Обезвреден пропуск в сигурността на WordPress плъгина ThemeGrill Demo Importer

На 6 февруари е открит пропуск в сигурността на кода на WordPress плъгина ThemeGrill Demo Importer, който засяга версии 1.3.4 до 1.6.1.

Плъгинът се използва за импорт на примерно съдържание, джаджи и настройки на предоставяните теми от ThemeGrill.

Пропускът в сигурността на плъгина дава възможност на неоторизирани потребители да изтрият цялата информация в базата данни. След като базата данни бъде изчистена до началното ѝ състояние, в което е първоначално след инсталация, злонамерените лица придобиват административен достъп до сайта.

Сайтовете на споделен хостинг и Managed VPS услугите в СуперХостинг.БГ са защитени от пробива в сигурността на плъгина ThemeGrill Demo Importer. Погрижихме се и за всички сайтове с този плъгин да работят нормално.

Ако използвате този плъгин във Вашия WordPress сайт, препоръчително е, въпреки приложената от нас защита, да го обновите до последната налична версия – към момента 1.6.3. Поправката на пропуска в сигурността е приложена още във версия 1.6.2.

Необновените плъгини са риск за сигурността на сайта (и пречка за ускоряването му).

Абонирайте се за СуперБлога, за да получавате навреме новини и помощна информация, свързана със защитата и сигурността на Вашите сайтове и пощи.

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.
Сайтът не е само за хора с бизнес и търговия.

6 идеи за сайт, различен от онлайн магазин

8
Ако първата ви асоциация със сайт е онлайн магазин… замислете се пак. Има много други видове сайтове, които не търгуват онлайн, но си струва да се посещават.
Съвместна статия за маркетинг, реклама и SEO - Netpeak

13 съвета за маркетинг и реклама [Аудио]

2
Сега когато имате повече време у дома, можете да отделите енергия в SEO и добра реклама за дигитален успех. Заслужава си!