Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Обезвреден пропуск в сигурността на WordPress плъгина ThemeGrill Demo Importer

На 6 февруари е открит пропуск в сигурността на кода на WordPress плъгина ThemeGrill Demo Importer, който засяга версии 1.3.4 до 1.6.1.

Плъгинът се използва за импорт на примерно съдържание, джаджи и настройки на предоставяните теми от ThemeGrill.

Пропускът в сигурността на плъгина дава възможност на нелогнати потребители да изтрият цялата информация в базата данни. След като базата данни бъде изчистена до началното ѝ състояние, в което е първоначално след инсталация, злонамерените лица придобиват административен достъп до сайта.

Сайтовете на споделен хостинг и Managed VPS услугите в СуперХостинг.БГ са защитени от пробива в сигурността на плъгина ThemeGrill Demo Importer. Погрижихме се и за всички сайтове с този плъгин да работят нормално.

Ако използвате този плъгин във Вашия WordPress сайт, препоръчително е, въпреки приложената от нас защита, да го обновите до последната налична версия - към момента 1.6.3. Поправката на пропуска в сигурността е приложена още във версия 1.6.2.

Необновените плъгини са риск за сигурността на сайта (и пречка за ускоряването му).

Абонирайте се за нашия блог, за да получавате навреме интересни новости и помощна информация, свързана със защитата и сигурността на Вашите сайтове.

АБОНИРАНЕ

Специалист Техническа Поддръжка

Меган е една от нашите super-support-гурута. СуперСилите ѝ се крият в таланта ѝ да разказва за технически „неща“ по разбираем и достъпен начин.

0 0 гласове
.
500px270px
SuperHosting.BG
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Коментари към текста
Виж всички коментари

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

0
Какво мислите?x