Обезвреден пропуск в сигурността на WordPress плъгина ThemeGrill Demo Importer

На 6 февруари е открит пропуск в сигурността на кода на WordPress плъгина ThemeGrill Demo Importer, който засяга версии 1.3.4 до 1.6.1.

Плъгинът се използва за импорт на примерно съдържание, джаджи и настройки на предоставяните теми от ThemeGrill.

Пропускът в сигурността на плъгина дава възможност на неоторизирани потребители да изтрият цялата информация в базата данни. След като базата данни бъде изчистена до началното ѝ състояние, в което е първоначално след инсталация, злонамерените лица придобиват административен достъп до сайта.

Сайтовете на споделен хостинг и Managed VPS услугите в СуперХостинг.БГ са защитени от пробива в сигурността на плъгина ThemeGrill Demo Importer. Погрижихме се и за всички сайтове с този плъгин да работят нормално.

Ако използвате този плъгин във Вашия WordPress сайт, препоръчително е, въпреки приложената от нас защита, да го обновите до последната налична версия – към момента 1.6.3. Поправката на пропуска в сигурността е приложена още във версия 1.6.2.

Необновените плъгини са риск за сигурността на сайта (и пречка за ускоряването му).

Абонирайте се за СуперБлога, за да получавате навреме новини и помощна информация, свързана със защитата и сигурността на Вашите сайтове и пощи.

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
10 основни грешки при изграждането на един уебсайт

10 основни грешки при изграждането на един уебсайт [Аудио]

0
Последствията от неправилно структурирания сайт могат да бъдат неприятни за бизнеса Ви и да доведат до нежелан ефект.
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).

Black Friday: 5 работещи тактики за задържане на клиентите след Черния петък

0
Ако искате да бъдете един ход пред конкурентите си, време е да помислите как да задържите вече спечелените клиенти по време на кампанията.