Защита със SSL/TLS сертификат = по-успешен онлайн бизнес

Въпреки бума на онлайн продажбите, значителен брой потребители продължават да смятат, че интернет е опасно място за това и предпочитат да пазаруват и да се разплащат „face to face” в реални офиси и магазини.

Според проучване на изследователската компания Gartner, 15% от онлайн потребителите в САЩ са толкова притеснени от онлайн измами, че не пазаруват в интернет изобщо. Цифрите са още по-високи във Великобритания, където според проучване на Cyber Source – 41% от анкетираните признават, че причината да не пазаруват онлайн е страхът за сигурността на личните им данни.

Затова, за да развивате успешен бизнес в интернет, Вие трябва да гарантирате на Вашите потребители, че техните лични данни са защитени и няма да станат жертва на интернет измами. Ако потребителите смятат, че има такава опасност, то е малко вероятно да пазаруват и дори да се регистрират във Вашия сайт. Няма значение колко голям и известен е Вашият бизнес, ако интернет страницата на компанията Ви няма признаци на защита със SSL/TLS сертификат, твърде вероятно е купувачите да го напуснат преди да направят своята покупка.

Хубавото е, че онлайн потребителите стават все по-информирани и все повече от тях търсят иконката с катинарче, „https“ протокола или зелената лента в адресната лента на сайтовете, които посещават. По този начин притесненията за сигурността им в интернет изчезват и те могат да въвеждат спокойно своите лични данни, да се абонират за Вашия бюлетин или да пазаруват в любимите си онлайн магазини.

Ако до този момент сте се колебаели дали да инсталирате SSL/TLS сертификат на сайта си, вече има още една основателна причина да го направите: Google прави още една решителна стъпка към повишаване на сигурността в интернет. Сайтове, които ползват сигурна връзка през HTTPS (SSL/TLS сертификат), вече ще имат по-добър ранг и ще се класират на по-горни позиции при търсене. И ако това не е добра причина да го направите?!

Какво следва, след като решите да защитите сайта си?

Първо, трябва да изберете най-подходящия за Вас SSL/TLS сертификат. Подготвили сме помощна статия с подробна информация за тях, за да Ви улесним с избора.

След като изберете и закупите Вашия сертификат, следвайте помощната информация за конфигурация и издаване на SSL/TLS сертификат.

След издаването на SSL/TLS сертификата разполагате с два ключови елемента за инсталацията му в хостинг акаунта – частен ключ и самият SSL/TLS сертификат. Вижте как да го инсталирате в три бързи стъпки, след като сте достъпили cPanel.

Активирайки сигурна връзка за Вашия сайт, Google ще добави един голям плюс към ранга на сайта Ви.

Бъдете крачка пред конкуренцията, спечелете доверието на посетителите и увеличете трафика към Вашия сайт и продажбите си само с една стъпка: добавяне на SSL/TLS сертификат.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments

Бизнес планиране в 3 стъпки – какво, как и защо?

4
Време е да се фокусирате върху бизнес планирането през предстоящата 2023 г. Предлагаме няколко основни стъпки, с които ще ускорите и улесните този процес.
Сайтът не е само за хора с бизнес и търговия.

6 идеи за сайт, различен от онлайн магазин

8
Ако първата ви асоциация със сайт е онлайн магазин… замислете се пак. Има много други видове сайтове, които не търгуват онлайн, но си струва да се посещават.

Black Friday: WooCommerce магазинът ми продава повече от магазина ти!

0
Задаваме 7 въпроса, през които трябва да преминете, за да имате изряден WooCommerce магазин. Типично в наш стил, не Ви спестяваме и отговорите.