https://blog.superhosting.bg/owncloud.html

Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Управлявайте вашите файлове от всяко устройство, навсякъде и по всяко време!

2016-10-25
Съвети от support-a
owncloud, какво е owncloud, инсталиране на owncloud, vps owncloud, owncloud vps, owncloud cloud vps, owncloud инсталация на vps, как да исталирам owncloud

Ако сте се питали "Как мога веднага да споделя този файл/снимка с приятели?" или "Как да достъпя този файл от компютъра в офиса, от вкъщи и от смартфона?" тогава ви предлагаме един чудесен и безплатен отговор на тези въпроси.

Представяме ви едно свежо приложение, което е безплатно, с отворен код и което може сериозно да се опълчи на стабилната конкуренция и дори да замести специализираните уеб услуги за споделяне и синхронизиране на данни.

ownCloud

ownCloud е собствен виртуален склад, в който можете да съхранявате, синхронизирате и публикувате вашите файлове, презентации, документи, календари, задачи, бележки и други.

Освен за синхронизиране и споделяне на файлове, ownCloud може да се ползва и като допълнително място за съхраняване на данни.

Попадали ли сте в ситуация, в която трябва да освободите място на телефона или компютъра си, а нямате под ръка устройство, на което да прехвърлите важната за вас информация? Е, това е едно добро решение в такъв случай.

ownCloud предоставя същите възможности като някои от най-известните уеб услуги за съхраняване и синхронизиране на данни. За разлика от този тип услуги обаче, ownCloud е напълно безплатно приложение с отворен код, което можете да инсталирате на ваш сървър.

С ownCloud управлявате и достъпвате вашите файлове от всяко устройство.

Файловете, които се съхраняват в ownCloud могат:

  • да се достъпват от всяка точка на земното кълбо, през всякакви устройства;
  • да се синхронизират на всякакви устройства;
  • да се публикуват и да се споделят в Интернет.

 

ownCloudVPS

Инсталация

ownCloud се поддържа на всички сървърни услуги предлагани от СуперХостинг.БГ - VPS, Cloud услуги и Наети сървъри.

За проекти, които изискват неограничен брой айнодове и постоянно увеличаващо се дисково пространство, препоръчваме ownCloud да се ползва на Cloud VPS или друга сървърна услуга.

Вижте как можете да инсталирате бързо и лесно ownCloud на собствен Cloud VPS.

ownCloud се поддържа и може да се ползва тестово на сървърите за споделен хостинг.

 

ownCloud файловеownCloud.Файлове. Ако искате да работите с даден файл в офиса, вкъщи или на плажа, качете го в ownCloud. След това ще можете да го достъпвате от личния си компютър, таблета или смартфона. Когато използвате синхронизиране на данните, файлът по който работите, ще бъде актуализиран на ownCloud сървъра и на всички устройства, които са абонирани за този файл.
ownCloud документиownCloud.Документи. Ако файлът, с който искате да работите е текстов документ, можете да го качите в специалната директория Документи в ownCloud. Документите може да се достъпват и редактират директно през уеб браузър. Файловете, които могат да се редактират онлайн през уеб браузър са от тип .odt (OpenDocument Text).
ownCloud потребителиownCloud.Потребители. Имате пълен контрол над достъпа и управлението на данните. Освен административния акаунт, можете да създавате допълнителни потребители и потребителски групи. За всеки файл, директория с файлове или документ, който искате да споделяте, можете да зададете достъп за определен потребител или потребителска група.
ownCloud споделянеownCloud.Споделяне. Можете да споделяте в уеб пространството един файл или цяла директория с файлове. Опциите за споделяне позволяват да се разреши глобален достъп или само за определени потребители и групи. Достъпът до уеб адреса на споделения ресурс може да се защити с парола или да се ограничи с период на активност.
ownCloud календарownCloud. Календар и контакти. Удобен календар, в който можете да създавате и достъпвате задачи, през мобилното устройство или стационарния компютър. Можете да достъпвате адресната книга от всяко устройство. За достъп до контактите може да се ползва приложение като Kontact, Evolution или Mozilla Thinderbird.
ownCloud сигурностownCloud.Сигурност. Има възможност за криптиране на файловете, които се намират на сървъра. Тази опция може да се активира по всяко време. За защита на връзката между потребителите и ownCloud сървъра може да се ползва SSL сертификат, Self Signed или издаден от оторизиран провайдър.
ownCloud приложенияownCloud.Добавки. Към ownCloud може да се активират допълнителни приложения, като бележки, новини, bookmarks и много други. Освен приложенията, до които имате достъп през администрацията на ownCloud, можете да намерите още в специалния раздел на сайта Apps.

Синхронизиране на информация

ownCloud използва стандарти WebDAV, CardDAV и CalDAV за синхронизиране и манипулация на информацията.

Приложенията, които поддържат ownCloud се увеличават постоянно, тъй като той е с отворен код и може да работи на различни софтуерни платформи. Вижте списък с приложенията, които поддържат ownCloud.

Инсталирайте бързо и лесно ownCloud на вашия сървър при нас и се възползвайте от всички удобства, които той предлага. Вече няма да се чудите къде да складирате файлове, бизнес документи, презентации и други, за да не запълвате паметта на вашия компютър. И ще можете да ги достъпвате навсякъде, по всяко време от всяко ваше устройство.

Специалист Техническа Поддръжка

Меган е една от нашите super-support-гурута. СуперСилата на Меган е, че може да обясни и най-сложните технологии на достъпен за всеки език.

500px270px
SuperHosting.BG

Препоръчани статии

Оставете коментар

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при