Управлявайте вашите файлове от всяко устройство, навсякъде и по всяко време!

Ако сте се питали „Как мога веднага да споделя този файл/снимка с приятели?“ или „Как да достъпя този файл от компютъра в офиса, от вкъщи и от смартфона?“ тогава ви предлагаме един чудесен и безплатен отговор на тези въпроси.

Представяме ви едно приложение, което е безплатно, с отворен код и което може сериозно да се опълчи на стабилната конкуренция и дори да замести специализираните уеб услуги за споделяне и синхронизиране на данни.

ownCloud

ownCloud е собствен виртуален склад, в който можете да записвате, съхранявате, синхронизирате и публикувате вашите файлове, презентации, документи, календари, задачи, бележки и други.

Освен за синхронизиране и споделяне на файлове, ownCloud може да се ползва и като допълнително място за съхраняване на данни.

Попадали ли сте в ситуация, в която трябва да освободите място на телефона или компютъра си, а нямате под ръка устройство, на което да прехвърлите важната за вас информация? Е, това е едно добро решение в такъв случай.

ownCloud предоставя същите възможности като някои от най-известните уеб услуги за съхраняване и синхронизиране на данни. За разлика от този тип услуги обаче, ownCloud е напълно безплатно приложение с отворен код, което можете да инсталирате на ваш сървър.

С ownCloud управлявате и достъпвате вашите файлове от всяко устройство.

Файловете, които се съхраняват в ownCloud, могат да се:

  • достъпват от всяка точка на земното кълбо, през всякакви устройства;
  • синхронизират на всякакви устройства;
  • публикуват и да се споделят в интернет.
ownCloud SuperHosting

ownCloud се поддържа на всички сървърни услуги предлагани от СуперХостинг.БГ – VPS сървър и Нает сървър.

За проекти, които изискват неограничен брой айнодове и постоянно увеличаващо се дисково пространство, препоръчваме ownCloud да се ползва на VPS сървър или друга сървърна услуга.

ownCloud се поддържа и може да се ползва тестово на сървърите за споделен хостинг.

ownCloud.Файлове.

ownCloud файлове

Ако искате да работите с даден файл в офиса, вкъщи или на плажа, качете го в ownCloud. След това ще можете да го достъпвате от личния си компютър, таблета или смартфона.

Когато използвате синхронизиране на данните, файлът по който работите, ще бъде актуализиран на ownCloud сървъра и на всички устройства, които са абонирани за този файл.

ownCloud.Документи.

ownCloud документи

Ако файлът, с който искате да работите, е текстов документ, можете да го качите в специалната директория Документи в ownCloud. Документите може да се достъпват и редактират директно през уеб браузър.

Файловете, които могат да се редактират онлайн през уеб браузър, са от тип .odt (OpenDocument Text).

ownCloud.Потребители.

ownCloud потребители

Имате пълен контрол над достъпа и управлението на данните. Освен административния акаунт, можете да създавате допълнителни потребители и потребителски групи. За всеки файл, директория с файлове или документ, който искате да споделяте, можете да зададете достъп за определен потребител или потребителска група.

ownCloud.Споделяне.

ownCloud споделяне

Можете да споделяте в уеб пространството един файл или цяла директория с файлове. Опциите за споделяне позволяват да се разреши глобален достъп или само за определени потребители и групи. Достъпът до уеб адреса на споделения ресурс може да се защити с парола или да се ограничи с период на активност.

ownCloud.Календар и контакти.

ownCloud календар

Удобен календар, в който можете да създавате и достъпвате задачи, през мобилното устройство или стационарния компютър.

Можете да достъпвате адресната книга от всяко устройство. За достъп до контактите може да се ползва приложение като Kontact, Evolution или Mozilla Thunderbird.

ownCloud.Сигурност.

ownCloud сигурност

Има възможност за криптиране на файловете, които се намират на сървъра. Тази опция може да се активира по всяко време.

За защита на връзката между потребителите и ownCloud сървъра може да се ползва SSL сертификат.

ownCloud.Добавки.

ownCloud приложения

Към ownCloud може да се активират допълнителни приложения, като бележки, новини, bookmarks и много други.

Освен приложенията, до които имате достъп през администрацията на ownCloud, можете да намерите още в специалния раздел на сайта Apps.

Синхронизиране на информация

ownCloud използва стандарти WebDAV, CardDAV и CalDAV за синхронизиране и манипулация на информацията.

Приложенията, които поддържат ownCloud, се увеличават постоянно, тъй като той е с отворен код и може да работи на различни софтуерни платформи. Вижте списък с приложенията, които поддържат ownCloud.

Инсталирайте ownCloud на вашия сървър при нас и се възползвайте от всички удобства, които той предлага. Вече няма да се чудите къде да складирате файлове, бизнес документи, презентации и други, за да не запълвате диска на вашия компютър. И ще можете да ги достъпвате навсякъде, по всяко време от всяко ваше устройство.

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Каква е разликата между домейн и уебсайт?

Каква е разликата между домейн и уебсайт? [Аудио]

2
Въпросът „Каква е разликата между домейн и уебсайт?” със сигурност влиза в топ 10 най-често срещани въпроси, когато решите да имате собствен сайт.
Вече е време да си имате сайт!

Кога разбирате, че Вашият бизнес се нуждае от сайт?

0
Нямате сайт? Но имате бизнес… И все повече усещате, че имате нужда от сайт. Е, тази статия ще Ви помогне да вземете решение. Прочетете повече!
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.