Да се впуснеш в дигиталното приключение, наречено Green Apple

Бизнес идеите – връхлитат ни с честотата, с която се изнизват дните от календара, а понякога дори и по-често. И могат да бъдат толкова много и толкова разнообразни, че нерядко изпадаме в трудната ситуация коя да изберем и коя да последваме.

За да се превърне една бизнес идея в реалност обаче, са нужни още две неща – смелост и вяра, че с правилното планиране, непрекъснати усилия и постоянство всичко е възможно. Точно по тази рецепта са се водили нашите клиенти от център за деца и родители Green Apple. Те създават споделено пространство за най-малките, за да насърчат и развият потенциала им чрез учене, игри и спорт в подходяща среда. И понеже без наличието на сайт много по-трудно биха достигнали до своите ученици и клиенти, избраха Сайт билдър за старта на своето дигитално присъствие.

Решихме да Ви направим съпричастни със случващото се зад кулисите на техния бизнес и дейността, която развиват, защото те са пример за успешни предприемачи. Имат отличен нюх за бизнес и умение да посрещат предизвикателствата с усмивка. А това е повече от вдъхновяващо не само за нас, но и за всеки, който все още не е дал живот на своята идея за бизнес.

Разберете каква е мотивацията на Green Apple да се впуснат в приключението, наречено „собствен бизнес“, и каква е тайната за успех.

Приятно четене!

Как бихте представили себе си и бизнеса си на първа среща?

Нашите първи срещи в центъра ни са с деца. Именно за тях аз и моят екип създадохме това пространство –  постарахме се да бъде топло и уютно, да го снабдим с всичко необходимо, за да се почувстват нашите малки „клиенти“ спокойни и „у дома“. При нас те могат:

  • да научат чужд език;
  • да развият емоционални и социални умения; 
  • да танцуват; 
  • да правят йога; 
  • да строят с Лего;
  • да тренират бойно изкуство;
  • да развиват въображението и способностите си;
  • да постигат целите си.

Кое Ви накара да се впуснете в приключението „собствен бизнес“?

Именно идеята, че е „приключение“. Мотивацията според мен идва от личността на предприемача. Несъмнено такива хора обичат риска, креативни са, отворени са към новото – хора, информация, процеси, отворени са дори към възможността за провал. Всеки предприемач тръгва да работи с кауза, защото осъзнава какви са проблемите в областта, в която се развива, и се стреми да намери начин да ги реши. 

За моето решение огромна роля има и семейството ми. Моят съпруг, макар и в друга сфера, развива успешно свой собствен бизнес, подкрепя ме и ми помага постоянно. А раждането на дъщеря ми задълбочи желанието ми да работя в сферата на ранното детско развитие, да търся промени, подобрения.

our-clients-green-apple
Обстановката в център Green Apple е приспособена към нуждите на децата и допринася за по-приятното и комфортно протичане на заниманията.

Коя е СуперСилата, която движи Вашия бизнес, и как устоявате на предизвикателствата пред него?

Бих казала, че „СуперСилата“ е грижата и отговорността, които имаме към децата. Независимо, че преминаваме през много трудна година, с множество затваряния и невъзможност да работим, когато нашите ученици се връщат отново при нас, ние сме длъжни да дадем най-доброто от себе си.

Едно от качествата на добрия учител е, че той е положителен човек, оптимист. Щастлива съм, че моите колеги са такива и преминаваме през трудностите с усмивка.

Каква е ролята на сайта и дигиталното присъствие за развитието на бизнеса Ви?

Сайтът на Грийн Епъл предава цялостното ми усещане за нашия продукт. Когато го създавахме, се опитахме да избягаме от дигиталната посредственост. Искахме да направим разпознаваем дизайн, който да съдържа оптимално количество информация, позволява лесна навигация и отразява основната концепция на центъра ни (цветове, фотографии, текстури).

Неведнъж сме получавали комплимент за неговия дизайн и лесна употреба. Всеки един клиент, преди да ни достигне физически, ни търси онлайн. Ако дигиталната ни визия е добра, това говори много и за услугите, които предлагаме.

Вие се доверихте на Сайт билдър при изграждането на Вашия сайт. Какво Ви спечели в платформата? 

Платформата ми беше препоръчана от студиото, с което работим. За мен беше важно аз самата да мога да работя с нея, да бъде лесна за управление, за промени и подобрения. Факт е, че и екипът на SuperHosting.BG е страхотен. Винаги когато сме имали казус, той е бил решаван буквално за минути. С част от екипа в момента сме на прага на нов проект и несъмнено за дигиталното си присъствие отново ще изберем Сайт билдър.

Как избрахте домейна на Вашия сайт?

Изборът на домейн е изцяло насочен към бранда ни. Името е атрактивно, запомня се и се изписва лесно. Домейнът ни greenapple.bg е доста различен от вече съществуващите в нашия бранш, а разширението .bg го позиционира добре.

Научете: Как да регистрирате .bg домейн? (видео)

Кой е най-ценният урок, който сте усвоили в практиката си дотук и работи успешно за Вашия бизнес?

Че не можеш да вдигаш рамене и да казваш, че „това няма как да стане“. „Става“, но е нужно допълнително усилие. За съжаление, в ежедневието, ми когато имам проблем с даден продукт или услуга, често чувам това.

our-clients-green-apple
Така изглежда част от уютното споделено пространство, което предлага център Green Apple.

Какъв съвет бихте дали на тези, които се колебаят да стартират свой собствен бизнес?

Ако идеята Ви не Ви оставя да спите, „тормози“ Ви и мислите за нея всеки ден, просто я напишете. Бизнес планът е най-важното начало и ако смятате, че не можете сами, ползвайте услугите на специалист. Нужно е планът да е добре разписан, тъй като впоследствие ще се връщате към него многократно. 

С първата крачка идва и това, което е най-полезно за предприемача – да излезе от зоната си на комфорт, да изрази себе си и да се опита да създаде нещо ценно за другите. Струва си. Научавате много както за себе си, така и за действителността около Вас. Често когато работите в дадена организация, задълженията Ви са рамкирани и започвате да не виждате извън тази структура. 

В момента, в който създадете продукт сами, това, от което най-много имате нужда, е холистично виждане, реален поглед и преценка, а това се и оказва най-трудно.


Страхотни думи! Благодарим на Green Apple за това интервю и за дръзновението да последват мечтата си. Радваме се, че можем да ги подкрепим по пътя на тяхното бизнес приключение с надеждна услуга като Сайт билдър.

Ако и Вие сте почерпили вдъхновение от тяхната история, дайте шанс на идеята си за собствен бизнес и я представете с красив и модерен сайт. Сайт билдър може да е Вашият доверен партньор в това начинание, защото разполага с всички необходими инструменти, за да се справите сами. Дори да срещнете затруднение, СуперЕкипът е готов да Ви подаде ръка, за да създадете желания сайт.

Тествайте Сайт билдър безплатно за 7 дни и ще се убедите в предимствата на услугата. Последвайте мечтата си за собствен бизнес, за да усетите вкуса на успеха и да освободите място за нови мечти.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи най-важното и полезното от света на уеб, касаещо Вашия сайт и дигитално развитие.

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
SaaS?

SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин

0
SaaS услугата ви дава възможност лесно и бързо да стартирате собствен електронен магазин и да развивате бизнеса си в интернет.
Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

0
Използването на SSL сертификат и сигурна HTTPS връзка за сайта е категоричен показател, че държите на доверието и сигурността на посетителите му.
Каква е разликата между домейн и уебсайт?

Каква е разликата между домейн и уебсайт? [Аудио]

2
Въпросът „Каква е разликата между домейн и уебсайт?” със сигурност влиза в топ 10 най-често срещани въпроси, когато решите да имате собствен сайт.