Ново в Shopiko: плащане през NewPay

Начините за плащане в Shopiko се увеличават все повече и към тях се присъединява още един съвременен метод, наречен NewPay. Собствениците на онлайн магазини, които ползват Shopiko платформата, вече могат да интегрират решението от типа Buy Now, Pay Later (купуваш сега, плащаш по-късно) и да получат изненада – ексклузивна промо оферта за интегрирането на разплащателния метод в своите сайтове. Разказваме Ви за нея по-надолу в статията.

Замисляли ли сте се кои са факторите, които превръщат един онлайн магазин в предпочитана шопинг дестинация? Вероятно всеки потребител би дал различен отговор, базиран на собствен предишен опит и преживяване. 

Но ако съберем и обобщим най-често посочваните от тях, това със сигурност биха били:

 • удобната навигация на сайта;
 • подреденото съдържание;
 • лесната поръчка на продукти/услуги;
 • богатият избор от разплащателни методи.

Прочетете: 13 елемента на продаващия онлайн магазин

С напредъка на технологиите начините на плащане стават все повече и за потребителите е важно да могат да разчитат на надежден провайдър, който отговаря на техните потребности.

Точно такъв е модерният разплащателен метод NewPay. В случай че не сте запознати с него, ще кажем просто, че това е решение за пазаруване от ново поколение. С негова помощ клиентите могат незабавно да финансират своите онлайн покупки и да ги платят в рамките на 30 дни без никакви такси и допълнително оскъпяване. Или иначе казано, Buy Now, Pay Later (купуваш сега, плащаш по-късно).

Как функционира NewPay за собственици на магазини?

Добавяйки опцията за плащане NewPay във Вашия онлайн магазин, освен че разширявате гамата си от разплащателни методи, увеличавате значително шансовете си за нови потенциални клиенти. Нещо повече – финансовият риск за Вас като търговец е нулев, тъй като се поема от платформата на NewPay.

Активацията и настройките на разплащателния метод в онлайн магазина се случват за отрицателно време и без много усилия. Разберете как да инсталирате NewPay в своя Shopiko магазин в помощната ни статия.

Стъпките, необходими за успешното функциониране на разплащателния метод във Вашия магазин, са следните:

 • Сключване на договор с NewPay.
 • При пазаруване клиент избира бутон „Плащане с NewPay“.
 • Започвате процеса по доставка, след като клиентът е влязъл в своя NewPay профил и е избрал един от двата налични варианта – дали да плати отложено, или на вноски.
 • NewPay превежда стойността на покупката по Вашата сметка.

Безспорно предимствата за Вас като търговец са много, но най-основното е, че с NewPay пестите време и усилия на потребителите при онлайн пазаруване, съкращавайки процеса на разплащане наполовина. А това подобрява в пъти потребителското изживяване и демонстрира гъвкавост и професионализъм пред Вашите клиенти. 

Някои световни брандове като Target, Urban Outfitters и Wayfair вече интегрираха Buy Now, Pay Later решение, с което разбиха статуквото, че този начин на плащане е възможен предимно за скъпо струващи стоки като автомобили, бяла и черна техника, дизайнерски мебели, бижута и други.

Дори според проучване на C+R Research от ноември 2021 г., 56% от активните онлайн потребители в световен мащаб предпочитат да финансират своите покупки с опцията Buy Now, Pay Later пред алтернативата на кредитните карти.

Стоките и артикулите, които най-често биват закупувани чрез опция като NewPay, са:

 • дрехи;
 • електроника;
 • обзавеждане;
 • домакински уреди и посуда;
 • козметика;
 • хранителни стоки;
 • спортно оборудване;
 • аксесоари.

Как Вашите клиенти могат да използват NewPay?

За да се възползват от всички удобства на платформата NewPay, клиентите Ви трябва да се регистрират. Създаването на профил изисква потвърждение на самоличността със снимка на личната карта и… селфи. След това е необходимо да се добави телефонен номер, актуален имейл адрес и готово.

В рамките на деня клиентът получава одобрен лимит, след което избира предпочитан от него начин на разплащане. Тук изборът на физическото лице е сведен до това дали да се възползва от опцията за отложено плащане до 30 дни.

Щом клиентът направи поръчка на желаните от него покупки онлайн, ще получи известие чрез SMS или имейл за сумите и сроковете, в които може да извърши плащането за тях. Уверяваме Ви, че всяка стъпка от процеса на разплащане с NewPay е интуитивна и максимално улеснена за потребителите.

Когато настъпи моментът на плащането, клиентът има възможност да го направи директно с карта през личния си NewPay профил или на каса на EasyPay. Избирайки алтернативния разплащателен метод, всеки потребител управлява паричния си поток ефективно и гъвкаво, без средствата му да бъдат блокирани.

Какви са ползите от интегрирането на NewPay за Вашия онлайн магазин?

Платформата NewPay разкрива нови хоризонти за Вашия бизнес онлайн. Освен увеличаването на продажбите и постигането на по-добри резултати, тя Ви дава възможност:

 • да предоставите по-пълноценно изживяване на клиентите си;
 • да направите разплащанията в магазина си по-бързи;
 • да увеличите честотата на пазаруване на клиентите;
 • да повишите средната стойност на покупките;
 • да превърнете обикновения посетител в лоялен клиент;
 • да се възползвате от неустоимата ни СуперОферта (ще я откриете по-долу).

NewPay вече е наличен в Shopiko

Всички търговци, които продават онлайн през Shopiko платформата, могат да добавят опцията за разплащане чрез NewPay в своя магазин. Това е още един начин за изграждане на доверие и лоялност между Вас и клиентите Ви, тъй като осигурявате разнообразие и удобство в начините на плащане при пазаруване. Освен това увеличавате шансовете си да се превърнете в предпочитан търговец и професионалист, а потребителите да се връщат отново и отново на Вашия сайт. 

Сега е моментът да се убедите в качеството на услугата NewPay и да се възползвате от нашата СуперОферта. Не губете време, а интегрирайте разплащателния метод в своя Shopiko магазин бързо и лесно.

Вижте всички възможни поддържани начини на плащане в Shopiko в статията.

А ако още не сте се решили на стъпката да стартирате онлайн бизнес и да продавате в интернет, тествайте Shopiko напълно безплатно за 14 дни и се уверете в предимствата на платформата. Грабнете този шанс в ръцете си и осигурете най-доброто за Вашата бизнес идея.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи полезни съвети за развитието на Вашия онлайн магазин.

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Вече е време да си имате сайт!

Кога разбирате, че Вашият бизнес се нуждае от сайт?

0
Нямате сайт? Но имате бизнес… И все повече усещате, че имате нужда от сайт. Е, тази статия ще Ви помогне да вземете решение. Прочетете повече!
Каква е разликата между домейн и уебсайт?

Каква е разликата между домейн и уебсайт? [Аудио]

2
Въпросът „Каква е разликата между домейн и уебсайт?” със сигурност влиза в топ 10 най-често срещани въпроси, когато решите да имате собствен сайт.

Black Friday: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви.