Обезвреден пропуск в сигурността на Joomla! версии от 1.5 до 3.4

На 13 декември е открит пробив в сигурността на Joomla!, който засяга всички версии на системата от 1.5 до 3.4.5.

Накратко, пробивът дава възможност за отдалечено изпълнение на злонамерен код, който е подаден в частта за User Agent в HTTP заявката. Веднага, след като пробивът бе обявен, от наша страна е приложена защита и клиентите са защитени.

Клиентите на СуперХостинг.БГ, които имат хостинг услуги на споделените хостинг сървъри и Managed VPS, са защитени от този пробив в сигурността на Joomla!.

За всички потребители на Joomla! сайтове, това, което е силно препоръчително да извършат, е да направят ъпдейт до последната налична версия на системата.

За Joomla! версия 3.x може да се направи обновяване до последната налична версия (към момента 3.4.6).

Ако ползвате Joomla! 1.5 или 2.5 ще можете да приложите нужните поправки: Security hotfixes for Joomla EOL versions.

Уязвимости, зловреден код, неоторизиран достъп? Вижте какво означават тези термини и още много други в статията: 5-те основни термина в уебсайт сигурността | Blog

Абонирайте се за СуперБлога, за да получавате навреме новини и помощна информация, свързана със защитата и сигурността на Вашите сайтове и пощи.

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какво е CMS (Content Management System)?

Какво е CMS (система за управление на съдържание)? [Аудио]

0
CMS (система за управление на съдържание) е софтуерен инструмент за лесно и бързо създаване на сайт и след това лесно поддържане на съдържанието в него.

Бизнес планиране в 3 стъпки – какво, как и защо? [Аудио]

4
Време е да се фокусирате върху бизнес планирането през предстоящата 2023 г. Предлагаме няколко основни стъпки, с които ще ускорите и улесните този процес.
Съвети от СуперХостинг.БГ за уникарно име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма? [Аудио]

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.