Обезвреден пропуск в сигурността на Joomla! версии от 1.5 до 3.4

На 13 декември е открит пробив в сигурността на Joomla!, който засяга всички версии на системата от 1.5 до 3.4.5.

Накратко, пробивът дава възможност за отдалечено изпълнение на злонамерен код, който е подаден в частта за User Agent в HTTP заявката. Веднага, след като пробивът бе обявен, от наша страна е приложена защита и клиентите са защитени.

Клиентите на СуперХостинг.БГ, които имат хостинг услуги на споделените хостинг сървъри и Managed VPS, са защитени от този пробив в сигурността на Joomla!.

За всички потребители на Joomla! сайтове, това, което е силно препоръчително да извършат, е да направят ъпдейт до последната налична версия на системата.

За Joomla! версия 3.x може да се направи обновяване до последната налична версия (към момента 3.4.6).

Ако ползвате Joomla! 1.5 или 2.5 ще можете да приложите нужните поправки: Security hotfixes for Joomla EOL versions.

Уязвимости, зловреден код, неоторизиран достъп? Вижте какво означават тези термини и още много други в статията: 5-те основни термина в уебсайт сигурността | Blog

Абонирайте се за СуперБлога, за да получавате навреме новини и помощна информация, свързана със защитата и сигурността на Вашите сайтове.

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии. А когато не държи перото, търси забравени съкровища в недрата на някоя книга.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Вече е време да си имате сайт!

Кога разбирате, че Вашият бизнес се нуждае от сайт? [Аудио]

0
Нямате сайт? Но имате бизнес… И все повече усещате, че имате нужда от сайт. Е, тази статия ще Ви помогне да вземете решение. Прочетете повече!
Каква е разликата между домейн и уебсайт?

Каква е разликата между домейн и уебсайт? [Аудио]

2
Въпросът „Каква е разликата между домейн и уебсайт?” със сигурност влиза в топ 10 най-често срещани въпроси, когато решите да имате собствен сайт.
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт [Аудио]

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.