Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Обезвредена критична уязвимост в ядрото на Joomla!

Преди два дни екипът на Joomla! анонсираха официално patch, целта на който бе да поправи две критични уязвимости в ядрото на системата. Публичните CVE идентификатори на уязвимостите са: CVE-2016-8870 и CVE-2016-8869.

Едната пролука (CVE-2016-8870) позволява на злонамерено лице да регистрира потребител в системата дори и функционалността за регистрация на потребители да е изключена.

Другата, по-притеснителна пролука (CVE-2016-8869), дава възможност на неоторизирано лице да регистрира потребител в системата, който разполага с пълен административен достъп.

Комбинацията от двете пролуки може да доведе до пълно компрометиране на сайта, което автоматично им дава статут "най-критчни". Посочените по-горе уязвимости засягат широк диапазон от Joomla! версии: от 3.4.4 до 3.6.3.

От наша страна сме приложили защита на ниво инфраструктура, за всички managed услуги, която да не позволи пробив на тези уязвимости, дори и да не сте обновили все още версията на вашата Joomla!.

Въпреки реализираната от нас защита съветваме всички потребители, използващи по-стари версии на Joomla!, да приложат ъпдейтa максимално бързо.

 

Системен администратор

Верослав е системен администратор в СуперХостинг.БГ. Осигуряването на бързодействие и високо ниво на сигурност на клиентските сайтове е част от ежедневната му работа. СуперСилите му са в това, че може да ускори зареждането на сайта ви в пъти и винаги е една крачка пред опитите на недоброжелатели да го хакнат.

0 0 гласове
.
500px270px
SuperHosting.BG
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Коментари към текста
Виж всички коментари

0
Какво мислите?x