Обезвредена критична уязвимост в ядрото на Joomla!

Преди два дни екипът на Joomla! анонсираха официално patch, целта на който бе да поправи две критични уязвимости в ядрото на системата. Публичните CVE идентификатори на уязвимостите са: CVE-2016-8870 и CVE-2016-8869.

Едната пролука (CVE-2016-8870) позволява на злонамерено лице да регистрира потребител в системата дори и функционалността за регистрация на потребители да е изключена.

Другата, по-притеснителна пролука (CVE-2016-8869), дава възможност на неоторизирано лице да регистрира потребител в системата, който разполага с пълен административен достъп.

Комбинацията от двете пролуки може да доведе до пълно компрометиране на сайта, което автоматично им дава статут „най-критчни“. Посочените по-горе уязвимости засягат широк диапазон от Joomla! версии: от 3.4.4 до 3.6.3.

От наша страна сме приложили защита на ниво инфраструктура, за всички managed услуги, която да не позволи пробив на тези уязвимости, дори и да не сте обновили все още версията на вашата Joomla!.

Въпреки реализираната от нас защита съветваме всички потребители, използващи по-стари версии на Joomla!, да приложат ъпдейтa максимално бързо.

Уязвимости, зловреден код, patch? Вижте какво означават тези термини и още много други в статията: 🔗 5-те основни термина в уебсайт сигурността | Blog

Абонирайте се за СуперБлога, за да получавате навреме новини и помощна информация, свързана със защитата и сигурността на Вашите сайтове и пощи.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: 10 съвета за успешна подготовка на Вашия Shopiko магазин [Аудио]

1
Впуснете се в лудото шопинг приключение подготвени, за да вземете максимума от него. Вижте какво Ви е нужно за успешна Black Friday кампания.
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт [Аудио]

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!
Вече е време да си имате сайт!

Кога разбирате, че Вашият бизнес се нуждае от сайт? [Аудио]

0
Нямате сайт? Но имате бизнес… И все повече усещате, че имате нужда от сайт. Е, тази статия ще Ви помогне да вземете решение. Прочетете повече!