Академия IT Step за дигитализацията на обученията

Образованието и обученията – един от най-важните ресурси в едно общество. С напредъка на технологиите достъпът до нови знания и умения става все по-лесен, гъвкав и иновативен. Днес, когато социалната дистанция е сред най-нашумелите теми, обученията започват да се развиват и под нова форма – онлайн присъствие. Наскоро в SuperTalks епизод 006 Ви запознахме с темата за Професиите на бъдещето: кой е най-прекият път към тях?

Днес Ви представяме гледната точка на нашите клиенти edu.itstep.bg, които успешно развиват своя онлайн магазин с верния им помощник Shopiko. В СуперБлога Андрей Николов разказва за новото нормално при обученията и за важността на онлайн присъствието във времена на динамични промени, неочаквани ситуации и предизвикателства.

Андрей е създател и изпълнителен директор на Компютърна академия IT Step в България. Всеки, който го познава, знае, че той има богат опит в управлението на процеси и екипи, както и експертни познания в областта на човешките ресурси, технологиите и продуцентството.

#1 Кои са личностите, които стоят зад edu.itstep.bg?

Зад създаването на онлайн магазина edu.itstep.bg стои екипът от професионалисти на Компютърна академия IT Step с целия си ресурс от ценни професионални знания, умения и таланти в най-различни сфери на дейност – дизайн, маркетинг, копирайтинг, високо ниво на технологично ноу хау. За реализацията на магазина ни искам специално да благодаря на нашия административен директор Иван Зерков, който вложи много време, труд и старание, за да бъде платформата максимално гъвкава и лесна за навигация от потребителите!

Веселата страна на екипа на IT Step

#2 Как се роди идеята за Вашия бизнес?

Компютърна академия IT Step е част от международна мрежа в 20 страни в цял свят. Ние се отличаваме с индивидуално отношение към студентите, опитни преподаватели практици и гъвкав график. В България сме от 5 години, като за това време нашата основна мисия и цел винаги е била да предоставим качествено образование за деца и възрастни, които искат да се реализират в сферата на програмирането или дизайна.

Успехът на нашите студенти и радостта от постиженията им са основното вдъхновение на нашия бизнес.

Да виждаш всеки ден, че си способен да промениш нечий живот и да сбъдваш мечтите на стотици хора да намерят професията, която винаги са искали – това е истинско щастие и призвание, което винаги ще ни мотивира!

екипът на IT Step

#3 Какво се промени за Вашия бизнес след 13 март (въвеждането на извънредното положение)?

Поради ситуацията с Covid-19 в страната, се наложи изключително бързо Академията ни да премине от изцяло присъствен модел на обучение към дистанционен. Само за броени дни екипът ни успя да осъществи успешна дигитална трансформация и да предложи на всички свои студенти да продължат образованието си по възможно най-добрия и безопасен начин.

За нас това беше голямо постижение, тъй като от доста време планирахме да включим и онлайн обучението към услугите си. Този метод ни дава възможност да достигнем до амбициозни хора в цяла България, които искат да се развиват и да открият своята професия – мечта. Отделно, се наложи да променим и своя бизнес модел, за да се приспособим към ситуацията, но в същото време, се радваме да подчертаем, че в неговата основа винаги остават студентите – нашата най-голяма грижа и гордост.

#4 Какви промени осъществихте, за да се адаптирате към настоящата ситуация?

Създаването на онлайн магазин беше една от най-важните промени, които направихме.

Това помогна на нашите клиенти да имат бърз и лесен достъп до цялостната информация относно обученията, които предлагаме. Платформата изключително много улесни достъпа до всички курсове, тъй като редом с основния ни сайт, дава възможност за user-friendly навигация на нашите продукти, както и изключително удобен метод за плащане.

#5 Споделете ни своето мнение: До каква степен сайтът е Важен за развитието на един бизнес в наши дни?

Светът, в който живеем, става все по-дигитализиран с всеки изминал ден. Особено покрай ситуацията с Covid-19, дори хората, които не използваха онлайн пространството толкова преди, вече са активни в него. Дори след като епидемичната обстановка приключи, потребителите ще продължат да пазаруват и да консумират съдържание онлайн, тъй като през извънредното положение имаха възможност да преценят предимствата на гъвкавостта и удобството, които дигиталните услуги предлагат.

В този ред на мисли:

Сега всеки успешен бизнес трябва да разполага с уебсайт, за да успее да запази клиентите си и да привлече нова аудитория.

Особено важни са и предимствата, които избраната платформа ще предлага на твоята целева аудитория и доколко подходяща ще бъде за нейните нужди. Затова винаги трябва да се фокусираме върху изискванията и желанията на нашите потребители и клиенти.

 

#6 Вие използвате платформата Shopiko за развитието на Вашия онлайн магазин. Какво най-много Ви харесва в нея?

Избрахме платформата Shopiko, тъй като възможностите и менютата, които предлага, са разбираеми, достъпни и лесни за управление. Няма нужда да се обмислят много от функциите, тъй като вече са разработени и готови за ползване. На нас лично много полезна ни беше помощната страница на СуперХостинг.БГ, където са описани отговорите на почти всички въпроси, които могат да изникнат. Това определено е предимство за нас.

#7 Как избрахте домейна на Вашия магазин и доколко името е важно за успеха на един онлайн магазин?

Обвързахме името на домейна с основния ни бизнес и марката, която го представлява. Тъй като тя е уникална, името беше свободно. Имахме няколко варианта, които се въртяха около предназначението на онлайн магазина и продуктите, които предлагаме в него, но се спряхме точно на това, защото мислим, че ни описва най-добре. Определено за нас името е важно, тъй като е първото нещо, което представя дейността ни. Затова в нашия случай то е обвързано с името на фирмата и с основната ни дейност, а именно обучения.

#8 С какви думи бихте се обърнали към хората, които обмислят да стартират свой онлайн магазин сега?

Гарантираме, че това е инвестиция, която наистина си заслужава. Не се страхувайте да експериментирате и да опитвате нови неща. В крайна сметка само чрез различни методи и инструменти може да откриете кое е работещото за Вашия бизнес.


И за пореден път: Бъдете смели!
С всяко изминало интервю в блога разбираме, че това послание се откроява най-много. Знаем, че отстрани е по-лесно да се говори. Но обикновено всяко трудно и предизвикателно начинание си заслужава всяка секунда смелост. Затова докажете на себе си и на другите, че нещата се случват само когато оставите страховете настрана и направите първата крачка. Нашите клиенти от IT Step са чудесен пример за това – те помагат на малки и големи да намерят своя път в сферата на технологиите, както и да осъществяват мечтите си. Сигурни сме, че и Вие имате потенциала да помагате на други по Ваш уникален и неподправен начин.

Когато идеята Ви узрее и сте готови да действате, непременно изградете и онлайн присъствие за нея. Ако онлайн магазинът е най-подходящото решение за Вашия бизнес модел, заложете на Shopiko – тествайте безплатно платформата за 14 дни и се уверете, че тя е супер лесна и удобна за работа. От нас дигиталните удобства, от Вас смелостта и постоянството.

Пожелаваме Ви успех!

Абонирайте се за СуперБлога и научавайте първи полезни съвети за развитието на Вашия бизнес!

АБОНИРАНЕ

 

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: 5 работещи тактики за задържане на клиентите след Черния петък

0
Ако искате да бъдете един ход пред конкурентите си, време е да помислите как да задържите вече спечелените клиенти по време на кампанията. 
8 стъпки за създаване на продаващ онлайн магазин

8 стъпки за създаване на продаващ онлайн магазин [Аудио]

0
Сега е време да Ви помогнем да създадете бързо, лесно и в рамките на часове, своя онлайн магазин с платформата Shopiko.
Съвместна статия за маркетинг, реклама и SEO - Netpeak

13 съвета за маркетинг и реклама [Аудио]

2
Сега когато имате повече време у дома, можете да отделите енергия в SEO и добра реклама за дигитален успех. Заслужава си!