VITAMAG.BG за отговорността да бъдеш сред най-успешните онлайн магазини у нас

Да продаваш онлайн е предизвикателство, а магазинът ти да бъде сред лидерите в определена ниша – отговорност. Такава е и историята на нашите СуперКлиенти VITAMAG.BG.

Обичаме да Ви споделяме разкази за успеха и пътя към него. Независимо дали нашите клиенти са имали смелостта да стартират съвсем скоро, или са доказали се през годините развити бизнеси, настанили се удобно на лидерски позиции. В следващите редове ще открехнем завесата зад един бизнес, посветил се на здравето на хората.

Историята на VITAMAG.BG започва още през 2012 година, като за последните 10 години успяват да се утвърдят сред водещите онлайн магазини за здравни продукти и услуги у нас. Те са вносител и национален дистрибутор на реномирани чуждестранни марки за хранителни добавки, сред които натурални витамини, билкови продукти, протеинови шейкове и анти-ейдж добавки.

Стабилната основа зад всеки успешен онлайн магазин е правилното хостинг решение. От VITAMAG.BG избраха Managed VPS хостинг. Бърз, сигурен и надежден сървър, с контролен панел и експертна поддръжка. Услугата е черешката на тортата в нашето портфолио и е двигател на стотици успешни и развити онлайн магазини и посещавани сайтове. Ако и Вашият проект е амбициозен, доверете се Managed VPS хостинг с 30% отстъпка за 12 месеца.

За да разберем повече за пътя, който са извървели дотук, в СуперБлога ни гостува управителят на VITAMAG – проф. Георги Георгиев. Той сподели повече за това как се печели доверието на клиентите, какво стои зад успеха и мотивацията на компанията.

Да започваме.

1. Как бихте представили себе си и бизнеса си на първа среща?

VITAMAG.BG, на първо място, е екип, който учи непрекъснато нови неща. Винаги се стремим да подобряваме резултатите си и да изпълняваме своята мисия да подпомагаме здравето на хората. Вярваме, че това стои в основата на нашия успех.

2. Какво Ви мотивира да стартирате и да развивате своя бизнес?

Главен мотиватор са природата и науката, които ни показват как можем да подобряваме здравето и живота на хората по естествен начин. Това е област, която ни е интересна и я разбираме, съответно искаме повече хора да се възползват от това, което можем да правим най-добре. А то е да доставяме продукти с чист, натурален и терапевтичен състав, с помощта на които нашите клиенти да постигат резултатите, които очакват.

VitaMag.BG online store
VITAMAG.BG

3. Коя е СуперСилата, която движи Вашия бизнес, и как устоявате на предизвикателствата пред него?

За да устоим, е нужно да имаме много СуперСили. В този конкурентен бранш дори две-три СуперСили не са достатъчни. Но общото между тях е силното ни желание и търпение да ги развиваме.

4. Каква е ролята на сайта и дигиталното присъствие за развитието на бизнеса Ви?

Съществена роля имат и двете! Ще го кажа така – с обикновен сайт не става, с добър сайт – не е достатъчно, със супер сайт – вече имаш шансове (стига да имаш отделно и няколко СуперСили) 😊.

За нас сайтът е голяма част от бизнеса, тъй като имаме онлайн магазин и голяма част от продажбите се извършват именно през него.

5. Вие използвате Managed VPS хостинг. Кои са предимствата на услугата и как тя удовлетворява нуждите на Вашия сайт и бизнес?

Предимствата са, че сайтът ни е вече самостоятелен, ставаме независими. На този етап това е единственото хостинг решение, което удовлетворява нуждите на нашия бизнес.

Избрахме го, защото предвид нарастващия обем поръчки старата платформа на сайта ни спря да отговаря на всички изисквания и се наложи да преминем към нова и по-модерна платформа. В тази връзка ангажирахме екипа на СуперХостинг.БГ за прехвърляне на цялото съдържание и всички бази данни, като целта беше това да не попречи на работата на сайта ни VITAMAG.BG.

Колегите от СуперХостинг.БГ се справиха доста професионално миграцията да се случи безпрепятствено. Щом успяхме да задържим нивото от 11 хиляди активни потребители в сайта ни в деня, в който миграцията се осъществи, това говори само по себе си за добре свършената работа от тяхна страна.

6. Как избрахте домейна на Вашия сайт?

През 2012 г, когато регистрирахме домейна за пръв път, основната идея беше за Магазин за Витамини: Vita – съкратено от витамини, Mag – съкратено от Магазин. От тогава значително разширихме асортимента и в момента освен натурални витамини, предлагаме много други продукти – добавки за деца, протеинови шейкове, билки, спортни добавки и др.

Спряхме се на разширението .BG тъй като това е националният домейн, а ние развиваме търговска дейност на територията на страната. Освен това то вдъхва доверие и прави бранда ни още по-разпознаваем.

7. Кой е най-ценният урок, който сте усвоили в практиката си дотук и работи успешно за Вашия бизнес?

Tърпението и постоянството! Но както споменах и по-горе, те не са достатъчни сами по себе си, нужно е докато сме търпеливи и да се подобряваме непрекъснато. Истината е, че много уроци трябва да се поемат.

8. Какъв съвет бихте дали на тези, които се колебаят да стартират свой бизнес онлайн?

Всеки познава себе си най-добре и ако някой се колебае, то не е случайно. Колебаеш ли се, по-добре не започвай – това е съветът. Вярвам, че щом се колебаеш, то значи не си готов, вътрешно усещаш несигурност, която ще те дърпа назад. Само който вярва в себе си и не се колебае – той има шанс да успее! Не бих посъветвал хората просто ей така „да опитат“. Зад всяко действие трябва да има ясно аргументирани доводи и причини.


Всяка бизнес пътека е различна и уникална по свой собствен начин, затова благодарим на проф. Георгиев и VITAMAG.BG, че споделиха своя опит и съвети.

Вдъхновение дебне отвсякъде и може би точно сега е времето, в което да обърнете гръб на колебанието и сте уверени да стартирате своя бизнес и уебсайт. А ние сме до Вас на всяка стъпка – от избора на домейн и правилно хостинг решение, през растежа, предизвикателствата и трудностите, та чак до успехите и хилядите посещения дневно.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи полезни съвети за развитието на Вашия онлайн магазин.

Данилина Яркова
Данилина Яркова
Дани е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в непрестанния хъс да научава нови неща и да ги прилага. За нея няма невъзможни задачи, нито трудни блог теми. Пише за какво ли не и Ви го поднася по забавен, логичен и много естествен начин. Смята, че и най-сложният въпрос има своя лесен отговор и винаги е готова да помогне.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
SaaS?

SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин

0
SaaS услугата ви дава възможност лесно и бързо да стартирате собствен електронен магазин и да развивате бизнеса си в интернет.
Искам сайт, но не знам откъде да започна

Искам сайт, но не знам откъде да започна [Аудио]

2
Решихме да Ви споделим накратко стъпките, които трябва да извървите, за да изградите своето онлайн присъствие.
5 причини да изберете домейн .EU ( а защо не и .ЕЮ )

5 причини да изберете домейн .EU (а защо не и .ЕЮ )

0
Домейнът .EU е сравнително нов за пазара на домейни. От края 2016 година е един от най-популярните Top Level домейни.