ILLUMINARTE INTERNI и мотивацията да градиш устойчив бизнес

Изминалите месеци през първата половина на 2020 се оказаха сериозно изпитание за много бизнеси не само по света, но и у нас. Нямаше бранш, който да не бъде поставен „под карантина” и да не бъде застигнат от промените.
Промени, които за едни предприемачи се оказаха кардинални и мащабни, а за други – поредното предизвикателство пред бизнеса им.

И ето, че идва ред да Ви разкажем за още един добър пример за успешна онлайн адаптация и справяне с условията на социална дистанция.
Името е Александър Мишев, а брандът – ILLUMINARTE INTERNI. Нашият клиент се довери на своя предприемачески нюх, за да изгради и развие бизнеса си с помощта на впечатляващ сайт – www.illuminarte.eu. А ние успяхме да го „спечелим” с интуитивната платформа за бърз и лесен старт на всяко онлайн присъствие – Сайт билдър.

Научете как и защо в следващите редове.

1. Как бихте представили себе си и Вашия бизнес?

ILLUMINARTE INTERNI е компания, работеща в две основни направления.
Първото е реализация на професионални светлинни проекти, свързани с осветяването на:

  • големи открити площи;
  • паркове;
  • улици;
  • алеи;
  • стадиони;
  • спортни зали;
  • фасади;
  • производствени и складови халета;
  • офиси;
  • галерии;
  • търговски помещения.

Второто е цялостни интериорни проекти. Всичко необходимо за превръщането на една къща, вила, апартамент, офис в обитаемо или работно пространство.

illuminarte-interni-interview

В работата и по двете направления разчитаме основно на нашите партньори, на нашия екип и на нашите сътрудници.
Партньорите ни са фабрики, които са всепризнати имена, взели решението да произвеждат качествени продукти. Екипът ни е компетентен и е натрупал необходимия опит да работи по горните две направления с достатъчна увереност.

illuminarte-interni-interview

Повече от 10 години си сътрудничим с утвърдени имена и специалисти в сферата на архитектурата и интериорния дизайн. Непрекъснато следим актуалните тенденции. Огромният достъпен асортимент от мебели, осветление, настилки, санитария, килими, тапети и аксесоари ни прави по-добри и по-иновативни при разработването на всеки следващ проект.

2. Как се появи идеята Ви за бизнес?

Идеята за бизнес се появи в далечната 1995 година, когато бях студент. Предвид това, че тогава никой не искаше да си сътрудничи със студенти, единственият вариант беше сам да организирам нещо, сам да реша кога ще работя и колко, кога ще уча и, разбира се, сам да съм отговорен за резултата или липсата на такъв.

illuminarte-interni-interview
3. Каква е ролята на сайта и какви са ползите му за Вашия бизнес?

Към момента сайтът ни www.illuminarte.eu има информационно имиджов характер.

Дава начална точка за разговори, идеи, обсъждания.

Ползата е, че сме казали всичко най-важно за нас, нашите продукти, услуги и възможни сътрудничества. Това реално е една публична онлайн презентация.

illuminarte-interni-interview
4. Защо избрахте Сайт билдър за платформа на Вашия сайт? Какво Ви спечели?

Избрахме я с надеждата, че няма да повторим минали грешни подходи. Т.е single player фирма или частно лице Ви прави сайт, ползвайки съществуващи някъде или самонаписани платформи, и след време решава да смени своята активност в друга област. Вие увисвате в невъзможност да получите поддръжка.
По един сайт винаги има какво да се добави или коригира, а реално няма кой.

С две думи заложихме на сериозна фирма, с която работим повече от десет години. Авансово се доверихме на продукта, разчитайки, че общото удовлетворение от партньорството ни ще се запази.

5. До каква степен името на сайта влияе върху неговия успех?

Името на сайта определено има отношение към неговото развитие и успех. Колкото по-лесно се чува, запомня и пише, толкова по-добре.
Разбира се, хубаво е да има и връзка с предмета на дейност на фирмата или онлайн магазина.

6. Как адаптирахте бизнеса си спрямо промените през последните месеци?

„Адаптирахте” звучи в минало свършено време, а не бих казал, че е така.

Всеки ден продължаваме да се адаптираме.

Най-простото нещо е дискусии с колегите от фирмата в различно широк формат. Също така честност към тях какво е състоянието на фирма по отношение на финанси, перспектива и т.н. Най-пагубно е хората да не знаят какво ги чака. Такова състояние ги сковава и държи в страх, вместо да се действа с още повече усилия. Комуникацията е ключов фактор в такава ситуация.

illuminarte-interni-interview
7. Какъв съвет бихте дали на предприемачите, които се връщат към обичайния си ритъм на работа?

Максимално трезва оценка на случващото се. Да не четат конспиративни теории и да разчитат на собствените си знания, усет и опит. Да са наясно и напълно честни със себе си кое искат да запазят и от кое са склонни да се лишат. Примерно ако имат две дейности, едната от които работи добре, а другата не се получава, резултатът е, че първата дотира втората. Тоест втората съществува на гърба на първата. Искат ли я, важна ли им е или могат да я преустановят.

Същото е с фирма с два магазина. Единият продава добре, другият не. По-добре вторият да прекрати дейността си, а не да продължава да функционира от сантиментални чувства например, защото през него изтича финансов, времеви и организационен ресурс.
И отсега да се готвят за бъдещи неочаквани ситуации. Така ще са готови да действат с по-голям размах и осъзнатост.


Мъдри думи, нали?! Всеки ден се адаптираме! Защото животът е низ от възможности и предизвикателства и ние решаваме как се възползваме от тях.

Ако думите на Александър са Ви дали дори една искра, която да запали желанието Ви за собствен бизнес онлайн, не се колебайте, а я превърнете в огън. Време е да загърбите предразсъдъците и да последвате мечтата си да правите това, което обичате.

За останалото – разчитайте на нас и Сайт билдър. Готови сме да Ви съдействаме с изграждането на Вашия първи сайт, независимо от идеята, която искате да презентирате в него.

Тествайте платформата безплатно за 7 дни и покажете онлайн колко сте добри в това, което обичате да правите.

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Бизнес планиране в 3 стъпки – какво, как и защо?

4
Време е да се фокусирате върху бизнес планирането през предстоящата 2023 г. Предлагаме няколко основни стъпки, с които ще ускорите и улесните този процес.
Уникално име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма?

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.
Какви са причините за изоставените колички?

7 причини клиентите Ви да изоставят количките си

0
Тъй като множество магазини са афектирани от този феномен, създадохме списък с най-честите причини клиентите да изоставят количките си. Разберете кои са те!