5 полезни приложения в Horde, които можете да ползвате

Ако до скоро сте ползвали уебмейл клиента Horde само за изпращане и преглеждане на писма, новата му версия може да ви изненада приятно. Новият изглед на входящата кутия е свеж и интуитивен, като е запазена оригиналната подредба на папките и писмата.

Уебмейл клиента Horde вече може да се определи като органайзер за информация. Новите добавки предоставят нови възможности за ползване на клиента. Стандартно Horde се предлага като готов комплект от уебмейл клиента IMP и допълнителните модули календар, задачи, бележки и други.

Новостите в Horde

Интерфейс на уебмейл клиента Horde

Новостите започват с подобрен изглед на уебмейл клиента. Гамата е в подбрани цветове с елементи на зелено и светло сиво, които не дразнят окото.

В пощенската кутия подредбата е запазена, като менюто с папки е вляво, а писмата вдясно.

За да стигнете до писмата и папките е необходимо да кликнете на Поща от главното меню.

Помощни статии за уебмейл клиента Horde:
Изпращане на писмо през уебмейл клиент Horde | Help
Работа с уебмейл клиент Horde | Help

1. Стена

Стената на Horde

Стената на Horde представлява страница, на която можете да добавяте различни полезни добавки и да виждате избрана информация.

Някои от основните добавки са:

  • Поща – Показва колко писма имате по папки, както и колко от тях не са прочетени.
  • Задачи – Списък със задачите, като можете да редактирате и отбелязвате коя задача вече е завършена.
  • Бележки – Списък със създадените бележки.
  • Календар – Показва събитията и задачите в календара.

Други добавки:

  • Фазите на луната – Показва четири от фазите на луната за период от един месец. Оказа се, че за приложението на тази добавка може да се напише много. Но накратко казано, може да се ползва за лунната диета 🙂 , магическите ритуали, кога да си правим лечебни масажи и много други. Също така, преди да пратите на някого имейл или да зададете датата на някоя важна бизнес среща, може да се съобразите с моментната фаза на Луната.
  • Изгрев/Залез – Както името подсказва, тази добавка ви показва информация за часа на изгрева и часа на залеза. Може да решите, че това е изключително полезна добавка, почти колкото предишната, и ще сте прави. Ако водите кореспонденция с човек, който е в друга държава, би било полезно да знаете в тази държава дали в момента е ден или нощ. Часовете се показват според вашата часова зона, която се въвежда в Global Preferences – Locale and Time.
  • Новини RSS (Syndicated Feed) – Защо да не проверявате последните новини от любим уеб сайт, всеки път когато работите с пощата? Добавката дава възможност за извличане на RSS емисии.

2. Календар

Календар в Horde

В календара може да се добавят събития. За всяко събитие се поддържа въвеждане на подробна информация като дата, от кога до кога и в колко часа, часова зона, целодневно или не, статус, място, аларма, повтаряне, уеб адрес, участващи, тагове и други.

Информацията в календара е представено много удобно и нагледно, като може да се подреди по година, месец, седмица, работна седмица или ден. В календара се показват и рождените дни и датата на годишнината от сватбата 😉 на контактите въведени в адресната книга.

3. Задачи

Тази функционалност дава възможност да запишете задачите, които имате да свършите. След като я изпълните може да се маркира като завършена. Задачите може да нямат точна дата за изпълнение. Ако задача има дата за изпълнение, тя ще се покаже в календара. За разпределянето им може да се ползват списъци.

4. Бележки

С тази функционалност можете да си водите бележки. Бележките се въвеждат като обикновен текст, но може да съдържат и уеб адреси. Бележките може да се подреждат в категории.

5. Работа с Horde през мобилно устройство

Изглед на Horder в мобилно устройство

Истинското бижу в колекцията на Horde, особено за тези които ползват пощата си често през мобилно устройство, е подобрената мобилна версия на уебмейл клиента.

Официално мобилната поддръжка на уебмейл клиента е създадена през 2006г., като във версия Horde 4.0 е въведен настоящия изглед.

През мобилен достъп можете да работите бързо с пощата, като четенето и изпращането на имейли е с един-два клика.

Освен работа с мейлите, можете да управлявате и допълнителните модули на Horde. Модулите, които са специално оптимизирани за работа през мобилно устройство са календар и задачи.
Другите модули, които не са мобилно оптимизирани, също могат да се управляват, но ще се виждат както през настолен компютър. 

Новата визия и новите добавки на Horde са интуитивни и работата с приложението е изключително удобна и лесна. Особено ползотворна е възможността да съчетаете управлението на пощата със създаването на задачи в календара, записването на бележки и напомнянето за наближаващ рожден ден.

Новата версия на уебмейл клиента Horde се поддържа за всички хостинг планове

Уебмейл вече не е само за получаване и изпращане на имейли. Календар, задачи и бележки внасят ред в ежедневието и повишават продуктивността ни. Вие използвате ли уебмейл клиент за организация на деня? Ползвате ли календар и задачи?

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments
8 стъпки за създаване на продаващ онлайн магазин

8 стъпки за създаване на продаващ онлайн магазин [Аудио]

0
Сега е време да Ви помогнем да създадете бързо, лесно и в рамките на часове, своя онлайн магазин с платформата Shopiko.

Black Friday: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви. 

Black Friday: 5 работещи тактики за задържане на клиентите след Черния петък

0
Ако искате да бъдете един ход пред конкурентите си, време е да помислите как да задържите вече спечелените клиенти по време на кампанията.