Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Спечели безплатен пропуск за TEDxBG 2014!

Завръщаме се след майските празници, заредени с много усмивки и настроение, за да ви съобщим една страхотна новина – подаряваме 10 безплатни пропуска за едно от най-вдъхновяващите събития за 2014 година - ТEDxBG. Да, точно така, TEDxBG наближава и ние от СуперХостинг.БГ, като традиционен партньор на събитието, ще подарим на 10 от вас безплатни пропуски.

Какво е ТEDxBG?

ТEDxBG е най-голямата конференция за споделяне на идеи в България. Тази година събитието се провежда за пета поредна година и организаторите отново подготвят интересна програма с участието на много световни лидери и забележителни български личности в сферата на обществените дейности, изкуството, бизнеса и науката.

Какво да очакваме от TEDxBG 2014?

Тази година ТEDxBG ще бъде повече от еднодневна конференция от лекции, а темата ще бъде “Модерен абсурд”. Хора от сферата на бизнеса, науката, технологиите, дизайна, спорта, социалните дейности, човешките права и изкуството, ще се съберат, за да се опитат да вдъхновят в един ден 1100 души и да ги забавляват още близо седмица.Лекторите в петото издание на TEDxBG са познати в публичното пространство лица и хора, избрани след отворена покана за кастинг, чиито идеи заслужават да бъдат чути.

Сред официално обявените досега лектори са Стоян Ставру, които се занимава с биоетика, Трисатам Стюарт, артистът Недко Солаков, активистът, учител и консултант по устойчиво развитие Апостол Дянков, Любомир Ноков - предприемач, адвокатът по човешки права Валерия Иларева, журналистът Росен Босев, активистът Боян Юруков, Йордан Жечев, познат като творчески директор на рекламната агенция DDB, Елена Кабакчиева – социален активист, Жана Бояджиева – архитект, Даниела Папанчева – психотерапевт, Еленко Еленков и композиторът Виктор Илиев. Андрония Попова от Насекомикс ще се появи на сцената със специална изненада, която остава в тайна, а другата силна пауза между два панела лекции е оставена за Пистамашина. Още близо 10 имена ще бъдат оповестени скоро на сайта им. 

По време на събитието ще има и изложба на над 20 визуални артисти и графични дизайнери, поканени от организаторите да творят по темата “Модерен абсурд”. С хаштаг #modernabsurdity във Фейсбук и Туитър могат да се споделят идеи, статуси и снимки от заобикалящата ни среда и социалния живот, които ще бъдат показани в деня на събитието.

Кога и къде ще се проведе TEDxBG 2014?

TEDxBG 2014 ще се проведе в Зала България на 18 май (неделя) от 9:00 до 18:00ч, където официалните лектори на събитието ще споделят своите вдъхновяващи, иновативни и мотивиращи авторски идеи.

Паралелната програма тази година включва:

  • 16 май от 20:00ч: Opening Party за гостите на ТEDxBG с участието на DENA и Stefan Goldman;
  • 17 май: доброволчески събития на Time Heroes;
  • 17 май от 17:00 до 21:00ч: Диско супа в парка на Народния театър – инициатива на един от лекторите на TEDxBG 2014 – Тристам Стюарт. Той е британски активист, посветен на проблема с гладуващите хора по света и огромните количества храна, които се изхвърлят от магазини и големи хранителни вериги. На събитието гостите сами ще помогнат за приготвянето на супа от храни с изтичащ срок на годност.
  • 18 май от 18:00 до 22:00ч: After Party. След края на конференцията, отново в парка на Народния театър, ще се проведе и парти за закриването на TEDxBG 2014 с участието на KiNK и Rachel Row.
  • След събитието ще се проведе филм фест със селекция от продуцентите от Agitprop, чиято програма ще бъде обявена по-късно.


Как да спечелите безплатен пропуск за TEDxBG 2014?

Отговорете на въпроса: Каква е вашата идея (пример) за “Модерен абсурд”?

Отговорите си оставяйте като коментар под тази публикация до 14 май (сряда) заедно с име и актуален имейл адрес.

Пожелаваме успех на всички!

Повече за най-вдъхновяващото събитие на годината, програмата и лекторите, както и как може да си закупите билет, можете да намерите на сайта на TEDxBG.

СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.

500px270px
SuperHosting.BG

52
Оставете коментар

avatar
47 дискусии
5 отговори към коментарите
28 абонирали се за тази дискусия
 
най-гласуван коментар
най-обсъждан коментар
  Абониране  
Уведоми ме при
блиндирани врати
Гост

Има ли вероятност скоро да се провежа пак?

Magdalena Angelova
Гост

Здравейте,

По традиция събитието се организира всяка година. Следете сайта на организаторите за актуална информация.

Владислав Герасимов
Гост

Десислава Средкова, отговорът ти май уцели десетката 🙂

kris
Гост
kris

Примерът за модерен абсурд, който напоследък ми се набива на очи е това че прогресът се случва само в полза на консумяцията.

Борислав Николов
Гост

Модерен абсурд? Какво ще кажете за Професор по Счетоводство, която води лекция на 300 студенти на тема как днешните мъжете в днешни дни предпочитам "фолк певиците", а не Професорки, и как така за нея не се е намерил един такъв мъжага? Качествено преподаване на материал и ценностна система, която се среща в много(всички) наши университети. Cheers на всички млади специалисти оцелели през нашето висше образование.