В разгара на Drupal Roadshow 2014 си говорим за предимствата на Drupal

В началото на годината споделихме с вас кои са най-използваните CMS системи от клиентите на СуперХостинг.БГ. В топ 5 се наредиха WordPress, Joomla, OpenCart, Drupal и PHPBB. Всяка от тях заслужава специално внимание, но днес ще насочим погледите си именно към Drupal. Поводът за това е набиращото скорост Drupal Roadshow, което вече стартира своя път на 16 април в Благоевград, ще премине през няколко големи български града и ще завърши с ежегодния Drupal Camp в София. Проектът включва различни презентации и лекции свързани с Drupal. Целта е да се популяризира Drupal в България, като една от най-мощните системи за управление на съдържание и създаване на уеб приложения в световен мащаб, както и да спомогне за раширяването на Drupal общността в България.

Ние от СуперХостинг.БГ, като традиционни партньори на Drupal Bulgaria, подкрепяме събитието и ви каним да го посетите напълно безплатно в някоя от следвашите му спирки: Пловдив, Габрово, Русе, Бургас или Варна. Вижте кога Drupal Roadshow ще бъде във вашия град.

Какво е Drupal?

Drupal представлява безплатна система, с помощта на която потребителите могат лесно да създават уеб приложения. Това може да са както любителски сайтове и блогове, така и сложни професионални уеб решения с милиони посетители. Използването на Drupal не изисква познаване на езици за програмиране. Някои от най-популярните Интернет страници, които използват тази система са: Stanford University, Harvard University, The Economist, The White House, NASA, MTV UK и много други.

Кой стои зад Drupal Roadshow Bulgaria?

Организатори на събитието са 7 млади ентусиасти, чиято цел е да популяризаират и насърчат ползването на софтуер с отворен код Drupal в България. Попитахме част от тях от колко време се занимават с Drupal и какви са предимствата на системата от тяхната гледна точка. Вижте какво ни отговориха те:

Калоян Петров

kaloyan petrov small

От колко време се занимаваш с Drupal и какво точно правиш?

Използвам Drupal от 2007 година. Занимавам се предимно с дизайн за Drupal и Drupal теми, проектиране и архитектура на корпоративни сайтове, развиване на НПО кампании и инструменти, до стартъп проекти готови да скалират.

Какви са предимствата на Drupal от твоята гледна точка?

Основното предимство на Drupal е, че позволява много бърз старт на всеки проект. При това скалируем и изумително гъвкав за създаване на точния дизайн и потребителско изживяване. С Drupal няма граници и зависимости на платформата, които да ограничават дизайнерите и ръцете им са развързани. И не на последно място – заплащнето е по-добро. Drupal дивелъпърите получават средно 2 пъти повече от WordPress дивелъпърите. Източник: developer-tech.com. А когато става въпрос за корпоративни проекти – средните цени достигат до 10 пъти повече! Източник: http://wpml.org.

Николай Игнатов

nikolay ignatov

От колко време се занимаваш с Drupal и какво точно правиш?

Занимавам се с Drupal от 5 години. Аз съм PHP програмист и основната ми дейност е свързана с разработката и архитектурата на корпоративни уеб решения, едно от които е най-голямата туристическа платформа в Дания.

Какви са предимствата на Drupal от твоята гледна точка?

От моята гледна точка Drupal е един невероятен фреймуърк за изграждане на малки и корпоративни CMS решения, уеб сървиси, електронна търговия и много други. Като ръководител на екип от програмисти за мен е много важно да мога да направя бързо качествена оценка и валидация на кода, а Drupal има ясни правила за писане на код, тестване и допълнителни инструменти за проверка на стил и добри практики на кода, което определено спестява много време. Но това, което прави Drupal уникален, е общността от програмисти, която непрекъснато подобрява фреймуърка и базата от готови модули, които са напълно безплатни. Изключително приятно е да можеш да използваш едни и същи инструменти за изграждане, както на малки решения, така и на корпоративни, а архитектурата на Drupal ни позволява точно това – от споделен хостинг до наети сървъри, основата е една и съща :).

Drupal в момента е един от основните конкуренти с отворен код на корпоративните решения на Microsoft като например Sharepoint. Имаме множество успешни проекти мигрирани от Microsoft платформите към Drupal, при което клиентите остават изключително доволни от системата. Всичко това говори за стабилност и бъдещо развитие на платформата и общността, занимаваща се с отворен код.

Калин Чернев

kalin chernev

От колко време се занимаваш с Drupal и какво точно правиш?

От 2007 година. Буквално с всичко. От мисленето и преговарянето, до програмирането и стилизирането на малки и големи проекти.

Какви са предимствата на Drupal от твоята гледна точка?

Отлични стандартизация за съвместна работа от много програмисти. Ясни правила за писане и тестване на проектите. Както и лудата и смела общност, която винаги следва най-новите тенденции в света на програмирането с PHP, което означава непрекъснато забавление и предизвикалства 🙂

Иво Радуловски

ivo radulovski

От колко време се занимаваш с Drupal и какво точно правиш?

Занимавам се с Drupal от 2007 година, като работата ми включва организация на събития за популяризация на системата в България, стратегическа консултация на фирми за изработка на Drupal системи, управления на партньорства и онлайн бизнеси, базирани на системата.

Какви са предимствата на Drupal от твоята гледна точка?

Позволява по-бързо скалиране в национален и световен мащаб и то независимо от биснес сектора. Предоставя възможност на фирмите да работят иновативно, ефициентно и продуктивно. Модулната архитектура на Drupal, както и наличието на множество модули, улеснява създаването на бързи прототипни сайтове и утвърждаването на дадена концепция и намалява появата на рискове.

Кога Drupal Roadshow ще бъде във вашия град?

Drupal Roadshow Bulgaria тръгна на път в средата на месец април от Благоевград и следващите му спирки са следните:

9 май – Пловдив
Технически университет – София, филиал Пловдив
четвърти корпус
ул. „Цанко Дюстабанов“ 25
Начало 13:00

10 май – Габрово
МОЛ Габрово, Конферентна зала
бул. „Априлов“ 40
Начало 13:00

13 май – Русе
Русенски университет „Ангел Кънчев“
ул. Студентска №8

14 юни – Бургас
Хотел Атаген
ул. „Сан Стефано“ №129
Начало 13:00

15 юни – Варна
Часа и мястото на събитието ще ви съобщим допълнително 🙂

Ако искате да научите повече за Drupal, да се присъедините към българската Drupal общност или желаете да споделите своя опит със системата, заповядайте на събитието. Поканени са всички – от начинаещи до професионалисти. 🙂

Повече информация за събитието можете да намерите на уебсайта на Drupal Roadshow Bulgaria – http://www.drupal.bg/.
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: 5 работещи тактики за задържане на клиентите след Черния петък

0
Ако искате да бъдете един ход пред конкурентите си, време е да помислите как да задържите вече спечелените клиенти по време на кампанията. 
Какво е CMS (Content Management System)?

Какво е CMS (система за управление на съдържание)?

0
CMS (система за управление на съдържание) е софтуерен инструмент за лесно и бързо създаване на сайт и след това лесно поддържане на съдържанието в него.

Black Friday: WooCommerce магазинът ми продава повече от магазина ти!

0
Задаваме 7 въпроса, през които трябва да преминете, за да имате изряден WooCommerce магазин. Типично в наш стил, не Ви спестяваме и отговорите.