Домейн форум 2012

Домейн форум 2012
Следващото събитие, на което нашата хостинг компания е съорганизатор, ще се проведе след броени дни – на 15 и 16 ноември. Ако искате да разберете тенденциите при домейните в световен мащаб, ви каним да се присъедините към второто издание на Домейн форум 2012 – единственото събитие за домейн индустрията в България. Регистрацията за него е безплатна, а местата са ограничени! Очакваме ви, за да обсъдим всичко, което ви интересува за различните домейни, както и Интернет управлението. Ще се радваме и да се видим, запознаем и поговорим с вас! 🙂

Програмата

През първия ден (15 ноември, четвъртък) ще бъдат засегнати теми, касаещи домейните. Част от дискутираните въпроси ще бъдат географските TLD-та, Европейските ccTLD-та, Интернет, ICANN, IPv6, Knot DNS. Ще бъдат включени и теми свързани с маркетинга, правните и технически аспекти при управлението на домейни.

Ще можете да научите още:

 • как се разрешават спорове, свързани с домейн имена;
 • какви са проблемите пред домейните на кирилица (и други нелатински азбуки);
 • повече за новите домейни от първо ниво на ICANN;
 • повече за домейните от първо ниво с имена на градове (.sofia, .plovdiv);
 • какви проблеми с интелектуалната собственост стоят при регистрацията на домейни.

Вторият ден (16 ноември, петък) е посветен изцяло на въпросите, свързани с управлението на Интернет в България.

Ще можете да се включите в дискусии относно:

 • политика за управление на Интернет в България;
 • проблеми пред развитието на Интернет в България;
 • някои аспекти на Интернет управлението в Румъния;
 • интернет в бъдещето;

и още други.

Лекторите

Тази година във форума ще вземат участие над 15 лектора от различни държави – България, Германия, Испания, Румъния, Австрия, Чехия, Белгия, Дания и други.

Сред лекторите, които можете да чуете на събитието са имена като Найджъл Хиксън, Вицепрезидент на ICANN за Европа, Дирк Кришеновски, инициатор на dotBERLIN, Стефан ван Гелдър, съосновател и главен мениджър на Indom и още много други интересни личности.

Време и място на провеждане

Тази година Домейн форум 2012 ще се проведе на 15 и 16 ноември 2012 г. (четвъртък и петък) отново в Гранд Хотел София. Регистрацията ще започне от 08:15 часа, а форума ще бъде открит в 9:00 часа.

Регистрация за участие

Участието във форума и за двата дни е напълно безплатно. Тъй като местата са ограничени, е нужна предварителна регистрация на официалния сайт на форума domainforum.bg.

Допълнителна информация за събитието

можете да намерите на следните адреси:

 • Програма на Домейн форум 2012;
 • Лектори на Домейн форум 2012;
 • Мястото на Домейн форум 2012.

Домейн форум 2012 се организира от сдружение УНИНЕТ, официални партньори са фондация БГ Сайт и Българска Уеб Асоциация. Спонсори на събитието са CORE и EURid.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Black Friday'21: WooCommerce магазинът ми продава повече от магазина ти!

Black Friday ‘21: WooCommerce магазинът ми продава повече от магазина ти! [Аудио]

0
Задаваме 7 въпроса, през които трябва да преминете, за да имате изряден WooCommerce магазин. Типично в наш стил, не Ви спестяваме и отговорите.
Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт

Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт [Аудио]

0
Дойде моментът на практическите съвети как да пренесете бизнеса си от офлайн към онлайн със собствен сайт. Вижте повече!
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).