Регистрацията на .бг/.bg домейни е временно усложнена, поради спиране на Търговския регистър

15.08.2018: Проверката за актуално състоятние на юридически лица по ЕИК в Търговския регистър е възобновена. От днес, 15 август, домейните от областите .bg и .бг продължават да се регистрират без усложнения за юридическите лица.

От няколко дни достъпът до информационната система на Търговския регистър е спрян. Поради това проверката в него за актуално състояние на юридическите лица не е възможна, от което и регистрацията на .bg домейни не може да бъде осъществена веднага.

https://public.brra.bg (към момента не функционира)

За да се извърши регистрацията на домейн от областта .BG, Регистърът на тези домейни изисква задължително да се направи идентификация на Регистранта.

За физически лица идентификацията се прави по лична карта, при подписването на заявката или пълномощното. Така че тези регистрации не са засегнати от проблема на Търговския регистър.

Важно: Регистрацията на .bg домейни не е засегната от проблема с Търговския регистър, когато Регистрантът е физическо лице, фондация или сдружение.

Когато Регистрантът на домейна е юридическо лице, Регистърът изисква справка за актуалното състояние, която се извършва онлайн през сайта на Търговския регистър. За момента това не е възможно, тъй като порталът на Търговския регистър е недостъпен.

За да може да се завърши регистрацията на .bg домейн, за юридически лица, за които не може да се направи онлайн справка в Търговския регистър, може да се приложи удостоверение за актуално състояние от последните 6 месеца. Актуалното състояние не трябва да е по-старо от шест месеца. Ако на него има срок на валидност от значение е посочената дата. Прилага се копие, подписано от управител и заверено „Вярно с оригинала“ и фирмен печат. Удостоверение за актуално състояние се издава от съда, като Регистърът признава и такива издадени от „Информационно обслужване“ АД.

Адресът, на който трябва да изпратите (подпишете) документите, е: гр.София, 1797, кв. Изток, бул. Д-р Г. М. Димитров №36.

Електронно подписани документи се изпращат на e-mail адрес: sales@superhosting.bg.

Следим за развитие по случая и евентуален срок или период, след който достъпът до Търговския регистър ще бъде възобновен. Когато разполагаме с повече информация, ще обновим тази статия.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
11 мита за онлайн присъствието

11 мита за онлайн присъствието [Аудио]

2
Темата е: онлайн присъствие - от изграждането на сайт до неговото развитие и следователно развитието на Вашия бизнес. Разберете кой е първият мит за разбиване!
Вече е време да си имате сайт!

Кога разбирате, че Вашият бизнес се нуждае от сайт? [Аудио]

0
Нямате сайт? Но имате бизнес… И все повече усещате, че имате нужда от сайт. Е, тази статия ще Ви помогне да вземете решение. Прочетете повече!
Блог статия - популяризация на съдържание

Написах статия: 9 идеи за повече посетители на Вашия блог [Аудио]

0
Написахте блог статия. Поздравления! А сега накъде? Вижте нашите предложения за успешна популяризация на блог статии. Повече в СуперБлога!