Computer Space – за любителите на компютърното изкуство 2010

Computer Space - за любителите на компютърното изкуство

Тази седмица отново протече с много интересни събития, които донесоха разнообразие и приятни емоции за екипа ни. Като партньор на международния фестивал Компютърно пространство 2010 (Computer Space) на 28 октомври имахме възможност да присъстваме и да връчим награди на официалната церемония по награждаването на участниците. Събитието се провежда за 22-ри път в България и за последните години се наложи като едно от най-големите и значимите международни събития за компютърни изкуства у нас и в цяла югоизточна Европа. В рамките на официалната церемония бяха наградени най-добрите проекти в основните категории – Компютърна графика, Компютърна анимация, Офлайн мултимедия, Компютърна и електронна музика и Уеб дизайн. Тъй като всеки един проект има нужда от надеждно Интернет присъствие, победителите в конкурса заели първо, второ или трето място поучиха от нас общо 27 награди под формата на хостинг планове и регистрация на домейни. За спечелилите в категория Уеб дизайн подготвихме специални награди – едногодишен абонамент за виртуален сървър VPS Start, който ще им осигури по-голяма гъвкавост при развитие на своите творчески идеи.

На официалната церемония по награждаването
На официалната церемония по награждаването
Официалната статуетка на форума ще получат носителите на I награда в отделните категории
Официалната статуетка на форума, предназначена за носителите на I награда

Определено сред участниците на фестивала имаше много добри проекти, които напълно заслужиха първите места. За всички, които са запалени по компютърните изкуства и компютърните графики, добрите проекти от Компютърно пространство може да видите на специална изложба на „Моста на влюбените“ до НДК, която ще продължи чак до 14 ноември 2010 г.

Специалната изложба на Моста на влюбените

В продължение на официалната церемония програмата на форума включва не само триседмичната изложба, но и още поредица от семинари и уъркшопи, които протичат на 29 и 30 октомври в Чешкия център и Унгарския културен институт. Тези мероприятия също са отворени за безплатно посещение за всички желаещи и заинтересовани в сферата на компютърните изкуства и включват доста интересни лекции, инсталации, прожекции и множество дискусии.

Сред по-интересните акценти в програмата на форума, можем да посочим:

  • Дискусионият семинар „За и против дигиталната фотография“, който ще се проведе на 29 октомври в Чешкия център;
  • Семинарния панел „Методът на роботиката в неформалното обучение“, който ще се състои с подкрепата на програма „Младежта в действие“ на ЕС.

Подробности около семинарната програмата и уъркшопите, можете да откриете на сайта на събитието. За да заявите своето участие, е необходимо само да изпратите имейл с вашето име, телефон и професия на посочената от организаторите електронна поща: entrance@computerspace.org. Със сигурност участието ви на форума може да ви донесе интересно преживяване в света на технологиите и изкуството, където ще се запознаете с новите тенденции и ще имате възможност да се насладите на красивото и иновативното.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.

Black Friday: 5 работещи тактики за задържане на клиентите след Черния петък

0
Ако искате да бъдете един ход пред конкурентите си, време е да помислите как да задържите вече спечелените клиенти по време на кампанията. 

Black Friday: WooCommerce магазинът ми продава повече от магазина ти!

0
Задаваме 7 въпроса, през които трябва да преминете, за да имате изряден WooCommerce магазин. Типично в наш стил, не Ви спестяваме и отговорите.
Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт

Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт

0
Дойде моментът на практическите съвети как да пренесете бизнеса си от офлайн към онлайн със собствен сайт. Вижте повече!