7+1 причини да създадете имейл с името на Вашия сайт

Чували ли сте народната мъдрост „Евтиното винаги излиза скъпо.“? Тя е напълно валидна и в случаите, когато говорим за развитие на един бизнес. Ако основата, върху която го градите не е достатъчно стабилна, то и дейността Ви трудно би просъществувала в дългосрочен план. 

Един от най-красноречивите фактори за успех на който и да е бизнес е доверието към Вас и Вашия бранд. А много собственици на малък и среден бизнес пропускат възможността да затвърдят професионалната си репутация и да си извоюват доверието на потребителите, като залагат на безплатна имейл услуга при провеждането на важна делова комуникация. 

В следващите редове сме извели по-съществените ползи от персонализирания имейл адрес, асоцииран с името на Вашия сайт, защото често се неглижират от предприемачите. Припомняме Ви, че имейлът е един от най-ценните и ефективни начини за връзка между бизнеса и клиентите. Затова е важно как ще подходите към него.

business-email-benefits

Посочваме Ви осемте най-отличителни предимства на професионалните пощи към домейна на Вашия сайт пред безплатната имейл услуга.

1. Демонстрирате професионализъм и правите добро първо впечатление

Ако се поставите на мястото на Вашите клиенти и влезете в ролята си на потребител, самите Вие бихте ли гледали с добро око на търговец или предприемач, който използва някой от безплатните имейл клиенти като Yahoo!, Gmail или Outlook за бизнес цели? По същият начин и Вашата аудитория би била скептично настроена, когато види, че водите служебната си кореспонденция посредством безплатна имейл услуга.

Когато имейл адресът Ви е асоцииран с домейна на Вашия сайт, това придава допълнително стойност, която можете да предложите на клиентите си. По този начин се превръщате в надежден бизнес партньор за тях и изграждате имидж на професионалист.

Вижте също: Скритият съпорт и защитата на Вашата имейл кореспонденция

2. Имате по-голям контрол и ставате независими от доставчика на безплатна имейл услуга

Когато създавате поща към безплатен имейл провайдър, обикновено се натъквате на някои ограничения, които впоследствие могат да се окажат много сериозни за Вашия бизнес. Често пъти желаното име е заето и това налага да видоизмените идеята си, а по този начин намалявате шанса си да се легитимирате коректно пред Вашите клиенти. 

Например искате да създадете имейл адрес с името mybusiness@freeprovider.com, но установявате, че някой друг вече го е регистрирал, а възможните комбинации с добавени цифри и специални символи също са заети. В такъв случай решавате да промените имейл адреса така, че да запазите някоя от оставащите свободни алтернативи, но те вече се различават драстично от първоначалната Ви идея. Потребителите могат да се усъмнят в съдържанието, изпратено от подобен имейл.

При създаването на имейл към домейна на сайта Ви, нямате такъв тип ограничения. Освен това Вие сте тези, които определят как да бъде изписан адресът на Вашата поща (info@mywebsite.bg, office@mywebsite.bg, hello@mywebsite.bg и други). Имайте предвид, че ако доставчикът на безплатна имейл услуга реши да прави някакви промени по нея, а Вие поддържате бизнес пощите си там, със сигурност ще бъдете засегнати и това ще рефлектира върху цялостното Ви онлайн представяне.

А замисляли ли сте се какво ще се случи с цялата Ви официална кореспонденция, ако например утре доставчикът на безплатна имейл услуга изчезне? Точно така, губите всички важни имейли заедно с прикачените файлове в тях, сред които са и някои ценни документи и конфиденциална информация. За щастие, с професионалната поща няма да имате такъв проблем, а това е огромен плюс за Вас.

3. Създавате толкова имейл акаунти, колкото са Ви необходими

Това Ви позволява да сте гъвкави в работно отношение, защото при всяко разрастване на фирмата и екипа Ви разполагате с опцията за индивидуален имейл адрес. Ако бизнесът Ви става все по-голям и усетите нуждата от диференцирането на отдели, можете да направите така, че в комуникацията си да използвате различни имейл адреси за целта – sales@mywebsite.bg, partners@mywebsite.bg, support@mywebsite.bg, marketing@mywebsite.bg, accounting@mywebsite.bg. Същото можете да приложите и за служителите в екипа си – ani@mywebsite.bg, boris@mywebsite.bg и така нататък.

Ако сте закупили хостинг и домейн от нас, автоматично можете да се възползвате от възможността да създадете и управлявате неограничен брой пощенски кутии спрямо параметрите на съответния хостинг план напълно безплатно. Освен това сами задавате размера на дисковото пространство, пренасочвания, автоматични отговори, календари и контакти, филтри и т.н.

4. Намалявате риска от СПАМ съобщения и нежелани реклами

Замисляли ли сте се, че доставчиците на безплатна имейл услуга се издържат предимно от реклами? Това, от своя страна, превръща сериозен процент от потребителите в потенциални мишени на досадни СПАМ писма и разсейващи реклами. Добрата новина е, че в пощата, асоциирана към Вашия домейн, няма да се натъкнете на рекламно съдържание, защото такова отсъства. A нежеланият СПАМ е сведен до минимум, предвид че можете да добавите и специални филтри, които го ограничават изцяло.

В случай че не сте обърнали внимание, хостинг плановете ни СуперПро и СуперХостинг, както и всички Managed VPS услуги, разполагат с интелигентна СПАМ защита, която е активирана по подразбиране в хостинг акаунта. Тя е базирана на самообучаваща се технология, като събира информация относно получените имейли и действията, които предприемате с тях. Оперирайки с тези знания, СПАМ филтърът различава всяко писмо и го маркира по съответния начин – като нежелана поща или като нормален имейл. А най-хубавото е, че с всеки следващ път интелигентната СПАМ защита става все по-ефективна за безпроблемното осъществяване на Вашата бизнес комуникация.

Ако сте наш клиент, можете да се възползвате и от супер услугата ни Премиум защита от СПАМ и вируси, която филтрира входящите Ви имейл съобщения на няколко нива и блокира всеки опит за фишинг, проникване на зловреден софтуер и СПАМ. Услугата е достъпна при поръчка на всички хостинг планове.

5. Ограничавате възможността за фишинг атаки и получаване на злонамерени файлове

Знаем, че в немалка част от всяка бизнес комуникация има обмен на чувствителни данни, които могат да бъдат използвани за злонамерени цели, ако попаднат в ръцете на трети лица и недоброжелатели.

Също така зачестяват случаите на фишинг атаки с фалшиви имейли, които могат да бъдат много опасни, ако не бъдат прихванати и разпознати като такива навреме. А доставчиците на безплатна имейл услуга са „голямата“ цел за такъв тип атаки. Една от причините за това е, че тези услуги имат огромен брой пощенски кутии, така че атаката ще има висок процент на успеваемост. Друга причина може да е това, че някои безплатни имейл услуги имат по-ниско ниво на сигурност и защита за клиентите си.

Използването на имейл към домейна на Вашия сайт Ви гарантира безопасност при размяната на поверителна информация с клиенти и партньори. Голям процент от заслугата се дължи на нашия СуперЕкип, който се грижи денонощно за сигурността на имейл кореспонденцията Ви. С новите защити, които добавихме, допринесохме за ограничаването на злонамерените имейл пренасочвания и достъп, които целят да прихванат чувствителна информация, предавана между Вас и клиентите Ви по имейл. Вече можете да бъдете спокойни за професионалните си пощи, защото екипът ни е нащрек 24/7.

Прочетете: Фишинг – на лов, но не за риба, а за Вашите лични данни

6. Подобрявате маркетинг стратегията си

Имейл маркетингът е само една от съставките в рекламния микс за популяризирането на бранда. Благодарение на него можете да предизвикате интереса на потребителите и да ги накарате да се ангажират с продукта или услугата, които предлагате. Чудите се как обаче имейл адресът влияе върху това? 

Изпращайки бюлетин или персонализиран имейл до Вашите клиенти, Вие влизате в ролята си на подател, който бива разпознат като надежден и легитимен. Според някои проучвания близо 70% от уеб общността, която редовно използва имейла като канал за комуникация, би изтрила или маркирала като СПАМ съобщение, изпратено от потребител с безплатна имейл услуга. Не искате да сте сред тях, нали?

Не забравяйте и, че професионалната Ви поща е чудесна площадка, на която да позиционирате името на бранда си и неговото лого. Създайте си подпис, в който да вмъкнете графичния елемент, и така ще бъдете видими за аудиторията с всяко изпратено писмо.

7. Повишавате доверието към Вашия бизнес

С избора да създадете професионални пощенски кутии с Вашия домейн Вие ставате разпознаваеми за реципиентите си. Това елиминира всяка възможност да заблудите потребителите в подвеждаща информация, получавайки имейл от Вас. Освен това се идентифицирате като надежден и коректен предприемач. Подобни детайли при воденето на важна комуникация имат ключова роля за успешното развитие на всеки бизнес.

Широко разпространени са и опитите за измами сред конкуренти и недоброжелатели, които много умело могат да заблудят потребителите. Ако вече имате регистрирана поща към безплатен имейл доставчик, някой може да създаде почти идентичен на Вашия имейл адрес с цел злоупотреба и достъп до конфиденциална информация. Например притежавате имейла balloon-party@freeprovider.com, но Ваш конкурент регистрира baloon-party@freeprovider.com. Разликата се състои точно в една буква, но подобен пропуск и липса на внимание може да донесе сериозни щети върху дейността Ви. Освен това при подобен случай потребителите няма да пожелаят да се свържат с Вас повторно, защото вече губят представа за това дали могат да Ви гласуват доверие отново.

Знаете ли, че... когато се колебаете дали потребителите ще изпишат правилно имейл адреса с името на Вашия сайт, можете да запазите няколко различни домейн разширения, за да избегнете подобни възможности за грешка. Това е добра практика и от гледна точка на превенция от нелоялна конкуренция.

Комерсиалната имейл услуга Ви кара да изглеждате несериозни в очите на аудиторията си. Така ѝ показвате, че сте регистрирали имейла си там по необходимост, а не защото държите на сигурната и професионално издържана комуникация с тях. Доказано е, че на подсъзнателно ниво хората не възприемат добре използването на безплатна имейл услуга. Това намалява шансовете Ви не само да спечелите повече клиенти и партньори, но и да превърнете наличните в лоялни.

8. Изграждате по-здрава и надеждна връзка с клиентите и партньорите си

Трайните взаимноотношения изискват внимание и лично отношение. Когато ги отдавате на събеседниците си, те се чувстват специални и започват да се привързват към бранда Ви. Това ги превръща не само в посланици на Вашата идея, но и в нейни отявлени застъпници. Те допринасят за постепенното увеличаване на вълната от нови клиенти и това само защото сте проявили учтивост, грижа и уважение към хората, с които работите.

Освен това им показвате, че могат да разчитат на Вас при всякакви ситуации и по всяко време. Все пак от всички налични канали за комуникация, имейлът предполага по-голямо внимание и концентрация за решаването на даден казус. 


Как да създадете поща с името на Вашия сайт?

Стъпките са съвсем прости и отнемат не повече от 2 минути. За Ваше улеснение ще намерите подробни инструкции в статията: Създаване на имейл адрес със собствен домейн | Help

Още нямате персонален имейл към домейна на Вашия сайт? Нищо не е загубено, защото най-подходящото време да го създадете е сега. Изненадайте приятно Вашите клиенти и партньори, като едновременно с това им вдъхнете сигурност и доверие, че са избрали точния бизнес предприемач във Ваше лице.

Разчитайте на СуперЕкипа при всяка нужда от съдействие по създаването и настройките на Вашия имейл акаунт. За нас винаги е удоволствие да помагаме на клиентите си в развитието на техните дигитални проекти.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи за най-интересните новости в новите версии на WordPress.

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Сайтът не е само за хора с бизнес и търговия.

6 идеи за сайт, различен от онлайн магазин

8
Ако първата ви асоциация със сайт е онлайн магазин… замислете се пак. Има много други видове сайтове, които не търгуват онлайн, но си струва да се посещават.

Black Friday: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви. 
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!