Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Обезвредени пропуски в сигурността на WordPress плъгина Brizy и темата OneTone

Открити са уязвимости в кода на темата OneTone и в кода на плъгина Brizy. Ефектите от уязвимостите са, че неоторизирани лица могат да инжектират злонамерен код директно в базата данни на сайта или в страниците му.

Всички сайтове при СуперХостинг.БГ, които използват плъгина Brizy и/или темата OneTone, са защитени. Засегнатите сайтове са подсигурени и нормалната им работа е възстановена.

Плъгинът Brizy - Page Builder

Brizy е плъгин тип page builder, който дава възможност да изградите сайта си чрез визуален редактор и готови форми.

Пропускът в сигурността на плъгина Brizy е, че няма защита чрез автентикация на достъпа до страницата с настройки на сайта. Неоторизирани лица могат да променят настройките на сайта - заглавие, описание и да добавят злонамерен код във футъра на сайта, който се зарежда на всяка страница.

Уязвимостта в плъгина Brizy е поправена във версия 1.0.114. Препоръчително е да се извърши навременно обновяване до последната версия на плъгина, която към момента е 1.0.122.

Темата OneTone

Пропускът в сигурността на темата OneTone е в липсващи проверки за автентикацията, при използване на опцията ѝ за „импорт на функционалности“. Това позволява недобронамерени лица да инжектират JavaScript код във всички страници на сайта, без нужда да се оторизират. С добавения злонамерен код може да се изтрие или промени съдържанието на сайта или пък да се пренасочи към друг сайт.

Темата OneTone не е в активна разработка и за нея няма нови версии, които да поправят пропуските в сигурността на кода ѝ.

Абонирайте се за нашия блог, за да получавате навреме интересни новости и помощна информация, свързана със защитата и сигурността на Вашите сайтове.

АБОНИРАНЕ

Специалист Техническа Поддръжка

Меган е една от нашите super-support-гурута. СуперСилите ѝ се крият в таланта ѝ да разказва за технически „неща“ по разбираем и достъпен начин.

0 0 гласове
.
500px270px
SuperHosting.BG
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Коментари към текста
Виж всички коментари

0
Какво мислите?x