Обезвредени пропуски в сигурността на WordPress плъгина Brizy и темата OneTone

Открити са уязвимости в кода на темата OneTone и в кода на плъгина Brizy. Ефектите от уязвимостите са, че неоторизирани лица могат да инжектират злонамерен код директно в базата данни на сайта или в страниците му.

Уязвимости, зловреден код, неоторизиран достъп? Вижте какво означават тези термини и още много други в статията: 🔗 5-те основни термина в уебсайт сигурността | Blog

Всички сайтове при СуперХостинг.БГ, които използват плъгина Brizy и/или темата OneTone, са защитени. Засегнатите сайтове са подсигурени и нормалната им работа е възстановена.

Плъгинът Brizy – Page Builder

Brizy е плъгин тип page builder, който дава възможност да изградите сайта си чрез визуален редактор и готови форми.

Пропускът в сигурността на плъгина Brizy е, че няма защита чрез автентикация на достъпа до страницата с настройки на сайта. Неоторизирани лица могат да променят настройките на сайта – заглавие, описание и да добавят злонамерен код във футъра на сайта, който се зарежда на всяка страница.

Уязвимостта в плъгина Brizy е поправена във версия 1.0.114. Препоръчително е да се извърши навременно обновяване до последната версия на плъгина, която към момента е 1.0.122.

Темата OneTone

Пропускът в сигурността на темата OneTone е в липсващи проверки за автентикацията, при използване на опцията ѝ за „импорт на функционалности“. Това позволява недобронамерени лица да инжектират JavaScript код във всички страници на сайта, без нужда да се оторизират. С добавения злонамерен код може да се изтрие или промени съдържанието на сайта или пък да се пренасочи към друг сайт.

Темата OneTone не е в активна разработка и за нея няма нови версии, които да поправят пропуските в сигурността на кода ѝ.

Абонирайте се за СуперБлога, за да получавате навреме новини и помощна информация, свързана със защитата и сигурността на Вашите сайтове и пощи.

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: 10 съвета за успешна подготовка на Вашия Shopiko магазин

1
Впуснете се в лудото шопинг приключение подготвени, за да вземете максимума от него. Вижте какво Ви е нужно за успешна Black Friday кампания.
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!

Black Friday: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви.