БГ Сайт: Наградата, която сложи началото на една нова ера и предстоящият Re:start

Изминаха 15 години от връчването на първата награда в престижния конкурс БГ сайт. За това време Жюстин Томс, създател и вдъхновител на конкурса, успя да изгради едно популярно и значимо събитие, което всички представители на дигиталната индустрия в България очакват всяка година и което се превърна в най-престижния у нас конкурс за български сайт. На тазгодишната церемония по награждаване на победителите в конкурса Жюстин обяви, че се оттегля и предава щафетата на Кристалин Чавдаров, основател на „Аз мога – тук и сега“ и “Киви Дизайн”. Той от своя страна й благодари и заяви, че ще работи активно за каузата, както и че следващата година конкурсът ще се осъществи под мотото “Re:start”

Смяната на председателя на фондация БГ Сайт бе отбелязана с връчването на последната награда от тазгодишното издание на конкурса. Борил Караиванов получи своята специална награда за цялостен принос, която Жюстин Томс и Кристалин Чавдаров заедно му връчиха.

Ние от СуперХостинг.БГ като партньор на БГ Сайт, имахме честта да бъдем домакин на това награждаване и проведохме кратко интервю с Жюстин и Кристалин за техните лични вълнения около промяната. Ето какво ни споделиха те:

Как се промени БГ Сайт за тези 15 години и какво промени конкурсът в теб?

Жюстин: БГ Сайт следваше неотменно развитието на родния уеб – тенденциите, категориите, журито – всичко се променяше година за година. БГ Сайт порасна заедно с родния уеб, с професионалистите, които го създават ежедневно. Конкурсът е едно огледало. Знам, че някои не харесват това, което виждат в него, но реалността е такава. Има и много хубави неща, които показва огледалото. Развитието на бранша като цяло е едно от тях.

Какво промени у мен БГ Сайт през тези години? Най-вече ме направи по-борбена, по-устойчива, вероятно дори по-диалогична и готова за промяна.

Как дойде решението за предаването на щафетата?

Жюстин: Когато правиш нещо е добре да уцелиш, да разбереш кога е дошъл моментът да се оттеглиш с достойнство. Решението беше изключително трудно, предвид големия ми сантимент към Конкурса, който отгледах с доста старание и сили. Но вярвам в Кристалин и знам, че всичко е наред!  Така отварям нови възможности освен за БГ Сайт и за себе си! 🙂

С какви очаквания поемаш организацията на БГ Сайт?

Кристалин: Очаквания… Само и единствено да не разочаровам бранша и да ги изненадам приятно, защото това е най-престижният конкурс в него. Не знам дали мога да говоря за кой знае какви очаквания, но най-важното е да оправдая доверието на Жюстин, както и да покажа, че тя не е сгрешила, като повери фондация БГ Сайт на мен. Това ще е промяна, която ще бележи както web средата, така и мен самия. Очаквам да не ми е лесно. За мен и екипа ми предстои много работа. Затова стига приказки, време е за действия – тук и сега.

Мотото на БГ Сайт 2015 е Re:start. Защо Re:start?

Кристалин: Когато инсталирате нова програма на компютъра си, той иска да бъде рестартиран, нали? Е, в този случай е същото. Догодина най-добре ще се види и разбере защо мотото е Re:start.

Благодарим на Жюстин и Кристалин. Пожелаваме успех на новия председател на най-голямото професионално събитие за уеб бранша у нас и с нетърпение очакваме 16-тото издание на конкурса през 2015 година!

Цветелина Ненкова
Цвети работи неуморно, за да направи супер услугите още по-добри и да ги предостави на всички супер клиенти по най-добрия начин. СуперСилата на Цвети е, че знае всичко за новостите в хостинг технологиите и бързо ги прави реалност в СуперХостинг.БГ.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments
3 популярни мита за интернет

3 популярни мита за интернет [Аудио]

1
Сред всички митове, с които сме се сблъсквали, подбрахме три основни мита, които сме сигурни, че ще Ви бъде полезно да развенчаем.
5 причини да изберете домейн .EU ( а защо не и .ЕЮ )

5 причини да изберете домейн .EU (а защо не и .ЕЮ ) [Аудио]

0
Домейнът .EU е сравнително нов за пазара на домейни. От края 2016 година е един от най-популярните Top Level домейни.
Бизнес планиране в 3 стъпки - какво, как, защо?

Бизнес планиране в 3 стъпки – какво, как и защо? [Аудио]

2
Време е да се фокусирате върху бизнес планирането през предстоящата 2022 г. Предлагаме няколко основни стъпки, с които ще ускорите и улесните този процес.