Armagan.BG: Традиции, култура и онлайн магазин в едно

С любов към българските традиции и безценното ни културно наследство, следва да разпалим Вашите мисли и емоции. Докато подготвяхме интервюто, се замислихме за всичко, което са ни завещали нашите предци. Уважение и дълбок поклон буди фактът, че през годините винаги сме намирали начин да съхраним и възродим своите традиции, обичаи и като цяло завета на културния ни произход. Днес споделяме с Вас историята на Армаганъ и как едно семейство припомня за красотата и важността на българските традиции.

В главната роля са армаганите – българският дар към света.

Следвайки собствените си усет и визия за подаръците с български традиционни мотиви, едно семейство създава бизнес – Armagan.bg, който радва и носи полза на всеки ценител. С удоволствие Ви представяме неподправените им думи.

Приятно четене!

#1 Кои са личностите, които стоят зад armagan.bg?

Най-общо може да се каже, че това е едно семейство, влюбено в шевиците. Ценители сме на нашите прекрасни народни песни и танци, обичаме историята и българските традиции и се стремим да ги съхраним. Две поколения – засега. 🙂 С ентусиазъм и опит в различни области – везба, текстилен дизайн, книговезване, полиграфия и реклама, създаваме продуктите на Армаганъ.

Подаръци от armagan.bg

#2 Как се роди идеята за Вашия бизнес?

Идеята „проблесна“ отдавна – още преди няколко години, когато срещнахме трудност да изберем подаръци за наши близки в чужбина – магазините бяха залети с китайски сувенири и с грозни „соц – прахосъбирачи“. И първите „армагани“ бяха за наши, лични подаръци…

Смятаме, в днешния практичен век, че подаръците трябва да бъдат освен красиви, но и полезни. Необходимо е да носят както полза, така и емоция за своя получател. Постарахме се да направим подаръци, които са носители на българския дух. Да се докоснем до омаята на едно отминало време и да пренесем част от съкровищата, създадени от ръцете на българката и старите майстори в ежедневието ни – за делник и празник, за всички нас и нашите приятели от близо и далеч…

Армаганъ съхранява българските традиции

#3 Каква беше Вашата най-голяма трудност при стартирането на собствен бизнес?

Трудностите на „малкия бизнес“:

На практика няма разграничение между „лично време“ и „работно време“.

Трябва да си на разположение винаги, отговорностите са големи – и към клиента, който ти се доверява и трябва да отговориш на очакванията му, и към всички съпътстващи административни, финансови и други ангажименти…

#4 Как избрахте домейна на Вашия магазин?

Тук колебания нямаше. Името си дойде само – Армагани от България – armagan.bg
Искахме името „да говори”, да подсказва какво ще открият посетителите – български подаръци, носители на многолетна мъдрост и традиционни символи, създадени с поклон към дедите ни.

#5 Доколко смятате, че името на сайта/бизнеса има значение за неговия имидж и успех?

Мислим, че има голямо значение – особено в началото, докато стане разпознаваемо.

Армаганъ - традиционна колекция от армагани

#6 До каква степен сайтът е Важен за развитието на един бизнес в наши дни?

Много е важен – както често се казва напоследък:

Ако не си в интернет, не си в бизнеса. ☺

Тук липсата на работно време е предимство – той работи 24/7 за теб. Независим си от атмосферните условия, трафика и настроението на продавачите… Основното предимство е неограничената аудитория, до която можеш да достигнеш.

#7 Вие използвате платформата Shopiko за развитието на Вашия онлайн магазин. Какво най-много Ви харесва в нея?

Не сме специалисти и нямаме база за сравнение, но личният ни опит показа, че платформата е така направена, че да може да се справи и човек без предварителна подготовка и познания. Възможността за 14-дневен тест е чудесна, помощта на консултантите от Shopiko – безценна! Изключителната отзивчивост и съпричастност, за която използваме случая да им благодарим. Носят ни спокойствие и сигурност.

Знаеш, че каквото и да се обърка – има човек насреща. ☺

#8 Какво бихте посъветвали хората, които обмислят да стартират свой онлайн магазин?

Да претеглят много внимателно „плюсовете“ и „минусите“ на начинанието. Също да направят предварително проучване и доколкото могат – анализ на пазара… Ако имат голямо желание, но се колебаят –истината е, че няма как да разберат дали ще се получи, докато не опитат… Ако обичат предизвикателствата – да действат !

…И да се доверят на Shopiko ☺

Армаганъ на фестивала в Жеравна


Прекрасно е да знаеш, че любовта е една от тайните съставки за успех и развитие.

Да обичаш това, което правиш и да правиш това, което обичаш.

Ако и Вие искате да създадете нещо свое, което да развивате с любов, бъдете смели и направете първата крачка. Доверете се на Shopiko и изградете своя онлайн магазин без сложни разработки или специфични умения. Тествайте безплатно платформата за 14 дни и се уверете сами!

Абонирайте се за нашия СуперБлог. Научавайте първи за нашите вдъхновяващи интервюта!

АБОНИРАНЕ

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители? [Аудио]

0
Използването на SSL сертификат и сигурна HTTPS връзка за сайта е категоричен показател, че държите на доверието и сигурността на посетителите му.
Black Friday Shopiko

Black Friday ‘21: 10 съвета за успешна подготовка на Вашия Shopiko магазин [Аудио]

0
Впуснете се в лудото шопинг приключение подготвени, за да вземете максимума от него. Вижте какво Ви е нужно за успешна Black Friday кампания.
Съвети от СуперХостинг.БГ за уникарно име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма? [Аудио]

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.