Amma Consult – привилегията да развиваш свой бизнес онлайн

През последните няколко седмици много бизнеси трансформираха дейността си, като я адаптираха онлайн спрямо дигиталната реалност. Времето бе достатъчно за преосмисляне на бизнес целите и активна работа в посока подобряване и развитие спрямо съпътстващите промени.

Нишата, която също попадна в обсега на тази дигитална адаптация, е консултирането. Наложи се всички предприемачи в тази област да пренасочат своя бизнес от офлайн към онлайн пространството.

Днес Ви срещаме с представител на бизнес консултирането.
Нашата клиентка Филипа Иванчева от AММА КОНСУЛТ доказа, че с находчив ум и умение за справяне с предизвикателствата успя да задържи бизнеса си „на върха“.
За тази цел тя разчита на Сайт билдър, който се оказа неин верен партньор в мисията по изграждане на нейния първи сайт – www.ammaconsult.com.

Филипа е пример, че не са необходими специални технически умения, за да стартира сама своя сайт и да пренесе бизнеса си онлайн.

Вижте какво още ни разказа тя:

1. Как бихте представили себе си и Вашия бизнес?

Казвам се Филипа Иванчева и съм личен бизнес консултант в областите мениджмънт, лидерство, управление на качеството (включително ISO 9001) и управление на продажбите.

Бизнес консултациите ми са бутикови и се разработват индивидуално за всеки мениджър и неговия бизнес.

Те са насочени към израстване на мениджърите в лидери, управлението на дългосрочно планиране, увеличаване на продажбите, организация на фирмата, увеличаване броя на доволните клиенти, повишаване доверието на бизнес партньорите и още.

amma-consult-interview

2. Как се появи идеята Ви за бизнес?

Съвременният свят живее и съществува чрез интернет. Той е неизчерпаем източник на знания, които идват от различни епохи, различни пазари и различни автори. Това прави тези знания, както общовалидни, така и тясно специализирани спрямо нивото на зрялост на средата, за която са предназначени.

Човек може да се изгуби в търсене на необходимото му знание и да прекара ненужно дълго време в „откриване на топлата вода или колелото“. Когато имаш бизнес за управляване и очакваш този бизнес да „храни“ теб, семейството ти, служителите ти и техните семейства, времето придобива особено измерение за теб.

Всичко, което съкращава ненужни дейности и разходи, дава ти бързо работещи отговори, и улеснява процеса на работа конкретно в твоята фирма, става от първостепенно значение за теб. Така и идеята ми за предоставяне на бутикови бизнес консултации възникна спонтанно.

3. Защо избрахте Сайт билдър за платформа на Вашия сайт?

При избора на платформа за сайта на АММА КОНСУЛТ ЕООД ме интересуваше не само какви графични и визуални възможности предлага, но и поддръжката, която се осигурява.
За мен беше важно платформата да предоставя управление на пощенски кутии и връзка с външни платформи за маркетинг и реклама. Не на последно място, значение имаше и цената за абонамент.

Това обаче, което ме грабна и предреши избора ми на платформа за сайта на АММА КОНСУЛТ ЕООД, е екипът на СуперХостинг БГ.

Аз съм човек, който е убеден, че личният контакт е от особено значение за добрите бизнес партньорства, поради което се запознах лично с екипа на СуперХостинг.БГ преди избора ми на платформа. Спечелиха ме с висок професионализъм, коректност, отзивчивост, бързина и приятелско отношение – това смятам за много по-важно от цветови ефекти, „мърдащи“ се картинки, движещи се ленти и изскачащи рекламки.

4. До каква степен името на сайта влияе върху неговия успех?

За разлика от имената при хората, името на сайта казва почти всичко за фирмата. В днешния забързан свят потребителите нямат време да си „играят на асоциации“ между името на сайта, името на фирмата (която сайтът представя) и продуктите/услугите, които предлага фирмата.
Моето мнение е, че за име на сайта трябва да изберете името на Вашата фирма. Така потребителите ще асоциират сайта Ви с фирмата Ви. Смятам за подходящо също така името на сайта да е описание на продукта/услугата, която предлагате.

За една фирма сайтът е нещо като името ѝ и офиса ѝ, взети заедно.

Ако искате сайтът Ви да е „видим“ в интернет, ще трябва да се потрудите върху името му, така както сте се потрудили върху името на Вашата фирма.

amma-consult-interview

5. Каква е Вашата рецепта за справяне с предизвикателствата?

Предизвикателства могат и се появяват навсякъде и по всяко време. Причината за някои от тях сме ние самите, а други са извън нашата сфера на влияние. Не можем да ги избегнем, но можем да изберем нашата реакция към тях.

За да се справя по-лесно с предизвикателствата, си припомням колкото се може по-често дългосрочните цели, които съм си поставила от гледна точка на бизнес развитието на моята фирмата. Следвам мисията ѝ и адаптирам пътя, по който върви, спрямо условията на средата.

Така, от гледна точка на условията от последните два месеца, направих бизнес консултациите, които предоставям, изцяло онлайн чрез уеб приложения, по e-mail и по телефон. Също така фокусът се измести по посока поставяне на по-малки и по-краткосрочни цели.

6. Какви препоръки бихте дали на предприемачите, които в момента се оказват в затруднено положение?

Лекомислено е да се дават общовалидни препоръки, тъй като от гледна точка на конкретен бизнес „затрудненото положение“ е с различна проява и с различна тежест. Затова и препоръките, които мога да дам, бих искала да се възприемат като основа, която всеки предприемач да надгради спрямо конкретното състояние на бизнеса си.

Според мен е нужно всеки да си припомни какви дългосрочни цели е поставил пред бизнес си, в момента да поставя само краткосрочни цели и да адаптира стратегията си често. Това ще му даде сили да премине през „затрудненото положение“ и да продължи напред.

Не бива да забравяме, че най-големият капитал на една компания са нейните служители.

Затова е важно комуникацията с тях непрекъснато да се подобрява и усъвършенства.
Краткосрочните цели и стъпки също са част от добрата стратегия. С тяхна помощ успяваме да се адаптираме по-бързо към промените и да бъдем гъвкави.

И не на последно място – здравето е преди всичко. Бъдете здрави и успех в бизнеса!


Несъмнено имаме много какво да научим от своите клиенти, от техния опит, както и от своя.
Ако и Вие се стремите към развитие и непрекъснато усъвършенстване, приемете предизвикателството да пренесете своята идея в онлайн пространството.
Гарантираме, че със Сайт билдър този процес е максимално улеснен, за да стартирате Вашия първи сайт бързо и безпроблемно.
А нашият екип е готов да Ви съдейства 24/7 по чат, телефон и имейл.

sh-linlin

Използвайте възможността да превърнете идеите си в работещ бизнес още сега, като грабнете нашата СуперОферта от 65% отстъпка на всички планове за Сайт билдър. Представете се онлайн на бъдещите си клиенти и развивайте успешно потенциала на своя бизнес.
Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
11 мита за онлайн присъствието

11 мита за онлайн присъствието [Аудио]

2
Темата е: онлайн присъствие - от изграждането на сайт до неговото развитие и следователно развитието на Вашия бизнес. Разберете кой е първият мит за разбиване!
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).