Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Спечелете безплатен пропуск за WordCamp София 2013

След броени дни ще се проведе следващото от "Най-готините БГ уеб събития" - WordCamp София 2013! 🙂 WordCamp е събитие, организирано от и за WordPress общността! За четвърта поредна година на едно място ще съберат потребители и администратори, програмисти и дизайнери, мениджъри и предприемачи, които се интересуват от WordPress.

Подкрепата на WordCamp вече е традиция за нашата хостинг компания и за нас е удоволствие да бъдем отново част от това събитие! Искаме да ви зарадваме и да ви съобщим, че като партньори на WordCamp София ви предоставяме възможност да спечелите един от 10-те безплатни пропуска (вижте как).

/wp-content/WordCamp2013/Семинар

WordCamp София 2013 ще се проведе отново в две направления – "основно" и "дев". В основния поток посетителите ще могат да разберат в какви насоки се развива WordPress, както и да получат полезни съвети. А дев потокът е предназначен за по-напреднали и програмисти - там ще се говори по-задълбочено на теми свързани с разработването и персонализирането на системата.

/wp-content/WordCamp2013/Лектори

Тази година чуждестранните лектори ще са повече, отколкото са били в предишните издания на Camp-a. Сред тях са Марко Хайнен - част от екипа, който работи по ядрото на WordPress, Браян Месенленър - с четири годишен стаж като софтуер разработчик за Американския военноморски флот, Райън Маркъл - Happiness Engineer, който си говори с потребителите на WordPress.com и помага за решаването на проблемите им и други.

Разбира се, в лекторския състав има и много наши WordPress програмисти, администратори, разработчици, консултанти и евангелисти.

/wp-content/WordCamp2013/Memcached

Тук искаме да ви разкажем за разработената от нас нова възможност - "Memcached Manager by SuperHosting", която е интегрирана в контролния панел cPanel и се активира съвсем лесно. Memcached е свободен софтуер с отворен код (open source), който се използва за ускоряване на динамични уеб сайтове, чрез кеширане на данни и обекти в паметта.

За да използвате тази система за кеширане във вашия WordPress сайт е необходимо първо да активирате Memcached в контролния панел cPanel като следвате стъпките описани тук >>. При активацията ще получите уникален номер на порт, който е различен за всеки хостинг акаунт. Следващата стъпка е да инсталирате кеширащ плъгин поддържащ Memcached. Такива например са W3 Total Cache и WP Memcached Manager. Необходимо е в настройките на плъгина да въведете съответния порт, който сте получили при активацията на системата в cPanel. Това е всичко - вашият WordPress сайт е с вече активиран Memcached! 🙂

/wp-content/WordCamp2013/Безплатен пропуск

Изминаха два месеца откакто излезе WordPress 3.6, а очакваме WordPress 3.7 само след броени дни. Новата версия идва с важни промени и подобрения, насочени главно към сигурността и стабилността на ядрото на WordPress. Една от най-очакваните функции е автоматичната актуализация, когато излезе нов ъпдейт на версията, свързан със сигурността на системата. Което показва, че темата за сигурността и защитата е важна и съществена част от поддържането на вашите сайтове.

За да спечелите безплатен пропуск, е необходимо до края на работния ден на 24 октомври (четвъртък) да оставите като коментар под статията вашите въпроси по темата за:

Защита на WordPress сайтовете

Питайте за всичко, което ви интересува по тази тема! Чрез томбола ще изтеглим десет коментара и ще зарадваме техните автори с безплатен пропуск за събитието, а спечелилите ще обявим на 24-ти октомври.

Успех и не забравяйте да посочите вашите имена и актуален имейл адрес във формата, за да можем да се свържем с вас! 🙂

На нашата помощна страница можете да намерите допълнителни насоки за Повишаване на сигурността на WordPress.

/wp-content/WordCamp2013/Кога

WordCamp София 2013 ще се проведе на 26-ти октомври (събота) в залата на Telerik Academy. Регистрацията е от 9:00 часа, а началото на събитието е от 9:45 часа.

/wp-content/WordCamp2013/WordCamp 2013

Може да прочетете повече за Програмата, Лекторите и Мястото на официалния сайт на WordCamp София 2013.

От опит знаем, че всеки WordCamp е различен, уникален сам по себе си и такъв го прави общността, която го организира! Затова, очакваме ви в събота на следващия уникален WordCamp София 2013! 🙂

СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.

500px270px
SuperHosting.BG

37
Оставете коментар

avatar
24 дискусии
13 отговори към коментарите
18 абонирали се за тази дискусия
 
най-гласуван коментар
най-обсъждан коментар
  Абониране  
Уведоми ме при
СуперХостинг.БГ
Editor

Здравейте,

Много ви благодарим за активността и коментарите! Въпросите, които зададохте са супер! 🙂 Чрез томбола избрахме десет от тях и ще зарадваме авторите им с безплатен пропуск за WordCamp София 2013! Това са:

Цветан
Petko Angelov
Пламен Желязков
Антон Георгиев
Мартин Стоянов
Александър Свердлов
Христо Димчев
Петър Русев
Тихомир Тошев
Евелина Сомова

Честито на спечелилите! Благодарим още веднъж за участието в нашата блог-игра! Ще се радваме да се видим с вас в събота! 🙂

Мартин Стоянов
Гост
Мартин Стоянов

Благодаря ви!
Ще се видим утре 😉

Михайл Харизанов
Гост

какви са добрите практики срещу брут форс
освен POST Cookie Protection и Block HTTP/1.0 POSTs

Ицката
Гост

За мен най-добрата практика си остава IP white-list за достъп до wp-login.php . Разбира се, това не работи за всеки, ако се налага да влиза всеки път от различно IP. Ако обаче вкъщи и/или в офиса имате статично IP - white list ще ви свърши работа.

Password protection през HTTP също си е вариант (с различен юзър и парола разбира се) - тогава имаме още една стена, през която трябва да минат ботовете.

Плъгини като Limit Login Attempts пък ограничават броя на грешните опити за вход от определено IP.

Никола
Гост

Това което аз разработих в момента за да предотвратя brute force атаки можете да намерите тук - https://gist.github.com/nikolov-tmw/7410859 Начина по който този плъгин работи е като добавя GET аргументи към адреса за влизане(wp-login.php). Когато тези аргументи липсват, достъпа е забранен. Тъй като това решение работи на нивото на PHP и един ден имах изключително превишено използване на CPU, прецених че е по-добре ако добавя защитата и на нивото на .htaccess - така на неоторизираните опити за влизане в системата ще им бъде отказан достъп. Имайте в предвид, че това решение… още »

Евелина Сомова
Гост

Къде мога да pen testvam сайта си.

Майк Рам
Гост

Има ли някакви тестове за сигурност за плъгините, които се публикуват на сайта на wordpress.org? Ако не - дали се мисли в такава насока?

Никола
Гост

Всеки плъгин който се качва в хранилището за плъгини на WordPress.org подлежи на проверка от (до колкото си спомням доброволец)разработчик, който се уверява че качеството на кода е на ниво, че няма очевидни дупки в сигурността и че плъгина като цяло отговаря на изискванията.

Възможно е да съществуват плъгини които не са минали през този процес(не съм сигурен кога са го въвели), но като цяло плъгините публикувани на WordPress.org и имащи добър рейтинг и са обновявани през последните няколко месеца са стабилни.

Делян Василев
Гост

WordPress позволява ли ползване на SLL сертификати?
Какви приставки бихте препоръчали за защита ?

Никола
Гост

WordPress може да работи на домейни ползващи SSL сертификат - обикновенно това може да е съпроводено с малки проблеми, за което бих препоръчал плъгина WordPress HTTPS (SSL) - http://wordpress.org/plugins/wordpress-https/ . Този плъгин се грижи всички линкове(към css, js, изображения и тн) да използват https протокола когато е необходимо.