Съдържание за уеб – на живо и WebLoz’10 (2010)

Изминалите събития - Април 2010

На 25 април 2010, Неделя, се завърнахме от Велико Търново и едно от най-популярните събития за уеб, блогове и технологии в мрежата – P2P конференцията. В рамките на три дни от 22 до 25 април 2010, ние от хостинг компания СуперХостинг.БГ посетихме три важни събития, които подкрепяме:

  • Tренинга на Лукрат: Съдържание за уеб – на живо
  • WEBLOZ’10
  • P2P конференцията


Присъствахме на доста полезни и интересни лекции и успяхме да обсъдим интересни теми с много хора от Интернет бранша. Тези три дни бяха изпълнени с много емоции, изненади и подаръци, които раздадохме на участниците в WEBLOZ’10 и P2P конференцията.

WEBLOZ'10
WEBLOZ'10


Тренинга на Лукрат за оптимизиране на текстове за уеб се проведе на 22 април. Лектори бяха майсторите в занаята Борил Караиванов, Владимир Петков, Димитър Симов и Огнян Младенов. Те запознаха участниците как да пишат атрактивни, леки за четене, графично оформени и едновременно с това оптимизирани за търсачки (SEO) текстове. Освен интересните лекции и ценните съвети, участниците бяха въвлечени и в практическо занятие, в което трябваше да демонстрират наученото в рамките на тренинга.

Ден по-късно бе официалното откриване на националното състезание по Уеб дизайн и Интернет програмиране „WEBLOZ’10“ в Лозница. Състезанието събра ученици от 8-ми до 12-ти клас, които се състезаваха в 2 категории – Уеб дизайн и Интернет приложения с награден фонд над 3000 лева. На състезанието бяха представени 45 проекта, както и интересни лекции от водещи специалисти в уеб бранша.

СуперХостинг.БГ на P2P конференцията 2010


Уикенда бе посветен изцяло на двудневната конференция P2P, която премина в три направления – WebTech, blogCamp и работилница с практически занятия. На WebTech и blogCamp бяха представени множество лекции, свързани с Бъдещето на Уеб, развитието на блоговете и twitter, както и много други интересни теми, които ще разкрием в последващия пост.

Както ви обещахме края на миналата седмица, ще ви запознаем с всички подробности не само от P2P конференцията, но и от WEBLOZ’10 и тренинга на Лукрат. За тази цел ще ви представим по-интересните лекции, участници и победители на тези събития в три отделни поста, а в допълнение към тях ще може да прочетете и интервю с Богомил (Бого) Шопов, организатор на P2P конференцията.

Вие бяхте ли на някое от тези събития? Доволни ли сте, че присъствахте?

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Съвети от СуперХостинг.БГ за уникарно име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма? [Аудио]

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.
5 причини да изберете домейн .EU ( а защо не и .ЕЮ )

5 причини да изберете домейн .EU (а защо не и .ЕЮ ) [Аудио]

0
Домейнът .EU е сравнително нов за пазара на домейни. От края 2016 година е един от най-популярните Top Level домейни.
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт [Аудио]

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.