„Новото поколение хостинг подкрепя Новото поколение!“ или обратното!? :)

SUPERлятна академия "Аз мога - тук и сега" 2012Това е една от може би най-емоционалните публикации в нашия блог и за това, разбира се, има причина! 🙂 Статията е свързана с нещо, за което вярваме, че абсолютно всеки би трябвало да има адекватно отношение – образованието в България, учениците и учителите … т.е. новото поколение и хората, даващи знания и напътствия на новото поколение. За нас като хостинг компания, за която не само на думи твърдим, че е Ново поколение хостинг компания, но и на действия, е много важна инициативата, която ще ви представим в следващите редове … Инициативата е SUPERлятна академия „Аз мога – тук и сега“ за ученици и учители.

А вие? Какво мислите? 🙂

Историята започна с една приятна среща с нашите дългогодишни клиенти и партньори KIWI Design, на която те в рамките на 2 минути успяха така да ни вдъхновят с идеята си, че на 5-ата вече заедно стигнахме до решението, че като ще е Лятна академия, защо да не е SUPERлятна академия. 🙂 Учениците и учителите отдавна сами са искали и питали нашите партньори къде и кога ще могат да се срещнат и получат ценно ноу-хау от експертите в българския уеб … Ето, скъпи ученици и учители, мястото е „тук и СЕГА“! 🙂

Ще разчупим стереотипа на публикациите, които попринцип се пишат за събития, като в тази ще ви представим чисто човешката страна на Академията. Мястото и датите, Програмата, Експертите и Условията, за да участвате, можете и сами да намерите на сайта на SUPERлятната академия тук.

Един от най-радващите стимули да правиш нещо, е когато получиш подобно отношение от другата страна – толкова истинско и надъхващо … Ето какво е Академията през погледа на един български ученик – един от многото, одобрени вече, участници, който истински успя да ни впечатли и затова споделяме имейла му и с вас. Какво ще кажете!? 🙂

 • Константин Рачев, един от одобрените участници в първата SUPERлятна академия „Аз мога – тук и сега“:

„Лично се занимавам основно с web програмиране от повече от три години с PHP(опит с няколко фреймуорка CodeIgniter, Zend – малка част), MySQL, AJAX, JSON(в по – малка степен) и темплийт системата Smarty(както и комбинацията и с CodeIgniter, която се оказва доста успешна), jQuery, от пет години с HTML, CSS2, а от скоро и с HTML5 и CSS3. В допълнение на това имам и опит в уеб – дизайна както и графичния дизайн – Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Fireworks и Corel Draw и видео обработката – Sony Vegas и Adobe After Effects. В декстоп програмирането имам опит с C++ и Visual Basic и малка част C#. От самото начало се запалих по онлайн програмирането поради простата причина, че то е бъдещето и с бързи темпове измества „остарялото“ декстоп програмиране. Всичко ще се търси и намира в Мрежата, независимо дали потребителите търсят информация или просто забавление. Имам успехи в тази сфера като именно тази година завоювах второ място в състезанието Ви „Аз мога тук и сега“ в категорията „Ре-дизайн на уеб сайтове“. Имам участия на олимпиадите по информационни технологии, състезанието WebLoz и сертификати от Ingot академията. За момента променям своето портфолио, но някои проекти можете да разгледате на следните адреси  http://businesspot.designshifters.eu/,  http://designshifters.eu/,  http://solidworksbg.site90.net/ като имам и още проекти, но те са повече пробни до някаква степен както и последният.А на въпроса защо искам да участвам в SUPERлятната Академия ще отговоря така:

Това ще бъде възможност за мен да се уча от най – добрите, най – преуспелите в сферата на програмирането, възможност, която не бих пропуснал при положение, че ще мога да придобия така ценния опит и ще бъда напътстван от хора, които са постигнали нещо невероятно и мечтано за мен. Искам един ден това да бъде моята професия и ще бъда горд, ако успея да се наредя до идолите за мен. Мисля, че опитът, който съм придобил през годините ще ми помогне да съм по – работоспособен и да дам иновативни идеи при решаването на зададените проблеми по един лесен за употреба, но сигурен начин на работа.

Преценете сами до колко нашите цели, както и тези на организаторите на Академията, съвпадат с очакванията и мотивацията на участниците: 🙂

 • Кристалин Чавдаров, собственик на KIWI Design и създател на националната SUPERлятна академия „Аз мога – тук и сега“:

„Желанието ни е с тази инициатива да покажем на българските младежи, че биха могли да се реализират успешно по пътя на познанието и то – без да напускат България. Също така, ще можем да помогнем на учителите, които искат да обогатят знанията си и да са адекватни експерти за своите ученици, да го направят достъпно и получавайки най-доброто ноу-хау. Уеб технологиите предлагат достатъчно добри възможности за развитие и този път вече е утъпкан от редица български успешни компании. Време е да се фокусираме върху изграждането на следващо поколение технологични предприемачи у нас и да им покажем пътя, помагайки им да избегнат много от трудностите, които сме имали ние в началото. Радостно е, че успяхме да обединим около каузата голям брой успешни компании, експерти, браншови и неправителствени организации, сформирайки една мощна коалиция в подкрепа на технологичното образование. Убедени сме, че в дългосрочен план Академията ще се наложи като една от най-значимите национални инициативи в тази сфера!“

 • Методи Дреновски, управител на СуперХостинг.БГ:

„Академията съвпада изцяло с идеите, които има екипът на компанията ни в сферата на образованието и развитието на младите таланти в България. Тя съответства напълно и на нашето мото: „Новото поколение хостинг подкрепя новото поколение!“. Ключово предимство на инициативата според нас е форматът на обучението, който ще позволи на учениците да комуникират много по-свободно с експертите по време и след края на Академията и да участват в интересни дискусии, работни групи и уъркшопи, съчетани с тиймбилдинги и други приятни занимания. От голямо значение е също, че участниците няма да бъдат обучавани само по технологични предмети, а също и в сфери като подобряване на креативността, личностното развитие, бизнес моделирането, маркетинга и др. Това ще спомогне за разширяване на мирогледа им и ще позволи много от тях в бъдеще да създадат успешен собствен бизнес.“

super-academy-2012

Определено към нашето мото – „Новото поколение хостинг подкрепя новото поколение“, можем и искаме да добавим: „защото новото поколение вдъхновява и мотивира нас!“ …

И за финал, много се радваме, че толкова много наши партньори, както и значими представители на българския уеб се включиха в каузата за българското образование:

 • Mail.bg – Българска безплатна поща;
 • Българска Уеб Асоциация (БУА);
 • Фондация БГ Сайт;
 • Бизнес институт;
 • Start It Smart – Най-големият клуб за предприемачи в България;
 • Mind Mapping – Обучения по „Мисловни карти“;
 • Британски съвет България;
 • ФМИ, ПУ „Паисий Хилендарски“;
 • Dossev&Co. – Професионален убиец на вируси и спам;
 • 1000 стипендии – Фондация „Комунитас“;
 • IТraining – Професионални IT консултации и Microsoft обучениe;
и още десетки медийни партньори … 🙂

Очакваме ви SUPERучастници и SUPERпартньори, за да реализираме най-SUPERлятната академия от 26-ти август до 02 септември 2012 г. във великолепния хотел „Исмена“, гр. Девин.

Ние сме сигурни, че можете „тук и СЕГА“, а вие!? 🙂
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
4 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Съвместна статия за маркетинг, реклама и SEO - Netpeak

13 съвета за маркетинг и реклама [Аудио]

2
Сега когато имате повече време у дома, можете да отделите енергия в SEO и добра реклама за дигитален успех. Заслужава си!
Зает домейн? Няма страшно!

Зает домейн? 9 тактики за успешна регистрация на име [Аудио]

0
Търсите име и то е заето. Какво правите след това? Отказвате се? Продължавате да търсите? Удряте пауза, за да помислите още?
Вече е време да си имате сайт!

Кога разбирате, че Вашият бизнес се нуждае от сайт? [Аудио]

0
Нямате сайт? Но имате бизнес… И все повече усещате, че имате нужда от сайт. Е, тази статия ще Ви помогне да вземете решение. Прочетете повече!