Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

PHP Manager by SuperHosting

Зимата вече почука на вратата, а 2013-та е към края си. Навечерието на новата година е време за планове какво да подобрим, за да бъде годината по-лесна, по-ползотворна и по-успешна.

Това се запитахме и ние от СуперХостинг.БГ и вече имаме отговор на този въпрос. 🙂

Щастливи сме да споделим с вас новия плъгин за контролния панел cPanel, разработен от нас за вас - PHP Manager by SuperHosting. Вижте в следващите редове как и защо се роди "PHP Manager by SuperHosting".

Как се зароди идеята?

Преди няколко месеца излезе официално новата версия на PHP - 5.5. С нея, паралелно поддържаните версии на PHP при всички Linux хостинг планове вече са 4. Това са PHP 5.2, 5.3, 5.4 и 5.5.

При всички Linux хостинг планове се поддържат и протоколите CGI и FastCGI за обработка на PHP заявките.

Наличието на 4 версии на PHP и 2 протокола за обработка на PHP заявките увеличи възможностите за различни конфигурации за всеки хостинг акаунт и сайт. 🙂 В случай че за сайт е необходима различна версия на PHP, промяната се извършва в няколко стъпки, чрез редакция на един или повече файлове.

Например, при ползване на протокол CGI е необходимо да се създаде или редактира .htaccess файл, като в него се зададе коя версия да се ползва.

При ползване на FastCGI протокол, освен редакцията на .htaccess файл, е необходимо и указване на пътя до PHP интерпретатора за нужната версия.

А преди редакциите е необходимо да се провери какъв протокол се ползва.

Това породи въпроса у нас - как да направим целия този процес по-бърз и по-лесен за вас, за да спестим вашето време и усилия?

Отговорът беше в създаването на плъгин, който да извърши всичко това вместо вас.

След това се появи и решението!

PHP Manager by SuperHosting дава възможност да се промени версията на PHP за хостинг акаунта само с един клик. Достъпен е в контролния панел cPanel.

При активиране на версия на PHP през PHP Manager by SuperHosting, PHP заявките се обработват с протокол FastCGI.

PHP Manager by SuperHosting

"PHP Manager by SuperHosting" в контролния панел cPanel

Важно е да отбележим, че се променя версията за целия хостинг акаунт и всички сайтове, разположени в него. В случаите, когато за поддиректория на public_html предварително ръчно сте активирали различна версия на PHP, тя няма да бъде засегната от промяната. Съответната директория ще продължи да използва предишната активирана версия, а за останалите директории от акаунта ще бъде валидна новата избрана версия.

Ползвахте ли вече PHP Manager by SuperHosting?

P.S. Да не забравяме, че 2013-та още не си е отишла, затова ние продължаваме да мислим какво още да подобрим. Ще ни помогнете ли с идеи? 🙂 

СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.

500px270px
SuperHosting.BG

6
Оставете коментар

avatar
4 дискусии
2 отговори към коментарите
0 абонирали се за тази дискусия
 
най-гласуван коментар
най-обсъждан коментар
  Абониране  
Уведоми ме при
Васил Тошков
Гост

Новината е добра, преминах на новия вариант, защото при стария върви по-бавно PHP-то, а и има риск от изтичане на код с тези хендлъри.

Съветът ми е сега като ще поддържате отделни главни версии на PHP, то редовно да ги обновявате до последна версия. Навсякъде сега ми върви PHP 5.5.1, а вече има 5.5.7 . Не виждам смисъл да не се обновяват версиите, няма какво да спре да работи при толкова малки промени.

Едуард Димитров
Гост

Благодаря много за отговорите 🙂

Едуард Димитров
Гост

Два бързи въпроса: 1. Доколокото разбирам, новия PHP Manager върши и нещо друго освен че пише един ред код в htaccess? 2. При ползване на FastCGI протокол, освен редакцията на .htaccess файл, е необходимо и указване на пътя до PHP интерпретатора за нужната версия - може ли да дадете един пример къде и как се указва пътя?

Митко Стайков
Гост

Версия на Apache 2.2.24
Версия на PHP 5.3.24