Ново в Shopiko: плащане с Pay by Bank

Всеки предприемач и бизнесмен търси различни начини, с които да надгражда и развива своя бизнес. И сайтът, като важен елемент от него, не прави изключение. Особено ако е основен инструмент за реализирането на продажби.

И тъй като икономическата картина често се мени, а предизвикателствата не спират да подлагат бизнесите на изпитание, всеки намира свой собствен начин да се адаптира към променящата се работна среда. Ето защо внедряването на все повече удобства при онлайн пазаруването е нещо силно препоръчително, защото така се откроявате като адаптивен и находчив лидер във Вашия бранш.

Собствениците на онлайн магазини, базирани на платформата Shopiko, вече могат да се възползват от още едно предимство, с което да се отличат – да добавят съвременния и все по-популярен разплащателен метод, наречен Pay by Bank („Отворено банкиране“).

Вижте: 12+9 бизнес статистики и съвети за по-добро онлайн присъствие

Pay by Bank

С помощта на тази опция клиентите могат да извършат плащане по банков път директно от своята сметка в тази на търговеца, без забавяне и отлагане на плащането. 

В следващите редове Ви разказваме по-обстойно.

Какво е Pay by Bank?

Накратко – това е метод на разплащане, който позволява на един търговец да приема незабавни плащания от сметката на потребителя към своята собствена. Така всеки предприемач може да управлява финансите си по-лесно и удобно, а клиентите получават безпроблемно изживяване, докато пазаруват от любимия си онлайн магазин.

С помощта на Pay by Bank всяко физическо или юридическо лице, което има активна банкова сметка, може да извърши плащането към търговеца моментално. Единственото условие е да удостовери своята самоличност чрез пръстов отпечатък, токън или Face ID, за да придвижи плащането.

Pay by Bank

И ако се чудите каква е разликата със стандартните транзакции, осъществявани по банков път, отговаряме веднага. Плащанията чрез новия метод не изисква попълване на платежно нареждане, чакане на гише в банката или други подобни действия, отнемащи немалко време. Използвайки Pay by Bank, можете да извършите плащането с натискането на един бутон, линк или сканиране на QR код.

Защо да използваме Pay by Bank в онлайн магазина си?

На първо място, защото новите технологии и непрекъснато модернизиращият се свят изискват от нас да сме up-to-date и да предлагаме адекватни решения на своите клиенти. Не по-малко съществена причина е това, че Pay by Bank е изгоден разплащателен инструмент за търговците от финансова гледна точка, защото разходът за поддръжка се равнява на 0.55% от стойността на транзакциите спрямо 0.8-0.9% до 1.5% при стандартните картови плащания през други банки.

Също така:

 • Защото е изключително сигурен и надежден метод на разплащане.
 • Улеснява потребителите и подобрява тяхното изживяване по време на пазаруване.
 • Интегрирането на услугата е лесно и удобно за търговците от техническа гледна точка.
 • Гарантира по-бързо получаване на средства по банковата сметка.
 • Плащането отнема около 30 секунди.
 • Не предоставя на търговеца чувствителни данни за клиентите.
 • Това е един от най-бързо навлизащите и предпочитани разплащателни метода в голяма част от европейските страни.

Какви са предимствата на Pay by Bank за бизнеса?

Директно отговаряме на въпроса:

 • Увеличаване броя потребители, които търсят алтернативни начини на плащане.
 • Ниска такса при имплементирането на платежния метод.
 • Потенциална възможност да надскочите конкурентите си с модерни решения.
 • Удобство за клиентите при пазаруване.
 • Не изисква от търговеца да си открива нова банкова сметка, а получава паричните средства по вече открита такава.
 • Разширяване на настоящата платежна екосистема на онлайн магазина Ви.

Pay by Bank вече е наличен в Shopiko

Кога, ако не сега, би бил най-подходящият момент да се уверите в ползите от модерното решение Pay by Bank за Вашия бизнес?!

Увеличаването на списъка със съвременни разплащателни методи във Вашия онлайн магазин е знак, че следвате най-новите трендове в електронната търговия. Освен това е индикатор за легитимност и доверие у потребителите спрямо услугите или продуктите, които предлагате.

Pay by Bank в Shopiko
Избор на банка

Възползвайте се от възможността да оправдаете това статукво и да предоставите на своите клиенти още повече удобства при пазаруване. Това е гарантирана формула, с която да ги превърнете в лоялни потребители и посланици на Вашия бранд.

Запознаваме Ви с инструкциите за добавянето на този разплащателен метод в нашата помощна статия.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи полезни съвети за развитието на Вашия онлайн магазин.

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.

Black Friday: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви. 

Бизнес планиране в 3 стъпки – какво, как и защо?

4
Време е да се фокусирате върху бизнес планирането през предстоящата 2023 г. Предлагаме няколко основни стъпки, с които ще ускорите и улесните този процес.