Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

7 безплатни пропуска за Джумла! Ден 2012

Джумла! Ден 2012 БългарияИ дойде време да си поговорим за Joomla! и по-скоро за Джумла! Ден 2012 България... :)В продължение на шест години са проведени над 130 такива събития по цял свят, като популярността им непрекъснато расте. Джумла! Ден 2012 България вече “чука на вратата” (виж кога) и е 26-тия подред за тази година в световен мащаб.

Нашата хостинг компания има удоволствието за поредна година да е част от това събитие, превърнало се вече в традиция и за българската Joomla общност. Като партньори на Джумла! Ден 2012 България ви подаряваме 7 безплатни пропуска (вижте как).

Joomla! общностите по света се събират на тези дни, за да си сътрудничат и разширяват своите знания за тази система за управление на съдържанието (CMS). Джумла! Ден дава възможност на крайните потребители, мениджърите, администраторите, разработчиците от общността да се срещнат и обсъдят ”горещите” новости около системата.

Джумла! Ден е събитие,
 • чиято цел е да се популяризира Joomla!;
 • което събира на едно място хора с общи интереси в областта на Joomla! – потребители, партньори, клиенти, разработчици;
 • на което можете да проследите какви са тенденциите в развитието на системата, както и да получите полезни съвети за вашите Joomla! проекти;
 • което е предназначено не само за програмисти и администратори, но и за всеки с интереси в областта на различни CMS системи или изграждането на уеб сайтове.
Джумла! Ден 2012 България
 • се организира за четвърти пореден път;
 • тази година прави значително постижение като посреща няколко от водещите международни лица на Joomla! общността. Сред имената са главните разработчици на два от най-популярните компонента за Joomla! - K2 и VirtueMart;
 • ще ви срещне с професионалисти, които ще споделят своето ноу-хау и познания, солиден опит и най-добри практики свързани с Joomla!; ще ви разкрият различни техники и тенденции при изграждане и управление на уеб сайтове, както и за тяхната оптимизация и сигурност ;
 • ще ви срещне и с други членове от общността, които имат свежи идеи и решения, и с които ще можете да споделите и обмените опит и идеи;
 • ще бъде един изпълнен с емоции ден 🙂

Джумла! Ден 2012 България ще се проведе

на 13 октомври 2012 (събота) в учебната зала на Telerik - софтуерна академия. Регистрацията тази година започва в 8:30 часа, за да може в програмата на събитието да се включат повече теми и презентации. Началото ще бъде поставено в 9:30 часа с гореща тема, а заключителната тема е рамките на един час – от 17:30 до 18:30 часа.

Как да сечелите безплатен пропуск?

Преди седмица публично бе обявена новата версия на системата - Joomla! 3.0! 🙂 Тя обещава доста подобрения, като най-същественото е, че ще бъде първата напълно мобилна CMS.

Провокираме ви да споделите с нас какви са вашите очаквания от версия 3.0? Кои от новостите ще ви помогнат? А кои ще ви липсват? Има ли някои от промените, които по-скоро ще ви пречат, отколкото помогнат във вашите проекти?

За да спечелите своя пропуск е необходимо до обяд на 11 октомври (четвъртък) да оставете вашето мнение като коментар под тази публикация.

С организаторите на събитието ще изтеглим чрез томбола 7 отговора и техните автори ще получат абсолютно безплатно пропуск за събитието. Очакваме вашите интересни мнения и коментари, за които ще можете да получите повече информация и директно на Джумла! Ден 2012 “от извора” и от най-знаещите и можещите в областта...

Не забравяйте да оставите вашите имена и точен имейл във формата за коментари, за да може да се свържем с вас.

Допълнителна информация за събитието

можете да намерите на следните адреси:

 • Програма на Джумла!Ден 2012 България
 • Лектори на Джумла!Ден 2012 България
 • Мястото на Джумла!Ден 2012 България
Знаете, ли че...

уеб сайтът joomla.org наскоро навърши 7 години?! А знаете ли кой още вече е на 7? 🙂 Ако все още не сте се почерпили за рожденика, тук >> можете да го направите! 🙂 Наздраве!

СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.

500px270px
SuperHosting.BG
Уведоми ме при
СуперХостинг.БГ
Editor

Благодарим на всички за интересните мнения и участието в нашата блог игра!

Нашата томбола определи следните 7 печеливши:

Делян Василев
Александър Кръстев
Константин Рачев
Петър Маринов
Милен Георгиев
Младен Йорданов
Биляна Чавдарова

Честито на печелившите!
Надяваме се да се видим с всички на събитието тази събота! 🙂

Марио Димитров
Гост

Очаквам по-бързо инсталиране на приложения с по-малко стъпки, подобрен интерфейс, оптимизирана функционалност.

С поздрави 🙂

Deian Motov
Гост

Joomla 3.0 e крачка напред, като за пореден път се убеждавам в превъзходството и над wordpress. Приложенията разработвани за нея са далеч по сериозни като процент. При другата система плявата е толкова много в плъг-ин мениджъра (който все пак е доста удобен с бързите инсталации), че трудно могат да се намерят качествените разширения. От опита ми с 3.0 до момента виждам някой промени в АПИ-то, които изискваха промени по MVC-то на моя продукт. Все още документацията за промените в 3.0 е "кът". Мисля все пак че заради нововъведенията и добрите… още »

Биляна Чавдарова
Гост
Биляна Чавдарова

Много крайно изказване. Има значение за какъв сайт става въпрос. В някои отношения WordPress превъзхожда Joomla. Административният панел, който всеки тук е изтъкнал като неудобен в Joomla, лекотата.... Останалото е относително.

Deian Motov
Гост

WordPress да е лек? Това не е вярно. Работих в една от 6-те хостинг компании, които wordpress препоръчваха. Дори лично съм участвал в разговор с моя шеф и Matt ot Automattic. Клиентите ни бяха основно с wordpress - еми не е лек. Добре че го пренаписаха защото кода на стария беше като книжка с вицове. Но все пак минаха 5 години от тогава, но и сега като реализирам един проект с него ми прави впечатление, колко излишни неща прави, само и само да помогне на супер новите разработчици на разширения… още »

Биляна Чавдарова
Гост
Биляна Чавдарова

Аз харесвам и работя и с двете CMS и с удоволствие и интерес ще отида на JoomlaDay.
Далеч съм от мисълта да възхвалявам WordPress, особено в постинг за Joomla и да преубеждавам феновете на Joomla.
Просто съм против толкова крайни изказвания и това някой да се опитва да си наложи мнението(от преди 5 години).

Илиана Илчева
Гост
Илиана Илчева

Повечече функции в админ панела

Боян Янков
Гост

Фирмите, чиито сайтове работят на Joomla често срещат проблем с администрирането на сайтовете - забравят как се работи с административния интерфейс или просто им е труден. Joomla 3 за мен е съществена крачка напред, а като най-голямо подобрение аз отчитам потребителския интерфейс на административния панел, който изглежда по-ясен и по-лесен.
Очаквам да се обърне внимание на лесната работа със съдържание, multisite, multilanguage, seo, мобилни устройства, социални мрежи.