Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Нови подобрения в разширените системни параметри от 1 април

От няколко месеца анализираме определени казуси, свързани с надвишено процесорно време, които създават неудобство на наши клиенти. Макар и това да са малко на брой случаи, търсим решение как да сведем тези казуси до минимум. Изводът от множество анализи е, че повечето казуси възникват поради отчитането на процесорното време на дневна база, каквато по принцип е и практиката при по-голяма част от хостинг компаниите.

Затова от 1 април 2017 г. ще мигрираме към нова система, която вярваме ще бъде и много по-разбираема за нашите клиенти.

Каква е промяната?

В момента изразходваните минути процесорно време за хостинг акаунт се изчисляват за 24 часа, като максималните стойности са формирани за този интервал. От 1 април изчисляването ще става на месечна база. На всяко първо число от месеца стойността на изразходваните минути за предходния месец ще се нулира и ще започва ново отброяване. Ще се запази и 24-часовата статистика, но от значение ще са изразходваните минути на месечна база.

Параметрите остават непроменени, като месечните стойности ще са:

  • за хостинг план “СуперСтарт” до 900 минути за месец (вместо 30 мин./денонощие)
  • за хостинг план “СуперПро” до 3300 минути на месец (вместо 110 мин./денонощие)
  • за хостинг план “СуперХостинг” до 4800 минути на месец (вместо 160 мин./денонощие)

Наша отговорност е да се свържем с всеки наш клиент и да го информираме, ако неговият хостинг акаунт достигне или надхвърли 80% от процесорното време за съответния месец. Така ще гарантираме безотказната работа на всеки сайт при подходящото за него хостинг решение, за да не се достига до изразходване на месечните минути, при което достъпът до сайта може да бъде временно ограничен. Неизползваните минути няма да бъдат прехвърляни за следващ месец.

Какви са предимствата на новия начин на отчитане?

През годините наблюдаваме, че повишеното процесорно време (отчитано на 24 часа) обикновено не е трайна тенденция, а се наблюдава в кратки интервали или т.нар пикове. Те може да се дължат на временни активности (рекламна кампания, онлайн игра, промоция, интересна новина и др.), завишено обхождане от ботове, множество на брой заявки от конкретни IP-та и т.н.

Пример: Стартирате рекламна кампания на вашия сайт, която продължава в рамките на 5 дни. В тези 5 дни вероятно сайтът ще има много повече посещения, които пък ще доведат до изразходването на повече сървърни ресурси, най-вече процесорно време. Ако в тези 5 дни сайтът изразходва по 140 мин. процесорно време (при определени до 110 мин./денонощие за план СуперПро), при текущата система на отчитане ще получите нотификация, че акаунтът надвишава 110 мин./денонощие и е необходимо да предприемете мерки за оптимизиране или преминаване към подходяща услуга с повече ресурси.

Ако обаче същият този сайт изразходва средно по 70 мин. на денонощие и само в петте дни на рекламна кампания изразходва по 140 мин, то тогава изразходваното процесорно време за месеца ще бъде напълно достатъчно (2450 мин. от 3300 мин.) и сайтът ще може да продължи да работи безпроблемно на този план, без да получавате нотификации, че е надхвърлил среднодневния параметър за няколко дни.

С тази промяна нашите клиенти ще могат да разполагат свободно с минутите си процесорно време в рамките на текущия месец.
Ако обаче един акаунт системно достига или надхвърля определените минути, дори при месечно отчитане, то тогава решение е преминаването към подходяща услуга, при която сайтът ще работи безотказно във всеки един момент и всеки един негов потребител ще може да го достъпи.

А какво е процесорно време (CPU)?

Припомняме - това е времето, което се изразходва от даден хостинг акаунт за изпълнение на процеси и скриптове в самия акаунт, необходими за работа на сайтовете, разположени в него. С други думи времето, необходимо на едно ядро от сървърен процесор да изпълни операциите по обработка на скрипт и да върне резултат.
Във вашия клиентски профил, меню Хостинг акаунти - Детайли за съответния хостинг акаунт - Разширени системни параметри, ще откриете детайлна статистика за това колко са използваните процесорни минути от общо разполагаемите минути за текущия месец.

Пример:

Изразходвани CPU минути на месец - клиентски профил

Колко акаунти ще бъдат засегнати от промяната?

Въпреки че едва 0,7% от всички наши клиенти администрират сайтове, които изразходват определеното според плана процесорно време, за нас е важно да отговорим на всички очаквания и да подобряваме всеки един процес в работата ни, с който вие, нашите клиенти, да получавате услуга с постоянно високо качество и по-добро обслужване.

С новата система на отчитане планираме акаунтите, които изпитват недостиг на този ресурс, да намалеят на половина.

ОПЕРАТИВЕН МЕНИДЖЪР

Светльо е незаменима част от СуперЕкипа и главен смутител на реда в офиса. СуперСилата му е, че може да подреди всички проекти като пъзел, а multitasking-ът му е в кръвта. Във всеки един момент знае кой е правилният ход към подобренията и как клиентите да са винаги доволни!

500px270px
SuperHosting.BG

6
Оставете коментар

avatar
2 дискусии
4 отговори към коментарите
0 абонирали се за тази дискусия
 
най-гласуван коментар
най-обсъждан коментар
  Абониране  
Уведоми ме при
Потребител
Гост
Потребител

Здравейте, моля направете wordpress plugin или предложете какъв който е читав и може да показва на таблото в WP например изразходваното време, натоварването на сървъра и рамта, както и други параметри. Да не е да се гледа от контролния панел защото хората не се справят там, подобно на това което се вижда в Cpanel -> Статистики.

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте,

Стремим се да улесняваме максимално нашите клиенти, като разработваме различни инструменти за по-лесно управление на услугите им при нас.
За да проследите статистиката на изразходваното процесорно време на хостинг акаунта Ви, влезте във Вашия клиентски профил при нас > Хостинг акаунти > Детайли > Разширени системни параметри >Детайли.
Благодарим за обратната връзка. Очаквайте още полезни подобрения.

Поздрави,
Звезди

Емо
Гост
Емо

Страшни палячовци сте. От както разкарах всичките си клиенти от вас са толкова доволни, че се чудят какво са правили при вас. То не бяха inodes, то минути, то планове, които не съществуват и струват три пъти повече от впс.

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте, Емо, Както навсякъде по света, така и в България работим с файлови системи, които се подчиняват на физическите закони. Споделеният хостинг и виртуалният сървър са две коренно различни услуги и не би било редно да ги сравнявате. Споделен хостинг с неограничени ресурси няма, а тези, които твърдят, че има, вероятно не се интересуват от бъдещото си развитие. Нашата цел е да предложим завършено хостинг решение с високо качество, а в т.ч. влизат както сигурността и защитите, които нашите клиенти получават и в 95% от случаите дори не разбират за… още »

Иво Игнатов
Гост

Здравейте партньори, Аз също не съм много доволен от отношението и постояното приселване от емайл маркетинга ви. 2 пъти ъпгрейдвах плановете си и бях на косъм да ви напусна завинаги. Прехвърлих половината си сайтове на друг хостинг и може скоро да даунгрейдна настоящия ми план, а след време дори да си кажем сбогом завинаги. Изключително ми е неприятно често да получавам маркетингови съобщения за "не ви стига процесорното време". Препоръчвам ви от сърце и с най-добри чувства да настроите имейл съобщенията да се изпращат не при 80% изразхосване на процесорното… още »

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте, Иво, Благодарим Ви за обратната връзка. Разбира се, ще вземем коментарите Ви под внимание. Една от целите на промяната в отчитането на процесорното време е именно да се намалят големия брой нотификации, които се получаваха при отчитане на база 24 часа. Все пак ще отбележим, че такова натрупване на нотификации се получаваше само при 0,3% от клиентите, чиито сайтове изразходваха над 80% от процесорното време в даден период, най-често в следствие на повишена посещаемост на сайта. От 1 април няма да изпращаме нотификации при достигане на 80% от среднодневното… още »