За придобиването на Host.bg – от първо лице

В началото на тази година предприехме важна стъпка в развитието на компанията ни и на хостинг пазара у нас като цяло – придобихме втората по големина хостинг компания в България – Host.bg от предишния й собственик Netinfo.

Новината беше отразена в няколко медии, но решихме да разкажем за нея от първо лице в нашия блог.

SuperHosting.BG и Host.bg са наложили се на пазара компании, които направиха хостинг услугите у нас достъпни и ползваеми. Смятаме обаче, че хостинг пазарът има още много накъде да се развива и с общи усилия, двете компании имаме голям потенциал.

От кухнята на СуперХостинг.БГ

Ние в СуперХостинг.БГ работим за това, да осигурим най-доброто място за вашите уеб проекти и пощи.
Последните години вложихме ресурси и енергия в две ключови посоки – да подобрим бързодействието и сигурността на сайтовете на нашите клиенти.
В момента сме една от малкото компании в световен мащаб, която “чисти” злонамерен код от клиентски акаунти, ако поради някаква причина въпреки нашата система за сигурност, той бъде компрометиран. Това е и нашата гаранция за това, че пазим вашите сайтове и пощи.
Наред с това преминахме към изцяло нова ALL SSD хостинг платформа, благодарение на която някои клиентски сайтове вече се зареждат десет пъти по-бързо.
Разработихме редица инструменти, които да ви пестят време и да ви помагат в разработката и управлението на вашите проекти – това са WordPress Manager, BackUp Manager, PHP Manager, най-новия ускоряващ инструмент SuperCache Manager и др.

Защо ви разказвам това?

Всички тези подобрения, които получават нашите клиенти, скоро ще получат и клиентите на Host.bg. Целият ноу-хау, който сме натрупали през годините, ще бъде използван в обслужването на много по-голям мащаб клиенти, което ще ни позволи да видим пълния потенциал и ползи от разработките ни. Сайтовете на много повече клиенти ще бъдат по-бързи и по-сигурни, а обратната връзка, която получаваме и предстои да получаваме, ни помага да планираме следващите разработки и функционалности, които да помагат на вас, нашите клиенти.

Какво предстои оттук нататък за клиентите на Host.bg?

Предстои подготовка за преместване на всички клиентски сайтове към изцяло нова, клауд базирана хостинг платформа, на която се разполагат клиентските сайтове в СуперХостинг.БГ.
След като прехвърлим клиентските сайтове на новата платформа ще се усети разлика в зареждането им – сайтовете ще се зареждат много по-бързо. Веднага след прехвърлянето клиентите ще се възползват от нашата система за сигурност – сайтовете ще са защитени и ще почистим всички компрометирани сайтове, чийто злонамерен код е бил поставен, докато са били на старото оборудване.
За да бъде възможно всичко това, на първо място всички клиенти на Хост.БГ ще преминат към единен клиентски профил за управление на услугите им в нашата система.

Компанията Host.BG

Първоначалната ни цел беше да запазим Host.bg като отделна компания (юридическо лице) с отделна система за управление. След редица анализи на текущите организационни процеси и техническа обезпеченост, видяхме, че това няма да е възможно, ако искаме клиентите на Host.bg да получат по-сигурна и надеждна услуга по-скоро. Затова съсредоточихме усилията си върху това управлението на услугите в Host.bg да премине към нашата система, за да можем по-скоро да започнем подготовката за преминаване на цялото оборудване на Host.bg към нова инфраструктура.

Марката Host.BG

Марката Host.BG продължава да съществува. Заедно с колегите от Host.bg работихме по реализацията на новия сайт на Host.bg, който претърпя значителни подобрения.
Всички новозакупени хостинг акаунти от сайта на Host.BG ще се активират на нашата ALL SSD клауд базирана хостинг платформа с последно поколение техника и система за сигурност на няколко нива.
Управлението на закупените услуги ще се осъществява от единен клиентски профил в системата на СуперХостинг.БГ.

Екипът

Екипът на Host.bg вече е в нашия офис, като предстои да премине през няколко етапа на развитие, за да продължи да помага още по-добре на клиентите на Host.bg.
В навечерието на дванадесетата годишнина на СуперХостинг.БГ двата екипа – на Host.bg и на СуперХостинг.БГ, работим заедно и имаме една цел – вие, нашите клиенти, да получите най-добрата услуга за вашите уеб проекти.

Значението

За нас това придобиване означава спечелване на силен съотборник в усилията ни да предложим най-добрите услуги за вашите сайтове. Означава и по-голямо предизвикателство – в това да отговорим на очакванията на всеки един клиент.
Приемаме предизвикателството и продължаваме да работим по това да осигурим най-доброто място за вашите сайтове, с най-доброто обслужване.

Допълнителна информация за клиентите
Всички клиенти, които имат услуги и в двете компании, вече ще могат да ги управляват от едно място – клиентския профил в СуперХостинг.БГ.
Всички настоящи клиенти на Host.bg могат да достъпят техния нов клиентски профил, като влязат с потребителското си име и парола на сегашния клиентски панел на Host.bg (https://admin.host.bg/) и следват стъпките.
Методи Дреновски
Методи Дреновски
Методи е наясно с всичко, което се случва с дигиталния свят и знае, че хостинг услугата не представлява единствено предоставяне на място на сървър. Тя е много повече от това – тя е качество, надеждност, сигурност, обслужване, завършено уеб решение. СуперСилата на Методи е, че развивайки СуперХостинг.БГ като компания, помага на всички наши клиенти да подобрят присъствието си в мрежата.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

5 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Каква е разликата между домейн и уебсайт?

Каква е разликата между домейн и уебсайт? [Аудио]

2
Въпросът „Каква е разликата между домейн и уебсайт?” със сигурност влиза в топ 10 най-често срещани въпроси, когато решите да имате собствен сайт.
Какви са причините за изоставените колички?

7 причини клиентите Ви да изоставят количките си

0
Тъй като множество магазини са афектирани от този феномен, създадохме списък с най-честите причини клиентите да изоставят количките си. Разберете кои са те!

Black Friday: 5 работещи тактики за задържане на клиентите след Черния петък

0
Ако искате да бъдете един ход пред конкурентите си, време е да помислите как да задържите вече спечелените клиенти по време на кампанията.