Бизнес с бизиборд за деца: Вдъхновението да бъдеш майка

Бизиборд – какво въобще е това и как се ражда една идея за такъв бизнес? Бизиборд е чуждица, която обаче всяка майка разпознава. Тя знае, че може да я потърси в магазините и като „занимателна дъска“. Това е една чудесна детска игра, която ангажира детския мозък и развива въображението.

Бизиборд от liskotoys.com
Бизиборд от liskotoys.com

Росица е майка на пълен работен ден и черпи непрестанно вдъхновение от магията да бъдеш майка. Тя има много ясна представа за това как иска да изглеждат играчките на нейното малко дете. Историята ѝ е супер вдъхновяваща, завладяваща и толкова мила, че няма как да не я споделим с Вас.

Роси предлага своите бизиборд продукти с помощта на онлайн магазин от Shopiko liskotoys.com. Вижте какво сподели с нас по темата за бизнес старта, вдъхновението да направиш нещо свое и как въобще се решаваш да го направиш.

Приятно четене! 😉

1. Как бихте представили себе си и бизиборд бизнеса си на първа среща?

Аз съм Росица – весела, креативна, организирана и наскоро открих, че не рисувам никак зле.

Аз съм майка на пълен работен ден. Мисля, че това трябва да бъде лицензирана професия.

В момента тече втората година от второто ми майчинство. Също както много хора около мен, преживях карантината, онлайн обучението, денонощното кърмене и „home office-a” на мъжа ми. За себе си успях да извадя главно позитиви от цялата ситуация и всичко това ме накара да се замисля за онези неща, които искам да направя, но отлагам във времето под предтекст, че сега не е моментът.

Е, подходящият момент за стартиране на собствен бизнес може никога да не настъпи, но си струва да опитам точно сега! Отдавна исках да започна нещо „Мое“, и ето че съвсем естествено и на шега нещата се случиха. 

В момента имам онлайн бизнес за изработка на бизиборд, креативни детски играчки от дърво, ежедневни предмети и нетоксични бои. Винаги съм се очаровала от занимателни играчки, които развиват въображението на децата ни, откъдето постепенно се зароди и идеята за Лиско. Децата ми са моето вдъхновение и влагам много любов, душа и сърце във всяка една занимателна дъска, която правя. 

2. Какво Ви мотивира да създадете собствен бизнес за занимателни дъски?

След като не успях да намеря занимателна дъска (бизиборд), каквато си представях за дъщеря ни, с мъжа ми решихме да опитаме сами да направим такава. Получи ни се! Детето беше толкова впечатлено от новата си придобивка, че първите 2 седмици играеше само с нея.

Самите ние като родители отбелязахме значителен напредък в развитието на фината моторика и координацията ѝ, след като започна да играе с новата си играчка. Дъската се превърна в атракция и сред нашите приятели с деца. Направихме такива и за техните деца.

Това ни вдъхнови да създадем наша марка ръчно изработени играчки и бизибордове.

Бизнес с бизиборд за деца
Росица и съпругът ѝ

Вярваме, че нашият бизиборд продукт за момента е уникален и много полезен за ранното детско развитие. Комбинира в себе си повече от 15 различни активности и заменя количествено и идейно голяма част от играчките на съвременните деца! В същото време е абсолютно достъпен и безопасен. Обожаваме това негово качество, че насърчава децата да откриват нови предмети около тях в безопасна среда, без да се налага постоянно да им бъде забранявано да пипат това или онова.

3. По пътя на бизнес развитието, какви са Вашите предизвикателства и как ги посрещате?

Разбира се, предизвикателството за нас е да представим основния ни продукт пред правилната аудитория. Често получаваме негативни коментари относно цената на занимателните ни дъски, а в същото време, за да поддържаме качеството, което искаме, цената на материалите (дървесина, крепежни елементи, бои, опаковка) за момента е минимум 50% от цената на всяка дъска. Към това не включваме цената за стикери, опаковки, доставка, труд и реклама в социалните мрежи. 

Бои за рисуване на бизиборд от liskotoys.com

За момента имаме малко, но доволни и лоялни клиенти, на които държим. Определено предпочитам да заложим на качеството на играчките и вярвам, че с набиране на популярност  все повече хора ще припознаят своята философия в нашите бизиборд продукти! 

4. Как COVID-19 повлиява потребителското търсене на Вашите продукти?

Нашият бизнес за бизиборд продукти стартира в условията на COVID19, така че по-скоро ще ми е интересно да видя какви ще са резултатите ни, когато всичко това свърши.

5. Според Вас до каква степен сайтът е важен за развитието на един бизнес в наши дни?

Преди да създам сайта, не мислех че е от особено значение дали имаме сайт, или не. Смятах, че за нашите продукти и Facebook страница би била достатъчна. Оказа се, че не е така.

Сайтът е задължителен елемент, ако гледате сериозно на Вашия бизнес.

Той ще работи за Вас, дори когато спите! Нашият сайт има най-много посещения в извън работно време, а първите ни поръчки през сайта регистрирахме в 01:00-02:00 ч. след полунощ. Бързо установих, че това са активните часове на вечно трудещите се неуморни майки.

6. Как популяризирате своя онлайн магазин liskotoys.com?

Основно чрез социалните мрежи – Facebook, Instagram, Pinterest. Напоследък избрах да разширим маркетинга ни и чрез Google ads. Целта ни е колкото се може повече хора да разберат за продукта ни, тъй като е нов, иновативен и действително допринася много за богатото ежедневие на децата ни, както и за свободното време на родителите.

Liskotoys социални мрежи

7. Вие използвате платформата Shopiko за развитието на Вашия онлайн магазин. Защо избрахте именно нея? 

Платформата е изключително интуитивна и лесна за работа, дори и за аматьори! С не много технически познания, магазинът ни започна да изглежда добре. На българския пазар е, а клиентите ни пазаруват основно от България. 

8. От позицията на сегашния Ви опит, какъв съвет бихте дали на себе си, ако тепърва започвахте своя бизнес?

Няма подходящ момент, в който да сбъднеш мечтите си – ти го създаваш! Всичко е постижимо с правилната нагласа.

9. Довършете изречението: За мен е супер, когато…

… имаме доволни клиенти, а продуктите ни достигат до все повече деца!


Благодарим на Роси, че сподели своята бизнес история с нас. Тя е толкова завладяваща, защото се гради изцяло върху ценности като любов, грижа и желание за една по-добра среда. Благодарим на Роси и съпруга ѝ, че допринасят за развитието на бизиборд бизнес средата в България с неповторимия си продукт. Вярваме, че ще зарадвате много дечица. Пожелаваме Ви много доволни, лоялни и щастливи клиенти. Заслужавате го!

Искате да продавате онлайн, но не сте намерили подходяща платформа за успешен онлайн магазин? Тествайте идеята си с Shopiko – супер интуитивна SaaS платформа, която разполага с всичко необходимо, за да стартирате своя онлайн бизнес:

  • красиви дизайн шаблони;
  • над 13 разплащателни метода;
  • интеграция с куриерски услуги;
  • чудесно обслужване от СуперЕкипа;
  • маркетинг инструменти и още…

Управлявате и поддържате магазина си без нужда от технически познания, а екипът на СуперХостинг.БГ е насреща за всяко Ваше запитване. С Shopiko спестявате време и усилия от допълнително проучване за подходяща хостинг услуга и SSL сертификат – те вече са включени в платформата Shopiko.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи полезни съвети за развитието на Вашия онлайн магазин.

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Зает домейн? Няма страшно!

Зает домейн? 9 тактики за успешна регистрация на име

0
Търсите име и то е заето. Какво правите след това? Отказвате се? Продължавате да търсите? Удряте пауза, за да помислите още?
6 причини за съобщение Internal Server Error 500

6 причини за съобщение Internal Server Error 500 [Аудио]

11
Причините за генерирането на това съобщение може да са най-различни - некоректно изпълняващ се скрипт в сайта, некоректни права на файлове и директории и други
Искам сайт, но не знам откъде да започна

Искам сайт, но не знам откъде да започна [Аудио]

2
Решихме да Ви споделим накратко стъпките, които трябва да извървите, за да изградите своето онлайн присъствие.