За една успешна седмица на Уеб Експо 2010

За една успешна седмица на Уеб Експо 2010

След една изключително динамична седмица по време на Уеб Експо 2010, бихме искали да ви споделим нашите впечатления от това интересно и ползотворно за нас събитие. За разлика от миналогодишното издание, тази година попътувахме доста, тъй като организаторите разшириха формата и освен в София на 31 май, Уеб изложението се проведе в Пловдив и Варна, съответно на 2 юни и 4 юни. Интересът към най-голямото събитие в Уеб бранша беше сравнително голям. Организаторите от Web and Events се бяха постарали тази година формата да бъде интерактивен и да задоволят максимално интересите на посетителите. В рамките на изложбената част посетилите Уеб Експо 2010 можеха да се запознаят с компании, представящи онлайн медии, уеб сайтове, хостинг услуги, услуги за Интернет бизнеса, фирми за уеб дизайн, Интернет маркетинг и др. А в цялата програма на събитието бяха включени и семинарна част, фирмени презентации, дискусии и старт ъп консултации.

Заинтересовани посетители на щанда ни в София
Заинтересовани посетители на щанда ни в София

На най-голяма посещаемост се радвахме в София и Варна. Интересът към услугите на СуперХостинг.БГ беше голям и доста от посетителите бяха заинтригувани от това, което предлагаме. За нас бе голямо удоволствие да се срещнем лично с много наши клиенти да поговорим за техните нужди и очаквания и да получим обратна връзка за мнението им относно услугите и обслужването ни.

Нашата голяма награда в томболата
Нашата голяма награда в томболата

Това, с което изненадахме всички посетители, бе възможността да спечелят преносим компютър Netbook Acer, като заявят участието си в томбола в рамките на Уеб Експо 2010. За да увеличим шанса на късметлиите, които могат да си тръгнат с тази награда, теглихме по един нетбук във всеки от трите града и раздадохме 15 други награди като безплатни хостинг услуги и тениски на СуперХостинг.БГ на другите участници в томболата. Посетителят с най-голям късмет в София бе Хасан Гюлер, който за съжаление не бе останал до края на изложението, но получи наградата си лично в нашия офис. В Пловдив вторият нетбук отиде при Милена Цанкарска, а във Варна късметът бе с Матио Димов.

Печелившите от томболата на СуперХостинг.БГ на WebXpo
Печелившите от томболата на СуперХостинг.БГ на WebXpo

Атракция на щанда ни бе и нашумелият напоследък музикален симулатор Guitar Hero. Всички посетители на изложението имаха възможност да се позабавляват като демонстрират уменията си на играта. Получи се доста интересно и забавно, тъй като желаещите бяха много, а най-добре представилите се участници получиха и награди от нас.

Някои от посетителите с радост се съревноваваха на Guitar Hero
Някои от посетителите с радост се съревноваваха на Guitar Hero

Освен силното присъствие на изложението, част от екипа на СуперХостинг.БГ взе участие и в рамките на семинарната програма. Нашите управители Методи Дреновски и Любомир Русанов представиха пред участниците две интересни презентации за домейн имената и ефективното използване на хостинг услугите. Участниците, които искаха да се запознаят с редица техники за спестяване на време, за по-удобна и сигурна работа с различни уеб услуги, които предлага хостинга, можеха да го направят и в трите града на изложението, благодарение на презентацията на Любо. С обучителен характер бе и представянето на другия ни мениджър Методи. Неговата лекция на тема „Шест неща, които трябва да знаете за домейн имената“ бе представена във Варна. Тя предизивика голям интерес, и накара хората да се замислят, че домейна е важен бизнес актив. В лекцията бяха изяснени важни въпроси като тези, как да си изберем име на домейн и да го регистрираме и как стои въпросът със собствеността на домейна. Присъстващите се запознаха и с това, какво точно е top level domain, как браузърът разбира кой сайт да отвори, какво представляват DNS, Root сървър, TTL и Propagation период.

Екипът ни по време на Уеб вечерята в Пловдив с приятели и партньори
Екипът ни по време на Уеб вечерята в Пловдив с приятели и партньори

Новост тази година бяха постоянният нетуъркинг бар и 3-те уеб вечери, на които разпуснахме с наши приятели и партньори, обменихме добри бизнес идеи и обсъдихме предстоящите събития.

Интересни репортажи от събитието, може да видите на сайта на БНТ и Нова българска телевизия.

След тази интересна и динамична седмица, предстоят Български Награди за Уеб 2010, ще се радваме да ви видим там!

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments
Уникално име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма?

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!
Каква е разликата между домейн и уебсайт?

Каква е разликата между домейн и уебсайт? [Аудио]

2
Въпросът „Каква е разликата между домейн и уебсайт?” със сигурност влиза в топ 10 най-често срещани въпроси, когато решите да имате собствен сайт.