Семинар за малкия и среден бизнес в интернет (2010)

Семинар за малкия и среден бизнес в интернет (2010)

Края на миналата седмица на 14 май в Макси Хотел София съвместно с ABC Design & Communication организирахме семинар за малкия и среден бизнес в Интернет. Целта ни бе да запознаем представителите на малкия и среден бизнес с начините за адекватно присъствие в Интернет и ефективна реклама онлайн, както и с това как да се възползват от своите хостинг услуги. Ние от хостинг компания СуперХостинг.БГ от доста време обмисляхме организирането на подобно събитие и с радост можем да съобщим, че интересът към мероприятието бе голям, а участниците останаха доволни от ценните практически съвети и обсъдени теми. Тук е момента да благодарим на ABC Design & Communication за високия професионализъм и помощ при организирането на този семинар.

Събитието премина в две части, като първите лекциите бяха повече правно и технически ориентирани. Николай Кискинов от адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори” запозна участниците с правните аспекти при осъществяване на дейност в Интернет. Ники постави важни акценти относно регистрацията и защитата на домейни и даде изключително интересни съвети по отношение на непоисканите търговски съобщения. Посредством дискусия с участниците той изясни правните изисквания и посочи примери за коректна процедура при подобна дейност.

Правните аспекти на дейност в Интернет
Ники Кискинов говори за правните аспекти на дейност в Интернет

След лекцията на Ники нашите управителите Любомир Русанов и Методи Дреновски представиха на участниците ценни практически съвети за ефективното използване на хостинг услугите. Любо отдели време да демонстрира на участниците как да спестяват време и да работят по-удобно с електронната си поща, да се предпазват от т.н. СПАМ съобщения, да изпращат масови съобщения чрез мейлинг листа и редица други ценни съвети, които улесняват и спомагат ежедневната работа. Методи от своя страна подробно обясни предимствата на SSL сертификати и тяхната функционалност. Основен акцент бе поставен на това, че SSL сертификата гарантира сигурността на връкзата между уеб сайта и сървъра, на който той се намира. Посочени бяха основните разлики между видовете SSL сертификати. Беше отбелязано и в кой случай, какъв сертификат е удачно да се изпозлва, в зависимост нуждите и от целите на уеб сайта.

SSL сертификатите
Методи говори за SSL сертификатите

Втората част от семинарните лекции бе посветена изцяло на онлайн маркетинга и SEO оптимизацията. Огнян Младенов изнесе изключително интересна презентация на тема SEO оптимизация за сайтове на малкия и среден бизнес. Едно от първите неща, които Оги сподели с участниците бе, че успеха в Интернет се определя от това, което вие пишете за себе си и това, което другите пишат за вас. Той препоръча оптимизацията на всяка една страница да е максимум по две ключови фрази или думи и разясни 7 основни и лесни стъпки, които всеки един може да следва, за да постигне добри резултати при индексирането му от търсачките.

Лекторите, които обърнаха внимание на онлайн комуникациите и изграждането на добра репутация в Интернет пространството, бяха Жюстин Томс, Горица Белогушева и Денислав Георгиев от ABC Design & Communication. Те споделиха с присъстващите важни съвети относно начините за популяризиране на бизнеса в уеб пространството. В своята презентация Уеб сайтът крайна цел на всички усилия и какво посетителят прави там Жюстин Томс разказа как бихме могли да изградим и направим уеб сайта си работещ за нас и същевременно с това да привличаме и задържаме посетители на него, поднасяйки им ценна и точна информация. Тя сподели и цени технически аспекти при изграждането на уеб сайт.
Горица Белогушева обширно разказа и даде добри практики за ефективен имейл маркетинг, а Денислав закри семинара с темата за инструментите на web 2.0 и начините, чрез които бихме могли чрез блоговете и социалните мрежи да постигнем добра онлайн репутация.

Добри практики за ефективен имейл маркетинг
Горица говори за добри практики за ефективен имейл маркетинг

Сред кратка игра някои от присъстващите получиха подаръци, а на всички участници бе връчено „Удостоверение за преминат успешно обучителен семинар“.

Ще се радваме, ако отделите време да споделите вашето мнение и препоръки относно семинара.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
6 причини за съобщение Internal Server Error 500

6 причини за съобщение Internal Server Error 500 [Аудио]

11
Причините за генерирането на това съобщение може да са най-различни - некоректно изпълняващ се скрипт в сайта, некоректни права на файлове и директории и други
8 стъпки за създаване на продаващ онлайн магазин

8 стъпки за създаване на продаващ онлайн магазин [Аудио]

0
Сега е време да Ви помогнем да създадете бързо, лесно и в рамките на часове, своя онлайн магазин с платформата Shopiko.
Уникално име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма?

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.