Тест с ускоряване на фирмен WordPress сайт – резултати и графики

В нашата практика често срещаме запитвания на наши клиенти, с молба да разгледаме уебсайтовете им и да дадем препоръки за подобряване на скоростта на зареждане. Един от най-успешните методи за ефективно ускоряване, който препоръчваме в повечето случаи, е активиране на кеширането на сайта.

Бързото зареждане е важно за всеки тип уебсайт. Фирмените уебсайтове представят името на бизнеса в интернет и е много важно те да се зареждат бързо. Независимо по какъв начин посетителите стигат до сайта – Facebook, Google, препратка от друг сайт или друго, бързото му зареждане е първото нещо, което ще им направи впечатление. От този първи досег със сайта зависи дали посетителите и потенциалните клиенти ще останат, или ще потърсят конкурентен сайт.

За да можем реално да покажем ползите от метода за ускоряване чрез кеширане, проведохме тестове върху тестов фирмен сайт, който използва план СуперХостинг. Сайтът е със стандартна WordPress инсталация и с над 20 активни и работещи плъгина, избрани от категориите за сайтове тип “фирмен”: page builder, обработка на изображения, слайдер, мултиезичност, социални мрежи, контактна форма, SEO настройки, ускоряване чрез кеш технологии, повишаване на сигурността и други.

Избрахме да измерим и сравним времето за зареждане на сайта и “времето за първия байт” – TTFB (time to first byte). Това са два основни показателя за бързината на сайта, които се взимат предвид от търсачките и уеб инструментите за тестване на сайтове (като pagespeed, gtmetrix и други).

Проведохме benchmark тестове, за да изследваме ускоряването при различни конфигурации.

За целта използвахме:

  • Хостинг акаунт с план СуперХостинг.
  • WordPress + над 20 активни плъгина.

Направихме тестове с:

  • Различни версии на PHP – 5.6, 7.1, 7.2, 7.3.
  • Memcached/Redis (кеширане на ниво приложение).
  • SuperCache (уеб ускорител, кеширане на ниво уеб сървър).

В тази статия ще представим измерените времена за зареждане на WordPress сайт – преди и след приложено ускоряване със SuperCache.

Резултатите в графики и процентите ускоряване на сайта

В резултатите е сравнено времето за зареждане на сайта и времето за първия байт от сървъра при различни версии на PHP (load time/ttfb). Резултатите са измерени без използване на кеширането в браузъра.

В тази графика измерваме времето за зареждане и TTFB на WordPress сайт с различни PHP версии, но без използването на кеширащи технологии.

PHP 7.3: 750/190 милисекунди
PHP 7.3: 750/190 милисекунди

Дори без активирани технологии за кеширане, показателите на PHP 7.3 са много добри, като времената са на половина, сравнено с предишни версии.

Следващата графика разглежда времената за зареждане на сайт при различни PHP версии и активиран единствено SuperCache.

PHP 7.3 + SuperCache: 580/10 милисекунди
PHP 7.3 + SuperCache: 580/10 милисекунди

При активиран SuperCache с PHP 7.3, времето за първия байт от сървъра е ~10 милисекунди, а цялостното зареждане отнема 580 милисекунди.

Следващата графика разглежда времената за зареждане на сайт при различни PHP версии, активиран плъгин W3TC с технология на кеширане Memcached/Redis и SuperCache.

PHP 7.3 + SuperCache + Memcached/Redis: 490/10 милисекунди
PHP 7.3 + SuperCache + Memcached/Redis: 490/10 милисекунди

При активиран SuperCache с PHP 7.3 и активирана допълнителната технология за кеширане Memcached/Redis, времето за първия байт от сървъра отново е ~10 милисекунди, но цялостното зареждане на сайта е намалено до 490 милисекунди.

Най-добрите резултати са постигнати при използване на PHP 7.3 + Memcached/Redis + SuperCache.

Обобщение на резултатите

Обобщение на резултатите

Обобщените резултати от активирането на уеб ускорителя SuperCache: Времето за първия байт (TTFB) е намалено с 99%, а цялостното зареждане на сайта е ускорено с над 30%.

Кеширане на ниво приложение(Memcached/Redis)

Кеширането на ниво приложение може да се използва заедно с кеширането на ниво уеб сървър. Когато кеширането се случва на ниво приложение, голяма част от динамичното генериране на информация се спестява. Това се отразява в ускорено зареждане на страницата и намалена консумация на сървърни ресурси.

Преди да се генерира крайният HTML код, който се кешира от SuperCache, в сайта се изпълняват вътрешни процеси, които обработват данни и код. Резултатите от вътрешните процеси може да се кешират от технологиите, работещи на ниво приложение, така че HTML кодът да се генерира по-бързо.

Memcached или Redis може да се активират през cPanel (SuperHosting Tools): Memcached Manager и Redis Manager.

Времето за зареждане на сайта и уеб инструментите за тестване на сайтове

Посочените времена са измерени на тестов сайт, в който са инсталирани и работят над 20 плъгина. Всичките плъгини са в списъка на най-използваните WordPress плъгини от нашите клиенти. Въпреки това времената и крайното ускоряване на всеки различен сайт могат да варират, спрямо посочените тестови данни. Към тестовия сайт не е прилагано допълнително оптимизиране за постигане на висока оценка в инструментите за тестване на сайтове като pagespeed, gtmetrix и други. Прилагането на подобна оптимизация ще подобри резултатите още повече. Но за целите на нашето измерване, използвахме само кеширащите технологии, за да видим чистата полза от използването им.

SuperCache ускорителят работи извън WordPress, той не е плъгин. Технологията му за ускоряване е чрез кеширане на готовия HTML код на страницата. Тази технология ускорява зареждането на сайта и намалява драстично времето за първия байт (TTFB), но скоростта на зареждане е само един от многото показатели, които се проверяват в инструментите за тестване като pagespeed. Другите показатели, от които зависи резултатът в тези уеб инструменти са: доколко изображенията са оптимизирани, с малки размери и компресирани, дали CSS и JavaScript кодът е сбит (minify), дали се използва кеширането в браузъра, дали има ресурси, които блокират и забавят изобразяването на страницата, дали има прекалено много заявки към сървъра и много други. Ако всички елементи на сайта, които се проверяват в дадения инструмент за тестване, са оптимизирани максимално, тогава и резултатът ще е максимален.

SuperCache Manager 🚀

SuperCache Manager е супер-инструментът, специално разработен от нашия СуперЕкип, с който ще можете да ускорите зареждането на Вашия сайт.

SuperCache е уеб ускорител, който кешира динамичното и статичното съдържание на сайта. Кеширането се извършва на ниво уеб сървър (за разлика от Redis и Memcached, които кешират информацията на ниво приложение).

След като информацията, генерирана по динамичен начин, е записана (кеширана), тя представлява статично съдържание, което се предоставя в пъти по-бързо на потребителите на сайта, без изчакване и забавяне.

Активиране на SuperCache

SuperCache Manager е включен към хостинг план СуперХостинг и всички планове на Managed VPS услугите от СуперХостинг.БГ.

Активирането на SuperCache се извършва през контролния панел cPanel » SuperCache Manager. След като SuperCache е активиран, той ще има нужда от фина настройка, спрямо спецификите на сайта, за който ще работи. Вижте подробна информация за активирането и настройките на SuperCache:

Нашият SuperCache инструмент за ускоряване на сайтове се развива постоянно. От началото досега сме приложили няколко обновления и подобрения, с които той е още по-добър и по-ефективен.

И за финал, припомняме топ 3 съвета за по-бърз WordPress сайт:

  • Активирайте нова версия на PHP за сайта. Новите версии на PHP са в пъти по-сигурни и по-бързи от предишните. Можете да активирате нова PHP версия през PHP Manager в cPanel.
  • Активирайте кеширащи технологии за сайта. Тези технологии, освен че ще намалят TTFB, ще ускорят цялостното зареждане на сайта. Можете да активирате кеширане на ниво приложение през WordPress Manager в cPanel. Кеширане на ниво уеб сървър можете да активирате през SuperCache Manager в cPanel.
  • Използвайте подходяща хостинг услуга с поддръжка на ALL SSD. По-бързата обработка на данните и големият брой едновременни операции при SSD ускоряват зареждането на уебсайтовете.

Абонирайте се за нашия блог, за да узнавате за интересните подобрения по нашите услуги, хостинг инструментите и контролния панел cPanel.

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

0
Използването на SSL сертификат и сигурна HTTPS връзка за сайта е категоричен показател, че държите на доверието и сигурността на посетителите му.
6 причини за съобщение Internal Server Error 500

6 причини за съобщение Internal Server Error 500 [Аудио]

11
Причините за генерирането на това съобщение може да са най-различни - некоректно изпълняващ се скрипт в сайта, некоректни права на файлове и директории и други
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.