5 предимства на WordPress сайта

Ерата на бизнеса без сайт остана далеч зад гърба ни, защото днес процесът по създаването на дигитално портфолио е максимално улеснен и отнема изключително кратко време. Освен това спестява енергия и усилия на предприемачите в търсене на подходящ уеб специалист за изработката на custom решение. А това, че позволява на предвидения бюджет да остане почти непокътнат, е безценно, защото в наши дни изграждането на сайт съвсем не е скъпо удоволствие.

И как би било другояче, когато има платформи като WordPress, които Ви дават възможност да възпроизведете идеята си за сайт върху дигиталното платно съвсем сами и точно както си го представяте. С помощта на този уеб инструмент можете да изградите онлайн проекта си от нулата и да го превърнете в основа на вече съществуващия или тепърва развиващия се собствен бизнес.

WordPress web developer

А в следващите редове ще посочим основните преимущества на WordPress, за да разберем защо е най-предпочитаната система за управление на съдържанието. Ако вече знаете отговора, побързайте да ни споделите в коментар кой е най-големият плюс на платформата според Вас.

Да започваме!

1. WordPress е удобно решение за напълно начинаещи потребители

WordPress платформата е абсолютен фаворит на много прохождащи онлайн бизнеси и уеб ентусиасти. Но знаете ли защо? Защото предлага интуитивен интерфейс и удобен административен панел за управление на съдържанието в сайта. А днес, когато светът не чака и няма време за губене, това е сериозно предимство, което няма как да не бъде отбелязано. 

Ако припознавате себе си като начинаещ в изграждането на дигитално присъствие, следва да направим едно уточнение – WordPress е част от хостинг услугата и с поръчката на WP хостинг план получавате готовa, инсталиранa WP система. В случай че заложите на стандартна хостинг услуга, инсталацията на WordPress се случва за броени минути и може да се извърши дори от човек с базови технически познания, благодарение на инструмента WordPress Manager by SuperHosting. Опитът с програмирането съвсем не е задължителен, а този факт сведе до минимум необходимостта от овладяване на HTML, CSS, PHP, Java Script и други сложни технологии.

Именно затова към днешна дата сайтовете, базирани на WordPress, вече наброяват 708 милиона.

По данни на Manaffera
Теми в WordPress

Лесната работа с платформата спестява време и усилия на потребителите, които иначе биха могли да инвестират в друго направление на своя бизнес. Работата с платформата е песен, защото вече могат да оперират с отделни блокове в сайта си, както например при създаването на блог публикация. Така те ще се фокусират върху развитието на сайта и бизнеса си, стратегическото планиране и нови възможности. 

Прочетете: Твоят първи WordPress сайт в три стъпки

2. Предлага разнообразие от теми и плъгини

Дизайнът е онзи компонент, който кара един уебсайт да изглежда красив и професионално изпипан на пръв поглед. Той е притегателната сила, която поражда любопитство към идеята, изложена в сайта, и която задържа вниманието на посетителите. А WordPress ще спечели одобрението на всеки начинаещ или напреднал разработчик с богатото разнообразие от темплейти, стилове и оформления.

Подозираме, че най-много би Ви затруднил изборът на подходяща тема, защото съществуват различни видове дизайни, голяма част от които биха паснали съвсем точно на Вашите представи. Най-лесната част от настройката на избрания темплейт обаче е неговата инсталация, тъй като е необходимо да натиснете просто един бутон, за да разберете как ще изглежда обликът на бъдещия Ви сайт.

Повечето от наличните основни и премиум шаблони разполагат с мобилна версия и са SEO оптимизирани. Освен това позволяват да правите фини настройки, без да е необходимо да променяте нещо по кода на темата или да се обръщате към специалист. Имайте предвид, че са проектирани от експерти, познаващи в детайл системата за управление на съдържанието, а това е гаранция за качествено изпълнение. 

Тук е мястото да обърнем поглед и към онези малки парченца код, наречени плъгини, които придават завършен вид на сайтовете и са прилежно подредени в отделна директория в административния панел. Тяхната задача е да направят възможно извършването на определени функции като добавянето на галерии, количка за пазаруване, модули за разплащане, форма за абонамент и каквото още се сетите. А в WordPress има плъгини за почти всичко и можете да се възползвате от тях в зависимост от нуждите на Вашия сайт. Те Ви позволяват да ги активирате и деактивирате по всяко време, но Ви препоръчваме да бъдете внимателни с подбора и употребата им. Възможно е работата и съвместяването им да повлияе върху скоростта на зареждане на сайта. 

Вижте също: Твоят сайт с WоrdPress – магическата сила на плъгините

3. Платформата се развива непрекъснато и се адаптира към потребителските нужди

WordPress се базира на софтуер с отворен код (Open Source), което означава, че непрекъснато се добавят нови функционалности и подобрения от разработчици във всички краища на света. Това е една от основните причини платформата да се развие светкавично бързо и да се превърне в предпочитан инструмент за изграждане на толкова много уебсайтове. 

Нещо повече. Популярната система за управление на съдържанието (CMS) привлича различни групи хора, обединени около идеята да правят WordPress все по-добър и пълноценен за нуждите на потребителите. Съвместната работа на графични дизайнери и дивелъпъри позволява адаптирането на темите към спецификите на всеки един бизнес. А тези, които са напълно начинаещи и търсят начини да увеличат познанията си в управлението на техния WordPress сайт, могат да почерпят ценна информация от СуперБлога, както и помощната страница на сайта ни, или да се присъединят към вече сформирани общности, в които по-напредналите споделят своя опит.

Помощ обаче можете да намерите не само във форумите, стотиците туториали в YouTube и затворените групи в социалните мрежи. Ако Ви е необходимо съдействие с обновяването на WordPress версията на сайта, с ускоряването му или пък с настройките по сигурността, можете да разчитате на професионалната WordPress поддръжка. СуперЕкипът незабавно ще Ви окаже експертна помощ на ниво приложение. Така няма да се лутате сред препоръки, мнения и „компетенции“ на хора, които не са вещи в познаването на WordPress платформата. Можете просто да се доверите на нашите специалисти, които ще се погрижат за Вашия казус, както и за Вашето спокойствие.

Научете подробности в статията: Професионална WordPress поддръжка – застраховайте дигиталния дом на Вашия бизнес

А ето и нагледен пример от нашия WordPress експерт Габи, която ще Ви разкаже как да обновите правилно своя WordPress сайт:

Даваме Ви още един жокер – всички WordPress потребители имат привилегията да управляват сайта си с любезното съдействие на СуперПлъгина WordPress Manager by SuperHosting. С няколко клика извършвате инсталация на платформата, проверявате нивото на сигурност на Вашия сайт, ускорявате скоростта му на зареждане, възстановявате информация от Backup и още.

4. WordPress + Google = по-високо класиране в резултатите при търсене

За никого не е тайна, че добре оформеното съдържание буди по-голям интерес, сканира се без особени затруднения и се възприема по-лесно от аудиторията. Вероятно ще попитате какво е общото с WordPress. Общото е това, че всяка от темите в платформата има правилна структура на съдържанието, която позволява на Google ботовете да го обхождат много бързо и безпрепятствено. А това, от своя страна, автоматично ще класира сайта Ви на по-предни позиции при търсене от потребителите.

Освен това, ако изберете WordPress за основа на дигиталния си проект, можете да се възползвате от чудесни SEO плъгини, с които да поддържате оптимизацията на сайта си на ниво. Все пак целите да привлечете повече трафик към него, нали? В такъв случай ще разполагате с всичко необходимо, за да следите за неизправности и да ги отстранявате, когато се налага. Поддържайки сайта си във форма, ще подпомогнете развитието на бизнеса си в дългосрочен план.

Не пропускайте: 3 инструмента на Google за представянето на Вашия WordPress сайт

5. Платформата е надежден партньор за всеки бизнес

Бързаме да направим уточнението, че през годините WordPress експертите работят в посока сигурност и защита от най-различни уязвимости. Разбира се, няма как система от този тип да бъде изцяло предпазена от хакове и пробиви, но отговорно можем да заявим, че платформата е сред най-безопасните и устойчивите уеб инструменти за изграждане на сайтове спрямо други от нейния ранг.

Немалко са и плъгините, които можете да добавите, за да си осигурите още едно ниво на защита. Така ще си гарантирате спокойствието, че сайтът Ви е готов да устои на някои от най-разпространените и добре познати хакерски атаки.

Знаете ли, че…

В СуперХостинг.БГ използваме различни технологии, които позволяват операционните системи на нашето оборудване да са винаги актуализирани и работещи с всички налични ъпдейти. Освен това системата ни за сигурност се базира на няколко компонента, които действат като единен механизъм и осигуряват изключително високо ниво на защита. Именно така предпазваме WordPress администрацията на сайтовете от Brute Force атаки, както и от пробиви в сигурността като „Arbitrary File Upload in Gravity Forms“, “WordPress Revslider Exploit” и много други. Също толкова отговорно се отнасяме и към професионалните Ви имейли, тъй като се грижим да бъдат под протекция от злонамерени действия и атаки. 

Вижте повече в статията: СуперЗащитите или как пазим вашите сайтове и пощи

В заключение

WordPress има редица предимства пред много и най-различни платформи за създаване на сайтове. Тяхната бройка далеч не се изчерпва с изброените пет, които посочихме по-горе. Но маркираме тях като най-изявени и най-масови.

Ако не бяха те, вероятно популярността на тази система нямаше да бъде толкова голяма, колкото е голяма и общността, сформираща се около нея.

Ако все още се колебаете какъв инструмент да използвате за бъдещия си онлайн проект, прочетете статията отново и действайте. А за да Ви насърчим да се убедите сами в предимствата на WordPress, сме Ви подготвили СуперОферта с всичко необходимо за Вашия сайт. Грабнете WordPress хостинг с подарък – .com домейн за цяла година! Как устои човек от такова изкушение?! 

Време е да се качите на дигиталната сцена и да оберете овациите с красив WordPress сайт. А ние ще бъдем зад кулисите, за да Ви подкрепим в начинанията. Не забравяйте, че можете да разчитате на нас по всяко време по имейл, чат и телефон.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи за най-интересните новости в новите версии на WordPress.

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Вече е време да си имате сайт!

Кога разбирате, че Вашият бизнес се нуждае от сайт?

0
Нямате сайт? Но имате бизнес… И все повече усещате, че имате нужда от сайт. Е, тази статия ще Ви помогне да вземете решение. Прочетете повече!
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.
Съвместна статия за маркетинг, реклама и SEO - Netpeak

13 съвета за маркетинг и реклама [Аудио]

2
Сега когато имате повече време у дома, можете да отделите енергия в SEO и добра реклама за дигитален успех. Заслужава си!