Автоматичното обновяване на WordPress е вече тук с версия 3.7

WordPress отново ни изненадаха приятно и се очертава да продължават да ни изненадват все така! 🙂 Съвсем скоро разгадахме какво общо има Оскар Питърсън с WordPress 3.6, а ето вече е време да разберем кой е Уилям Бейзи и какво общо има с WordPress 3.7.

Нека първо ви представим Уилям „Каунт“ Бейзи – американски джаз пианист и композитор. Любовта към музиката наследява от майка си, която му преподава и първия урок по пиано. Като тинейджър напуска училище, за да свири в различни градове и банди, а по-късно Бейзи сформира свой оркестър, който ръководи в продължение на почти 50 години. През тези години той създава и въвежда много иновации в музикален аспект.

Преди седмица официално излезе новата версия на WordPress – 3.7, която е наречена „Basie“ (Бейзи) в почит на този джаз музикант. А в следващите редове ще ви разкрием кои са най-важните иновации в WordPress 3.7:

Автоматично обновяване на WordPress

Обновяването на WordPress отдавна е улеснено и става само с няколко кликвания на мишката. Във WordPress 3.7 вече и това не е необходимо. Обновяването на системата е направено автоматично, без да е необходима намеса от администратор на сайта. Така се повишава сигурността на сайта, като се спестява време и усилия.

При WordPress има 3 типа на новите версии. Това са:

  • Актуализации на основния код (Core updates)
  • По-малки подобрения на ядрото, поддръжка и повишаване на сигурността (Minor updates)
  • Големи подобрения на основния код (Major updates)

По подразбиране ще бъдат прилагани автоматично само по-малките подобрения на ядрото (Minor updates), но има възможност да се направят промени и да се настроят кои обновления да бъдат прилагани. Това се извършва в конфигурационния файл wp-config.php. Допълнителна информация как да промените настройките за обновяване можете да намерите в „Промени по автоматични обновявания в WordPress„.

Подобрение при препоръките за сила на паролата

Паролата, която се ползва за администрацията на сайта, е една от най-важните, за да бъде сайтът защитен. WordPress 3.7 сам ще ви подскаже как да направите паролата си силна като включите в нея букви, цифри, специални символи и др. В новата версия са подобрени тези препоръки, като целта е да се разпознават и избягват често ползваните лесни пароли – дати, имена, често ползвани клавишни комбинации (например 123456789).

Съвет от support- a:

Ползвайте силни пароли, които съдържат малки и големи букви, цифри и специални символи.

Това е „важната“ 🙂 стъпка за сигурен и защитен сайт.

Ето и няколко съвета при избора на подходяща парола.

Подобрение при поддръжката на преводите на WordPress

WordPress се ползва от потребители по цял свят на много и различни езици. Във версия WordPress 3.7 е подобрена поддръжката на езиковите файлове и е добавена поддръжка за автоматично обновяване на езиковите файлове. Това е улеснение за милионите потребители, които използват WordPress на език, различен от английски.


Интересните новости в други версии на WordPress: 6.0, 5.0, 4.0, 3.7, 3.6.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи за най-интересните новости в новите версии на WordPress.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments
Искам сайт, но не знам откъде да започна

Искам сайт, но не знам откъде да започна [Аудио]

2
Решихме да Ви споделим накратко стъпките, които трябва да извървите, за да изградите своето онлайн присъствие.
Сайтът не е само за хора с бизнес и търговия.

6 идеи за сайт, различен от онлайн магазин

8
Ако първата ви асоциация със сайт е онлайн магазин… замислете се пак. Има много други видове сайтове, които не търгуват онлайн, но си струва да се посещават.
10 основни грешки при изграждането на един уебсайт

10 основни грешки при изграждането на един уебсайт [Аудио]

0
Последствията от неправилно структурирания сайт могат да бъдат неприятни за бизнеса Ви и да доведат до нежелан ефект.