Новият WordPress 3.6 дойде с…

Оскар Питърсън е джазов музикант — пианист и композитор. Роден на 15 август 1925 г. в Монреал, Канада. Починал на 23 декември 2007 г. Мисисога, Канада. Носител е на 8 награди „Грами“, включително за цялостно творчество. Почетен доктор е на над 12 университета в САЩ. През 1993 г. става първия джаз музикант, отличен с престижната награда на името на Глен Гулд.

И вече си задавате въпроса какво общо има Оскар Питърсън с текущата публикация? 🙂

Новата версия на WordPress – 3.6 е наречена Oscar, в почит на Оскар Питърсън. А какви са новостите в WordPress 3.6?

Преди седмица официално излезе WordPress 3.6. В нея са интегрирани много нови функционалности и подобрения. Казано в цифри – над 700! 🙂 Няма да ви отегчаваме, затова ще се концентрираме на основните промени:

Подобрение в контрола на версиите

При редакция на публикация или страница се създава нова версия. Различните версии на текста (Revisions) не са новост в WordPress 3.6, но сега е подобрена визуализацията им и са улеснени прегледа и възстановяването. Можете да видите различните версии и да ги сравнявате. Новата визия е изчистена и интуитивна, а връщането на предишна версия е само на click разстояние.

Съвет от support- a: Добре е да имате предвид, че различните версии на една страница или публикация се запазват в базата данни. При натрупване на голям брой версии, обработката на заявките към базата данни става неоптимална.

Добра практика е да поддържате малък брой версии на публикациите и страниците. Затова може да зададете максимален брой версии, които да се пазят. Във wp-config.php е необходимо да се добави следния ред:

define('WP_POST_REVISIONS', 3);

Цифрата 3 показва броя на версиите, които да се пазят.

Автоматичен запис

Колко често ви се случва да натиснете дори и несъзнателно на друга връзка (bookmark) във вашия браузър и да загубите написаната информация, тъй като все още не сте запазили промените?

WordPress 3.6 помага за такива случаи! В тази версия съдържанието се запазва автоматично през 60 секунди. Така, когато отворите повторно страницата, ще видите съобщение, че има запазена последната версия на публикацията.

Новият автоматичен запис презаписва предишния и винаги има само един автоматичен запис. Така не се увеличава многократно броя на версиите. Автоматичният запис е включен по подразбиране за всички постове и страници. Важно е да се отбележи, че с него информацията не се публикува и обновява на сайта преди натискане на бутона „Публикуване“ или „Обновяване“.

Нова тема – Twenty Thirteen

В WordPress 3.6 е добавена нова тема Twenty Thirteen. В нея фокусът е улеснено създаване на блогове. Отличава се с актуален responsive дизайн.

Темата предлага най-различни цветови схеми; възможност за лесна промяна на заглавните изображения; поддържа Джаджи (Widgets) във футъра. Това я прави да изглежда чудесно на всякакви клиентски устройства, браузъри и резолюции.

Възможност за In-line вход при изтекла сесия

Ако сте влезли в администрацията на WordPress, но не работите известно време в нея, в един момент сесията ще изтече. Това означава, че следващия път, когато изберете връзка, ще бъдете пренасочени към страницата за вход.

В WordPress 3.6 е интегрирана нова функция, наречена In-line вход. Ако вашата сесия е изтекла и трябва повторно удостоверяване, вече няма да се налага да минавате през страницата за вход. Ще се появи прозорец за въвеждане на вашето потребителско име и парола, след което можете да продължете работата си.

Подобрения при добавянето на медийни файлове

WordPress 3.6 прави и по-лесно от всякога добавянето на видео или музика към вашите публикации. Вече не е необходимо да инсталирате допълнителни плъгини. Има вграден HTML5 медия плеър и е необходимо е само да попълните URL адреса на видео или музикален файл в WYSIWYG редактора. При публикуване на страницата плеърът ще се визуализира, като има бутон за възпроизвеждане на медийния файл.

WordPress 3.6 на български език?

WordPress на български език може да бъде свален от адрес: https://bg.wordpress.org/. Версията на български език към датата на тази публикация все още е 3.2.1. Няма проблем да се инсталира тази версия, след което WordPress да се обнови до 3.6.

Време ли е за обновяване?

Преди обновяването на WordPress добре е да проверите съвместимостта на версия 3.6 с инсталираните плъгини.

Още два съвета от Support- a:

Проверете съвместимостта на инсталираните плъгини с новата версия. Преди обновяване направете бекъп на текущото съдържание. В случай, че някой плъгин не е съвместим все още с тази версия и след обновяване сайтът не се зарежда коректно, ще можете да възстановите информацията непосредствено преди извършените действия.

Не на последно място освен красив, функционален и удобен сайт, той трябва да бъде и защитен. Вижте как може да повишите сигурността на вашия сайт в няколко стъпки.

Обновихте ли вече вашите WordPress системи?


Интересните новости в други версии на WordPress: 6.0, 5.0, 4.0, 3.6.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи за най-интересните новости в новите версии на WordPress.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

7 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви. 
Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

0
Използването на SSL сертификат и сигурна HTTPS връзка за сайта е категоричен показател, че държите на доверието и сигурността на посетителите му.
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.