7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт

Признаваме си: „фрийлансър“ не е типичната българска дума, която познавате от детството си. Но това е най-точната дума, която характеризира едно ново явление в развитието на професиите.

В новата дигитална епоха да работиш, без да си в офис, за себе си и от всяка точка на света… е изкушаващо. В същото време е предизвикателно и изисква усилия.

Все повече хората по света ценят свободата си и да си фрийлансър предполага гъвкавост. А ако имате установена практика, дава и право на избор.

За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо, което разработват, за да се отделят от офисната работа.

За други обаче сайтът се превръща в една трудна дилема: Да бъде или да не бъде?

Е, ние казваме да бъде. Не само защото пазим място за Вашия бъдещ сайт, но защото всеки ден наблюдаваме ползите от дигиталното присъствие за всеки стартиращ бизнес.

Готови сме да ги споделим с Вас. Ето ги и причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!

#1 Сайтът е Вашето професионално местенце в паралелния свят, наречен интернет

Каквото и мнение да имате за интернет, факт е, че хората вече живеят в два паралелни свята едновременно. Все по-първосигнално става търсенето в Google за почти всичко.

Нима когато искате да проучите даден бизнес или институция, не се доверявате първо на интернет? Това правят и Вашите потенциални клиенти.

Без да имате сайт, те трудно ще разберат, че съществувате.

#2 Чрез сайта си пренасяте портфолиото си от pdf файл на ландинг страница

Няма нищо по-полезно и информативно от една добре структурирана страница с подробна, ясна и точна информация за проектите, над които сте работили. Както качествените продуктови описания са неразделна част от успешния онлайн магазин, така и дигиталното фрийланс портфолио е солиден аргумент в полза на решението им да изберат именно Вас.

Точно тази част от Вашия сайт им помага да разберат дали могат да Ви се доверят, или не.

#3 Онлайн присъствието Ви дава избор

Наличието на сайт ще даде съвсем нов облик на Вашата фрийланс практика. Ако досега Вие активно сте търсили клиенти чрез различни платформи или познати, то сайтът ще помогне на Вашите клиенти сами да Ви намират. Така ще имате възможността да избирате с кого искате да работите и с кого не, по какъв начин и колко всъщност желаете да работите.

Знаем, че Ви е познато чувството да работите почти денонощно и в същото време да усещате, че не си заслужава. Не казваме, че сайтът решава това, но със сигурност Ви дава възможност Вие да поставите правилата. А не обратното.

#4 Сайтът Ви позволява да добавяте препоръки на Ваши клиенти

Един от най-ценните аспекти на Вашия бизнес е обратната връзка от клиентите Ви. Още по-ценно е да споделите техните положителни мнения и коментари с Вашите бъдещи клиенти.

Това става най-лесно, интуитивно и напълно естествено, без да се натрапвате, като ги поставите на своя сайт.

97% от потребителите споделят, че мненията и препоръките на други потребители са повлияли решението им за избор на продукт/услуга. (Fan and Fuel)

Важно: Съветваме Ви да позиционирате само реални и неподправени мнения на клиенти.
#5 Вашият онлайн проект Ви позволява да развивате блог

80% от блогърите споделят, че техните публикации им носят бизнес успехи. (2018, Orbit Media)

Блогът е основата на маркетинга чрез съдържание (content marketing). Самият факт, че сте фрийлансър, означава че имате какво да споделите със своята аудитория. Подредете знанията и уменията си в отделни блог публикации и покажете на посетителите на сайта Ви, че наистина Ви бива и знаете какво правите.

Така не само ще изградите доверие, но и ще спечелите нови ценни и мотивирани клиенти. Защото…

47% от клиентите преглеждат 3-5 блог публикации или друг вид съдържание, преди да решат да ползват Вашите услуги. (Demand Gen Report)

#6 Сайтът е началото и краят на Вашите маркетинг усилия

Всички пътища водят до Вашия сайт. За да популяризирате успешно дейността си и да достигате до правилните хора, е необходимо да разполагате със сайт. Всяка една рекламна платформа изисква дестинация, различна от профила Ви в социалните мрежи.

Когато навлезете в дебрите на маркетинга, тогава ще разберете в пълнота какво всъщност имаме предвид. А може би вече сте забелязали колко са ограничени възможностите Ви за реклама без сайт?

#7 Сайтът изгражда доверие и Ви откроява

Ако всичко дотук Ви се струва твърде далечно от Вас, направете си сайт, за да взимат дейността Ви на сериозно. Всеки може да бъде фрийлансър и да изгрее с постно описание в платформа за фрийлансъри, но не всеки може да има собствено интернет пространство. Сайт, изграден по Ваш вкус и пълен с подробна информация за Вас и дейността Ви, с Вашите ценности, стремежи, виждания.

Дайте име на своята фрийланс дейност. Вдъхнете ѝ живот и характер. Направете добро впечатление. Моделирайте я така, както искате да бъде възприемана.

Говорейки за доверие… Все още ли използвате безплатна имейл услуга за работната си кореспонденция? С Вашия сайт ще можете да създадете професионални имейли с името на Вашата фрийланс практика. Така клиентите ще знаят, че си имат работа с професионалист.

Каквито и предимства да Ви изброим, ще се уверите в тях само ако пробвате. Затова започнете първо с името!

След това почерпете идеи за Вашия бъдещ сайт. Ако Ви е трудно да си го представите, ние с удоволствие ще Ви помогнем. Ето и един примерен сайт на фрийлансър, който би се позиционирал успешно в интернет и би се радвал на множество посещения всеки ден. С напредъка на интернет технологиите вече е възможно да си създадете подобен сайт за по-малко от час и то без необходимостта да имате технически познания.

Не вярвате? Тествайте Сайт билдър още сега!

Междувременно ние сме насреща при всяка стъпка от създаването на Вашия чисто нов сайт.

Абонирайте се за нашия СуперБлог. Бъдете сред първите, които ще научават за нашите нови и полезни статии!

АБОНИРАНЕ

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Каква е разликата между домейн и уебсайт?

Каква е разликата между домейн и уебсайт? [Аудио]

2
Въпросът „Каква е разликата между домейн и уебсайт?” със сигурност влиза в топ 10 най-често срещани въпроси, когато решите да имате собствен сайт.
Интернет: 3-те най-популярни мита

Интернет: 3-те най-популярни мита за глобалната мрежа [Аудио]

1
Какво е интернет и какво уеб? Дали интернет е собственост на някого? И дали интернет е еднакъв за всички хора? Вижте трите най-популярни мита за интернет!

Black Friday: WooCommerce магазинът ми продава повече от магазина ти!

0
Задаваме 7 въпроса, през които трябва да преминете, за да имате изряден WooCommerce магазин. Типично в наш стил, не Ви спестяваме и отговорите.