WebLoz`11 част 1 – какво и как се случи?

WebLoz`11Рекордния брой финалисти на тазгодишното състезание WebLoz’11 впечатлиха и с рекордно интересни и конкурентни проекти. Ние от хостинг компания СуперХостинг.БГ подкрепихме 5-тото юбилейно издание, което се проведе на 15,16 и 17-ти април в комплекс Островче близо до град Разград. Организаторите от Фондация Технология за младите разнообразиха представянето на проектите с лекции, които да дадат полезни насоки в бъдещите проекти на участниците. В лекторския състав се включиха и част от журито на състезанието, в лицето на Жюстин Томс, собственик на ABC Design & Communication и Илия Горанов, началник отдел Уеб технологии, Информационно обслужване. Управителят на СуперХостинг.БГ, Любомир Русанов, също изнесе лекция, в която даде практически съвети за оптимално използване на сървърните ресурси. В края на състезанието представителите на журито се постараха да изяснят срещаните проблеми в проектите и да помогнат с техния практически опит на участниците да правят по-добри и оптимални проекти.

Най-успешното и бързо развиващо се състезание за уеб разработване към момента в страната, оправда очакванията за конкурентна и стимулираща среда за участниците. Младите уеб разработчици останаха с много приятни емоции, много спечелени награди и още по-голямо желание за по-добро представяне догодина.

Любомир Русанов говори за сървърните ресурси
Любомир Русанов говори за сървърните ресурси
Методи Дреновски представя специалната ни награда
Методи Дреновски представя специалната ни награда

Ние от хостинг компания СуперХостинг.БГ като златен спонсор вече 4-та година, изненадахме всичките 50 финалиста със специална награда по случай юбилейното издание. Предоставените от нас хостинг и домейн за 12 месеца дават възможност на участниците да развиват и запазят „живи“ проектите си в Интернет, което беше и основната препоръка на Жюстин Томс в нейната лекция.

Според регламента, участниците представиха проектите си в две зали: спрямо категориите Уеб дизайн и Интернет програмиране. Някои проекти бяха в завършен вид, други не, но с големи възможности за бъдещо развитие. Част от младите уеб разработчици се отличиха като добри презентатори, които биха заинтригували с проектите си хора от всякакъв бранш. Имаше финалисти, които бяха предпочели проекта им сам да представи сложността и уникалните, по своята същност, идеи. Голям интерес предизвикаха най-малките участници. Техните проекти и начина на представянето им не отстъпваха по компетентност на проектите на по-големите участници и ги конкурираха достойно.

Първо място в категория Интернет програмиране (5-8 клас)
Първо място в категория Интернет програмиране (5-8 клас)

Грамота на СуперХостингх.БГ за подкрепа на младия уеб
Грамота на СуперХостингх.БГ за подкрепа на младия уеб

Като цяло, журито в двете комисии имаше тежката задача да избере победителите между големия брой фаворити. Съобразявайки се с регламента за оценяване, включващ основни критерии като: Оригиналност, Графика и интерфейс, Ползваемост, Технологии, Качество на изпълнението, Представяне и др., журито определи 3-мата класирали се на първо място финалисти:

  • Категория Уеб дизайн: Знайко и Моливка
  • Категория Интернет програмиране (9-12 клас): Slides.bg – сподели идеите си
  • Категория Интернет програмиране (5-8 клас): Електронен дневник

За печелившите, ние от СуперХостинг.БГ бяхме предвидили още награди – хостинг план СуперПро и домейн за 1 година. Искрено се надяваме да сме помогнали на участниците и те да продължат с развитието на впечатляващите си проекти.

Основните насоки и полезни съвети от WebLoz`11 за оптимално уеб разработване, очаквайте съвсем скоро в допълнителна публикация.

Снимки от събитието ви очакват в страницата на СуперХостинг.БГ във Facebook.

Можете да се запознаете и с още акценти от състезанието в Twitter с hashtag: #webloz11.

Други отзиви за събитието:

Webloz’11 впечатления от оценяването на уеб проектите – Жюстин Томс, блог;

WEBLOZ’11 – Мирослав Витанов, блог;

118 проекта и 163-ма участници регистрирани в WEBLOZ ’11 – Наско Атанасов, блог;

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments