Една успешна седмица в Usability & SEO 2011

В миналата кратка работна седмица, ние от хостинг компания СуперХостинг.БГ се посветихме на два много важни и основни момента в изграждането на успешен Интернет проект – присъствахме на две мащабни за уеб бранша конференции: по ползваемост – UX София и оптимизация на сайтове в търсачки – SEO конференция 2011. Поздравления за организаторите – нашите приятели и партньори от Лукрат, подготвили UX София и съответно: SEOM и Аверанк – организаторите на SEO конференция 2011!

Постарахме се да представим подробностите около събитията през нашия поглед:

 • UX София;
 • SEO конференция 2011;

Като официални партньори и на двете конференции, ние от СуперХостинг.БГ имахме възможност да чуем интересните и полезни лекции на експертите в тези области, а също и вашите мнения. Много се радваме, че останахте с приятни емоции и хубави впечатления от взетите участия. За нас това е показателно, че с подкрепата ни на събития, помагаме на вас да научавате повече за новите тенденциите в онлайн бизнеса и да реализирате по-успешни и ползотворни Интернет проекти.

UX София

Първата по рода си в България конференция за ползваемост и потребителско изживяване, беше посветена на UX дизайн и ползваемост за мобилни устройства. Събитието се проведе на 25 и 26 май в в хотел Holiday Inn. Първия ден протече под формата на семинар, на който бяха разисквани много интересни теми от доказани експерти в областта. Във втория ден бяха включени 2 интерактивни тренинги: „Добър дизайн по-бързо“, с водещ Питър Бурсма от Adaptive Path и „HTML5 и CSS3: лесният път към достъпен, отзивчив и гъвкав дизайн“ – Крис Милс от Opera.

На преден план: организаторите от Лукрат
На преден план: организаторите от Лукрат(снимки: Калоян Петров, http://www.designolog.com)
Публиката се наслаждава на презентациите
Публиката се наслаждава на презентациите(снимки: Калоян Петров, http://www.designolog.com)

Теми на семинара:

 • дизайн на сайтове, така че да бъдат удобни и ползваеми за мобилни устройства;
 • преход от десктоп към мобилни приложения;
 • мобилното потребление на новите медии;
 • оптимизация на съдържанието за различни потребители и устройства;
 • отворен дизайн: достъпност за всички;
 • как да забележите важната информация на малкия мобилен екран;
 • как трябва да промените съдържанието и създаваните от вас услуги, за да са подходящи за мобилния вид потребление и др.;
 • Новите тенденции – HTML5 и CSS3;

С пълната програма, можете да се запознаете в сайта на UX Sofia.

Сред лекторите на конференцията, освен изявени специалисти от България, имаше и международни експерти. Същото важеше и за присъстващите на събитието – имаше участници от България, Беларус, Румъния и др. Организаторите се бяха постарали всеки да се чувства максимално комфортно, като по време на целия семинар беше наличен симултанен превод на английски и български език.

Лекторите от България бяха: Владимир Петков – Каладън, Директор дигитални продукти в Икономедиа; Георги Варзоновцев, Дизайнер на потребителски интерфейси в Телерик; Костантин Стамболов, Старши дизайнер в Икономедиа; Светослав Сотиров, Изпълнителен директор на GUGGA.

Представителите на международните специалисти в областта: Ерик Райс, Партньор във FatDUX Group; Конрад Албрехт-Бюлер, Инженер във Vmware; Крис Милс, Управител връзки с разработчици в Opera; Питър Бурсма, Дизайнер потребителско изживяване в Adaptive Path.

По време на тренинга на Крис Милс
По време на тренинга на Крис Милс (снимки: Калоян Петров, http://www.designolog.com)
В края на тренинга на Питър Бурсма
В края на тренинга на Питър Бурсма (снимки: Калоян Петров, http://www.designolog.com)

За повишаване нивото на потребителска наслада и затвърждаване на получените знания, организаторите бяха планирали вечеря след семинарния ден в ресторант, предлагащ традиционна българска кухня и програма, включваща народни песни и нестинарски танци. На 26 май имаше неформално парти в софийски клуб, а от 27 май до 29 май туристическа обиколка през Добринище и Банско до Мелник и Рилския манастир. По време на неформалната част на конференцията всички участници имаха възможност да обсъдят интересни теми, да зададат въпроси и да поговорят със специалистите.

Отново поздравления за организаторите! Ние от СуперХостинг.БГ много се радваме, че подкрепяме това успешно събитие!

С коментари, споделени мнения и различни отзиви около събитието, можете да се запознаете и на страниците му във Facebook и Twitter. Hashtag-а на конференцията е: #uxsofia.

SEO конференция 2011:

За трета поредна година в София се провежда SEO конференция, която ние от хостинг компания СуперХостинг.БГ подкрепяме още от първото издание. SEO конференция 2011 се състоя на 27 май в Интер Експо Център София. Събитието се очертава като едно от най-мащабните и интригуващи в уеб бранша. Темата за оптимизацията на сайтове в търсачки става все по-популярна и много от вас имат желание да получат нови знания или да развият и затвърдят настоящите си. Вашите многобройни коментари в нашата игра: 5 безплатни пропуска за SEO конференция 2011, както и мненията, които голяма част от участниците споделиха с нас по време на конференцията, показват големия интерес към темата. Ще се постараем и в бъдеще да ви предоставяме възможности да разберете повече за SEO!

Лекциите се проведоха паралелно в две зали, като за всеки имаше по нещо интересно и полезно! 🙂 Както и вие споделихте, избора между застъпващите се във времето презентации понякога беше труден. Участниците посещаваха ту едната, ту другата зала, спрямо засегнатите в лекциите теми, като всеки преценяваше коя ще е по-приложима в неговата работа или проект. Организаторите бяха помислили и за това, като в края на конференцията имаше дискусия с всички лектори и участниците можеха да получат точната информация на техните въпроси. Също така, всички имат възможност да разгледат презентациите, които са качени тук.

Залата по време на конференцията
Залата по време на конференцията
Публиката аплодира лекторите
Публиката аплодира лекторите

Отново поздравления за организацията и представянето на всеки от лекторите! Подбраните теми и опита на специалистите в областта са добра комбинация, която дава полезна и експертна информация за реализирането на успешни Интернет проекти!

Теми и лектори на презентациите:

 • Калин Василев – Изграждане на онлайн репутация – как, защо и на каква цена;
 • Иво Апостолов – Микроформати и в google.bg;
 • Камелия Георгиева – Facebook и оптимизация за Facebook;
 • Геннадий Воробьов – Yazzle: анализ на конкуренцията;
 • Пламен Русев – Основни фактори и индикатори за успех на маркетинга в социални медии и мрежи;
 • Христо Атанасов – SEO като част от маркетингова стратегия;
 • Евгени Йорданов – Социалните мрежи като част от света на SEO;
 • Тодор Шейтанов – Представяне на български уебмастър и SEO инструмент WMS Tools;
 • Станислав Димитров – Локално търсене за глобален маркетинг, практическо ръководство;
 • Борислав Арапчев – Мобилната версия – плюс за SEO оптимизацията;
 • Васил Тошков – SEO и архитектура на сайт
 • Георги Стефанов – Безплатни SEO инструменти от Ganbox – SEO статус, Класиране на сайт и регистрация в търсачки;
 • Калин Каракехайов – Линкбилдинг и изграждане на мрежи от сайтове в българското уеб пространство;
 • Калин Василев и Геннадий Воробьов – SEO одит на сайт;
Нашият щанд на конференцията
Нашият щанд на конференцията
Нашият управител Любомир Русанов
Нашият управител Любомир Русанов

С утвърдените специалисти, които споделиха своите умения и виждания за тенденциите в SEO, можете да се запознаете на сайта на събитието.

Много интересни коментари и акценти от самата конференция можете да проследите в Twitter с hashtag: #bgseo.

Споделени до тук отзиви за събитието можете да намерите на следните адреси:

SEO конференция 2011 – Дигитална агенция Interactive Share, блог;
След SEO Конференция 2011 от SEOптимизация – SEOптимизация, блог;
SEO конференция 2011 през моя поглед – Иван Куков, блог;
SEO Конференция 2011 – Make SEO like a Pro! – Идея Студио ООД, блог;

Снимки от двете събития ви очакват в страницата на СуперХостинг.БГ във Facebook.

Ще се радваме да споделите вашите мнения за двете събития! Кои бяха най-интересните и полезни за вас акценти?

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
8 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Съвети от СуперХостинг.БГ за уникарно име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма? [Аудио]

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.
Черен петък '21: Подготовка на сайта, стоката и служителите

Black Friday ‘21: Рано пиле… на Черен петък триумфира или кога и как да...

0
Вижте стъпките по подготовката на онлайн магазина, стоката и служителите Ви за Черен петък (Black Friday). Вземете нещо за писане и запретвайте ръкави!
Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители? [Аудио]

0
Използването на SSL сертификат и сигурна HTTPS връзка за сайта е категоричен показател, че държите на доверието и сигурността на посетителите му.