5 дизайн идеи за сайт на заведение + цветови схеми

Запознахте ли се с основните 4 причини Вашето заведение да си има сайт?
Към тях ще добавим още едно много важно нещо – всеки уебсайт се нуждае от въздействаща визия, за да изпълнява своята функция, а именно да привлича повече посетители.
Добрият и функционален сайт не би бил от полза за бизнеса Ви, ако не успее да убеди бъдещите Ви клиенти в качеството и надеждността на Вашите услуги с помощта на красив дизайн. А както знаем, човек консумира първо с очи, едва след това дава воля на останалите си сетива. Затова има значение как ще представите своето гастрономическо изкуство пред широката аудитория.

За щастие, Сайт билдър разполага със стилни шаблони, които лесно ще адаптирате към всяко заведение като:

 • пекарна;
 • сладкарница;
 • ресторант;
 • пицария;
 • бирария;
 • кафене;
 • бар;
 • чайна и още.

Платформата Ви позволява сами да стилизирате сайта си до последния детайл. Благодарение на опцията Drag & drop ще получите и точните цветове, с които да грабнете вниманието на посетителите и да ги оставите с приятно чувство.

Без значение колко са вкусни и ефектно поднесени храните и напитките във Вашето заведение, ако не съумеете да ги презентирате впечатляващо онлайн пред потенциалните си гости и клиенти, се сдобивате единствено с пропуснати възможности.

Уебсайтът до голяма степен формира първото впечатление у аудиторията, която все още не Ви познава или не е чувала за Вас. Отзивите и ревютата за Вашето местенце първоначално отстъпват пред красивия и функционален дизайн на дигиталното Ви пространство.

Визията е сред основните фактори, които влияят на решението за посещение. Освен това колкото по-атрактивно изградите сайта си, толкова по-високи са очакванията на Вашите бъдещи посетители.

Затова запретвайте ръкави и се залавяйте за работа!

От нас идеите за дизайн, от Вас интерпретацията и изпълнението.

Разгледайте наличните в Сайт билдър шаблони и изберете най-подходящия от тях:

#1 Soul Kitchen

Започваме с един изцяло завършен шаблон, в който е нужно само да замените наличното съдържание с Ваше и получавате изцяло нов сайт. Soul Kitchen се отличава с изчистена дизайн концепция, която превръща темплейта в идеалното решение за всякакъв тип заведения за хранене. Не е изключено в него да припознаете всичко, което търсите – добре структурирани страници, удобна навигация, визуална концепция и др.

Имайте предвид, че Сайт билдър Ви дава свободата да правите каквито промени искате – да премахвате, добавяте или размествате елементи и блокове в страниците.
Така персонализацията на шаблона се превръща в детска игра.

Убедете се сами:

Целият демо сайт може да разгледате в страницата ни.

Предлагаме Ви да хвърлите един поглед върху интерпретацията на този шаблон от наши клиенти. Те са успели да пренесат идеята си за бизнес в дигиталното пространство по собствен и оригинален начин с помощта на Сайт билдър.

Вижте повече в следващото видео:

#2 Burger Bar

Ако трябва да обобщим този шаблон с няколко думи, това определено биха били думите стил, прецизност и разпознаваемост. Хармонията в цветовете успешно кореспондира с шрифтовете, графичните елементи и изображенията. Цялото съдържание е грижливо подредено в красиво дигитално портфолио, което може да презентира всяко заведение по неподправен и атрактивен начин.

Направете своята виртуална разходка из шаблона в следващото видео:

Вижте как изглежда демо сайтът.

Оставяме тук още един сайт, дело на наши клиенти.
Вижте как са съумели да презентират своята дейност само в една ефектна страница:

#3 To Thryliko

Следващото ни предложение е още един интересен и различен вариант, който може да послужи за основа на Вашия бъдещ сайт. Шаблонът To Thryliko съчетава в себе си основните компоненти на един визуално издържан уебсайт – елегантност, премереност и въздействие. Дизайнът му пресъздава успешно всяка идея, свързана с гастронимия.

Вижте как изглежда демо сайтът:

Целият демо сайт вижте в препратката.

Показваме Ви още един вариант на шаблона To Thryliko, пресъздаващ идеята на наши клиенти, които управляват собствен бизнес.
Разберете колко е лесно да адаптирате един Сайт билдър шаблон и да го превърнете във фирмен сайт:

#4 Backy

Готови сме да зарадваме майсторите на печивата и сладкишите с още един красив дизайн. В Backy можете да доловите модерната интерпретация на съвременната дигитална графика и всички необходими елементи на един функциониращ уебсайт. Той чудесно би презентирал всяка пекарна, сладкарница, винарна, чайна, кафене или пицария. Развихрете въображението си и ще се изненадате от резултата.

Разгледайте темплейта в следващото видео.

Ето как изглежда шаблонът.

#5 Victor Winehouse

Този темплейт би могъл да впечатли всеки, който развива бутикова или семейна винарна. Шаблонът е подходящ и за дигиталното портфолио на бар или дегустационен център. Victor Winehouse се отличава с естетика, рафинираност и изискван стил. Неговият дизайн резонира с всеки бизнес, който се стреми към имидж на висококачествен и утвърден бранд.

Вижте как изглежда шаблонът отвътре:

Разгледайте детайлно дизайна на Backy.

Приготвили сме Ви още добри примери, които биха могли да Ви послужат за вдъхновение.
Вижте как наши клиенти са стартирали дигиталното присъствие на своята чайна и са изградили сайта си сами с помощта на Сайт билдър:

Цветови комбинации за Вашия сайт

Традиционно червеният цвят се асоциира с възбуда на някои сетива. Тук със сигурност причисляваме и желанието за хранене. Наситените нюанси на червеното (пурпурното) засилват апетита и отключват позитивната настройка към храната.
Използвайте този цвят като основен и преобладаващ при изграждането на цветова концепция във Вашия сайт. За второстепенен (поддържащ) цвят може да разчитате на бяло, черно или зелено.

Комбинацията от черно и бяло е непреходна и напълно подходяща за всеки сайт, който се стреми да подчертае елегантността и качеството на едно заведение. При това съчетание акцентът ще падне върху изображенията, така че се погрижете да качите снимки с безкомпромисно качество.

В случай че искате да „избягате” от традиционните и класически цветови схеми, насочете вниманието си към зелените нюанси. И по-конкретно към тези, които са част от тъмната гама. Зеленият цвят отключва въображението и е символ на модерността, свежестта и надеждността.

В следващите редове ще откриете още идеи за възможни цветови комбинации:

templates-for-restaurant-websites
 • зелен и оранжев;
 • зелен и сив;
 • червен и черен;
 • зелен и червен;
 • черен и бял;
 • сив и бял и още.

Спомнете си какво впечатление искате да оставите у потенциалните си клиенти, когато имате колебания относно избора на цветове. Постарайте се да пресъздадете идеята и историята зад Вашия бизнес с помощта на правилните визуални инструменти.

А в Сайт билдър ще намерите всичко необходимо за тази цел.
За да се убедите сами в предимствата на услугата, я тествайте безплатно за 7 дни. Стартирайте дигиталното присъствие на Вашето заведение незабавно – за повече клиенти, по-категорична разпознаемост и по-успешен бизнес.
Не пропускайте да се абонирате за блога ни, за да следите всички статии, посветени на ресторантьорството и неговото позициониране в уеб. Обещаваме да Ви „сервираме“ само най-доброто от кухнята на дигиталните технологии.
Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какво е CMS (Content Management System)?

Какво е CMS (система за управление на съдържание)?

0
CMS (система за управление на съдържание) е софтуерен инструмент за лесно и бързо създаване на сайт и след това лесно поддържане на съдържанието в него.
Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

0
Използването на SSL сертификат и сигурна HTTPS връзка за сайта е категоричен показател, че държите на доверието и сигурността на посетителите му.
10 основни грешки при изграждането на един уебсайт

10 основни грешки при изграждането на един уебсайт [Аудио]

0
Последствията от неправилно структурирания сайт могат да бъдат неприятни за бизнеса Ви и да доведат до нежелан ефект.