Съдържание за уеб – на живо и WebLoz’10 (2010)

Изминалите събития - Април 2010

На 25 април 2010, Неделя, се завърнахме от Велико Търново и едно от най-популярните събития за уеб, блогове и технологии в мрежата – P2P конференцията. В рамките на три дни от 22 до 25 април 2010, ние от хостинг компания СуперХостинг.БГ посетихме три важни събития, които подкрепяме:

  • Tренинга на Лукрат: Съдържание за уеб – на живо
  • WEBLOZ’10
  • P2P конференцията


Присъствахме на доста полезни и интересни лекции и успяхме да обсъдим интересни теми с много хора от Интернет бранша. Тези три дни бяха изпълнени с много емоции, изненади и подаръци, които раздадохме на участниците в WEBLOZ’10 и P2P конференцията.

WEBLOZ'10
WEBLOZ'10


Тренинга на Лукрат за оптимизиране на текстове за уеб се проведе на 22 април. Лектори бяха майсторите в занаята Борил Караиванов, Владимир Петков, Димитър Симов и Огнян Младенов. Те запознаха участниците как да пишат атрактивни, леки за четене, графично оформени и едновременно с това оптимизирани за търсачки (SEO) текстове. Освен интересните лекции и ценните съвети, участниците бяха въвлечени и в практическо занятие, в което трябваше да демонстрират наученото в рамките на тренинга.

Ден по-късно бе официалното откриване на националното състезание по Уеб дизайн и Интернет програмиране „WEBLOZ’10“ в Лозница. Състезанието събра ученици от 8-ми до 12-ти клас, които се състезаваха в 2 категории – Уеб дизайн и Интернет приложения с награден фонд над 3000 лева. На състезанието бяха представени 45 проекта, както и интересни лекции от водещи специалисти в уеб бранша.

СуперХостинг.БГ на P2P конференцията 2010


Уикенда бе посветен изцяло на двудневната конференция P2P, която премина в три направления – WebTech, blogCamp и работилница с практически занятия. На WebTech и blogCamp бяха представени множество лекции, свързани с Бъдещето на Уеб, развитието на блоговете и twitter, както и много други интересни теми, които ще разкрием в последващия пост.

Както ви обещахме края на миналата седмица, ще ви запознаем с всички подробности не само от P2P конференцията, но и от WEBLOZ’10 и тренинга на Лукрат. За тази цел ще ви представим по-интересните лекции, участници и победители на тези събития в три отделни поста, а в допълнение към тях ще може да прочетете и интервю с Богомил (Бого) Шопов, организатор на P2P конференцията.

Вие бяхте ли на някое от тези събития? Доволни ли сте, че присъствахте?

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
SaaS?

SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин

0
SaaS услугата ви дава възможност лесно и бързо да стартирате собствен електронен магазин и да развивате бизнеса си в интернет.
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).
6 причини за съобщение Internal Server Error 500

6 причини за съобщение Internal Server Error 500 [Аудио]

11
Причините за генерирането на това съобщение може да са най-различни - некоректно изпълняващ се скрипт в сайта, некоректни права на файлове и директории и други