Блог

Новини и полезни съвети за Вашите услуги и уебсайтове!

Блог

Новини и полезни съвети за Вашите услуги и уебсайтове!

СуперБърз сайт с уеб ускорителя SuperCache Manager

SuperCache Manager е супер-инструмент, част от услугата ни, с който можете неимоверно да ускорите зареждането на Вашия сайт като с магическа пръчка.

Уеб ускорителят е наличен в секцията SuperHosting Seed-up в контролния панел cPanel.

Защо е важно сайтът Ви да се зарежда бързо?

Причините са много, но основните са:

  • предразполага посетителите да останат повече време на Вашия сайт и да разгледат повече съдържание;
  • никой не обича да чака, а бавният сайт е предпоставка посетителят веднага да го затвори;
  • статистиките сочат, че 40% от хората биха напуснали даден сайт, ако той се зарежда над 3 секунди;
  • сайтът може да увеличи приходите си само ако се зарежда бързо.

Вижте още: ? Защо е важна скоростта на зареждане на сайта? | Blog

Какво е SuperCache?

SuperCache е уеб ускорител, който кешира динамичното и статичното съдържание на Вашия сайт. Кеширането* се извършва на ниво уеб сървър (за разлика от Redis и Memcached, които кешират информацията на ниво приложение). Веднъж кеширана, дадена страница ще се зареди много по-бързо на всички бъдещи посетители на сайта!

SuperCache вече е активиран на няколко значително посещавани сайтове, хоствани при нас. Ето какви са резултатите след активирането му на един от тях – сайта на Списание „9 месеца“.

Разликата в зареждането на целия сайт:

Времето за зареждане е намалено с повече от една секунда (от 5.48сек на 4.08сек).

Разликата в зареждането на index.php (без външни ресурси):

Освен подобрението в скоростта на зареждане на сайта, активирането и използването на SuperCache се отразява много благоприятно на потреблението на ресурси от хостинг акаунта. Всеки път, когато SuperCache подаде кеширана информация към посетителя, реално се прескача моментът с динамичното ѝ генериране. Това означава, че стартирането на PHP процеси и изпълнението на MySQL заявки в хостинг акаунта ще се случва единствено, когато дадената страница все още не е кеширана от SuperCache.

Използването на SuperCache се отразява в ускоряване на зареждането на сайта и в драстично намаляване на процесорното потребление от хостинг акаунта.

Вижте още: ? Тест с ускоряване на фирмен WordPress сайт – резултати и графики | Blog


*Кеширане – Думата „кеш“ идва от „cache“ на английски, което преведено буквално означава „складирам, скривам“. А в интернет това означава складиране на уеб информация.
Технологията на кеширане „складира“ вече веднъж генерирана информация. След като информацията, генерирана по динамичен начин, е записана (кеширана), тя представлява статично съдържание, което се предоставя в пъти по-бързо на потребителите на сайта, без изчакване и забавяне.

Как да активирате SuperCache?

SuperCache можете да активирате с няколко клика в контролния панел cPanel, секцията SuperHosting Speed Up, SuperCache Manager.

Можете да го активирате за целия сайт или само за директория/уеб адрес от него. SuperCache Manager е наличен при хостинг план СуперХостинг и всички планове на Managed VPS услугите от СуперХостинг.БГ. Вижте как да активирате SuperCache стъпка по стъпка!

SuperCache + Memcached/Redis
Възможно е да активирате и използвате едновременно кеширане на ниво Application с Redis/Memcached и допълнително SuperCache. По този начин, ако има съдържание, което не може да се кешира от SuperCache е много вероятно то да се кешира от application кеша, което ще доведе до подобрение в производителността.

За кои сайтове е подходящо да ползвате SuperCache?

Кеширането със SuperCache е подходящо и препоръчително за :

  • много посещавани сайтове,
  • новинарски и медийни сайтове,
  • информационни портали и др.

По подразбиране SuperCache кешира цялата информация. Ако в сайта Ви има определено съдържание, което не желаете да се кешира, то може да се извършат допълнителни настройки от Опциите за напреднали в SuperCache Manager. Важно е да отбележим обаче, че за да има желания резултат и сайтът да се зарежда видимо много по-бързо, то е необходимо настройките да се направят от разработчика на сайта, който познава в детайл неговата структура.

Ако Вашият сайт е на WordPress, за улеснение с активирането и настройките сме подготвили специален Наръчник за настройка на SuperCache за WordPress.

Вижте още: ? По-бърз и по-издръжлив WooCommerce магазин – с подкрепата на SuperCache |Blog

Активирайте SuperCache, ускорете сайта си и направете изживяването на Вашите посетители още по-приятно.

Ще се радваме да ни дадете и Вашата обратна връзка за SuperCache, за да добавяме ценни функционалности в следващите му версии.

Търсите завършено хостинг решение за Вашия сайт? Вижте нашите хостинг предложения.

Цветелина Ненкова
Цветелина Ненкова
Цвети работи неуморно, за да направи супер услугите още по-добри и да ги предостави на всички супер клиенти по най-добрия начин. СуперСилата на Цвети е, че знае всичко за новостите в хостинг технологиите и бързо ги прави реалност в СуперХостинг.БГ.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments