Seed Challenge – състезание за млади предприемачи

През изминалия уикенд се проведе още едно събитие, насочено изцяло към младите предприемачи. За екипа ни от хостинг компания СуперХостинг.БГ беше много приятно да станем част от финалния етап на състезанието „Seed Challenge“, който се проведе на 04 декември 2010 г. (събота) в Софийския университет. Този път основна движеща сила на инициативата за насърчаването на предприемаческия дух бяха организатори на студентския клуб по предприемачество „Start It Smart”, чиито екип показа професионализъм и голямо желание в организацията и провеждането на този проект. Seed Challenge е втората им инициатива, продължение на провелата се в началото на годината надпревара Idea Challenge. По време на първото състезание четири проекта с потенциал и желание да променят света около себе си спечелиха менторство от различни бизнес организации, за да могат да превърнат идеите си в реален бизнес. В рамките на Seed Challenge тези четири проекта бяха събрани отново, за да покажат пред публиката и журито своето развитие и напредък. Както всяко състезание и това имаше награда, която беше в размер на 5000 лева за проекта, постигнал най-сериозен напредък в реализирането на идеята си.

Проектът Софийски Бухал – безпилотен летателен апарат за заснемане и локализиране на пожари и наводнения
Представяне на проекта ‘Софийски Бухал’ – безпилотен летателен апарат за заснемане и локализиране на пожари и наводнения. Снимка: Антонина Динева

Проектът Достъпност и оптимизиране на уебсайтове - осигуряване на необходимата достъпност за хора с увреждания
Представяне на проекта ‘Достъпност и оптимизиране на уебсайтове’ – осигуряване на необходимата достъпност за хора с увреждания. Снимка: Антонина Динева

Победител в надпреварата стана проектът за създаване на организирани танцови събития в цялата страна, изградени на концепция за провеждане на танцови надигравания Udance с представител Станислав Минев. Стани впечатли публиката с атрактивно представената презентация и с отношението към проекта си. Определено Udance бе постигнал доста голям напредък за периода от 6 месеца. За това време Стани и екипът му са успели да реализират множество специални събития, спечелили са проект по европейска програма, увеличили са членовете на екипа си и най-важното, замислили са множество стратегии и допълнения към проекта и в помощ на неговото развитие. Освен финансов стимул, за да продължи напред в осъществяването на своята идея Udance получи и 6 месеца менторство от бизнес организациите, подкрепили състезанието.

Победителят Стани от Udance със своята награда и Петър Шарков от студентския клуб по предприемачество Start It Smart
Победителят Стани от Udance със своята награда и Петър Шарков от студентския клуб по предприемачество Start It Smart. Снимка: Антонина Динева

Проектът Balloon yourself – сайт за оптимизиране на най-популярните връзки, статуси във Фейсбук
Представяне на проекта ‘Balloon yourself’ – сайт за оптимизиране на най-популярните връзки, статуси във Фейсбук.
Снимка: Антонина Динева

Събитието бе разделено условно на две части – в едната имахме възможност да се запознаем с проектите, а в другата да се позабавляваме като участваме в импровизирана работилница за бизнес механики. Двама представители на нашия екип имаха възможност лично да вземат участие в една от работилниците, чиято основна цел бе да опише бизнес и организационния модел на Google. За всеки екип бе осигурен ментор и модератор, които насочваха дискусията и подпомагаха участниците. На края по един лидер от всеки екип представи отбора си, за което получи и специална награда. Така организаторите успяха да покажат нагледно какво трябва да се вземе предвид при изграждането на своята бизнес идея.

Екипът на СуперХостинг.БГ, Снимка: Антонина Динева
Част от екипът на СуперХостинг.БГ на събитието. Снимка: Антонина Динева

Участниците и екипът на Start It smart. Снимка: Антонина Динева
Участниците и екипът на Start It smart. Снимка: Антонина Динева

Това, което най-много ни впечатли и зарадва бе ентусиазмът на групата организатори и на всички присъстващи там. Определено идеята им да се обединят около това да помагат за реализирането на добрите идеи и вярата, че има смисъл в това да променят света с тях, вдъхнови всички ни. И ако се опрем на думите на основателя на клуба Димитър Караманчев, че колкото повече устойчив бизнес създаваме, толкова повече устойчиво ще е всичко, то колкото повече ентусиазъм и решителност вдъхвате, толкова повече ентусиазъм и решителност ще има.

Снимки от събитието можете да видите в страницата на СуперХостинг.БГ във Facebook.

Още мнения по темата:

новите предприемачи на България – Жюстин Томс
SeedChallenge – предизвикателство за млади предприемачи – Webgravity Блог

Интересни акценти и мнения от събитието можете да видите и в Twitter с hashtag #seedchallenge.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments