Съдържание за уеб – на живо и нашето участие

Миналата седмица ви разказахме накратко за всички събития, които посетихме в рамките на четири интересни и ползотворни дни. В този пост ще ви запознаем по-подробно с едно от тях – тренинга Съдържание за уеб – на живо, който се проведе на 22 април в хотел Радисън. Събитието бе организирано от Лукрат и подкрепено от нашата хостинг компания СуперХостинг.БГ в качеството ни на официален спонсор.
Лекторите на събитието Владимир Петков (Каладан), Димитър Симов (Джими), Огнян Младенов и Борил Караиванов представиха важни и интересни теми като Атрактивност, Лекота на четене – как читателите бързо и лесно да се ориентират и разбират основните идеи на текста, Оптимизиране на текст за търсачки и Типографика за Уеб. Те подробно запознаха участниците с основните специфики и правила, с които е добре да се съобразяват при писането, оформянето и оптимизацията на текстовете, предназначени за уеб пространството.

Лекторите на тренинга Съдържание за уеб - на живо
Лекторите на тренинга Съдържание за уеб – на живо

Форматът на тренинга бе различен и приятен. След всяка от лекциите участниците имаха възможност практически да приложат новопридобитите знания върху реален текст от сайта на УниКредит Булбанк, като го променят и подготвят, съблюдавайки съветите и препоръките на лекторите. Освен ценните насоки и правила, които споделиха на тренинга, лекторите отделиха внимание и на практическите задачи и предложения на участниците. Коментираха техните варианти и предоставиха своите предложения за промяната на текста. Това определено постави участниците като активна страна в тренинга и спомогна практически да оттренират наученото и да получат обратна връзка за това, което реално са направили.

Димитър Симов (Джими) коментира практическите упражнения на участниците
Димитър Симов (Джими) коментира практическите упражнения на участниците

За да осигурят допълнителен стимул в края на тренинга Лукрат обявиха и конкурс за най-добре оптимизиран текст, по който всеки да работи самостоятелно. Този път текстът бе предоставен от eSKY, а работите на участниците отново ще бъдат прегледани и оценени от лекторите. На 17 май 2010 година ще стане ясно кои са имената на победителите, които ще получат наградите от Лукрат.

Групата на СуперХостинг.БГ и УниКредит Булбанк
Групата на СуперХостинг.БГ и УниКредит Булбанк

В рамките на тренинга Лукрат представиха и една интересна кауза на Зелени Балкани „Да свием гнездо”. Те подкрепиха инициативата като организираха търг, в който участниците имаха възможност да се включат, купувайки си тениска по дизайн на Борил Караиванов. Така каузата „Да свием гнездо” получи 248 лв. от участниците на Съдържание за уеб – на живо, а Огнян Младенов дори дари хонорара си в подкрепа на каузата. Тази идея определено привлече много последователи, в следствие на което Лукрат направи възможно поръчването на тениски от кампанията „Да свием гнездо” и онлайн.

С този интересен и иновативен тренинг Лукрат отбеляза края на сезона. За нас бе удоволствие да подкрепим това събитие и да почерпим опит от едни от най-добрите специалисти в тази област.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments