Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Кои са най-използваните CMS системи от клиентите на СуперХостинг.БГ?

В последните години създаването и поддържането на уеб сайт малко по малко започна да се превръща в детска игра. Вече не е нужно да си професионален уеб дизайнер, за да можеш да си направиш сайт. Можеш само с няколко клика на мишката, буквално за минути, да се сдобиеш със своя собствена уеб страница, блог или онлайн магазин, и то напълно безплатно. Това е възможно благодарение на вече масово познатите и използвани CMS (Content Management Systems) или Системи за управление на съдържанието.

Над 60% от нашите клиенти използват готови CMS системи за изработването на техните сайтове, като близо 17,5% от тях използват платформи за електронна търговия. В днешната статия ще ви предоставим инфографика с любопитна информация за това кои са най-използваните CMS системи от нашите клиенти. Както ще видите по-надолу – най-популярната от тях е системата WordPress с дял от 46,2% от сайтовете, използващи готови CMS системи, а след нея се нареждат Joomla с 33%, системата за онлайн магазини OpenCart с 5,48 % и Drupal с 3,74%. Вижте в инфографиката по-подробна информация за най-популярните CMS системи сред клиентите на СуперХостинг.БГ.


cms-infografica

А вие използвате ли готови CMS системи?
Ще се радваме да споделите впечатленията си за тях.

СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.

500px270px
SuperHosting.BG

5
Оставете коментар

avatar
5 дискусии
0 отговори към коментарите
1 абонирали се за тази дискусия
 
най-гласуван коментар
най-обсъждан коментар
  Абониране  
Уведоми ме при
Станислав Пеев
Гост

Наистина странно за малката разлика между WordPress и Joomla, съдейки по статистиката от OpenSourceCMS.com 🙂

Владислав Герасимов
Гост

Хм, и аз очаквах по-голям дял да заеме WordPress... Почти съм сигурен, обаче, че WordPress е с най-висок темп на растеж от всичките, така че рано или късно всичко ще си дойде по местата 🙂

А иначе СУПЕР инфографика от СУПЕР екипа! Btw получих си СУПЕР чашата 🙂 Благодаря!

Едуард Димитров
Гост

Много благодаря за тази CMS статистика, ще е много полезна за мен и за фирмата ми заради големия брой предлагани услуги за CMS-и, а предполагам че ще е полезно и за още много други потребители. Честно казано, се замислих ако над 250-те ми WordPress-а (над 90% от тях се хостват при вас) бяха Джумли, дали процента Joomla/WP щеше да е изравнен или процента щеше да е наобратно - малко повече Джумла, малко по-малко WordPress 🙂

Иво
Гост
Иво

Учудва ме високия дял на WP при електронната търговия. Joomla! има вече и доста други приложения освен VirtueMart 🙂

Петър Апостолов
Гост

Супер извадка! Лично аз очаквах процента на сайтовете ползващи WordPress да е по-голям за сметка на % ползвания на Joomla.

Страхотна и много полезна инфографика 🙂