Ускори сайта си.. с Memcached

Много изследвания на тема „Колко е важно един сайт да зарежда бързо?“ доказват, че бързото зареждане е основен фактор за доброто потребителско изживяване.

През 1999 г. „нормалното“ време за зареждане на сайт беше около 8 секунди. Това беше и периода, когато интернет скоростта беше бавна. До 2004 г. много потребители вече имат достъп до високоскоростни интернет връзки, което се отразява и в ускорено зареждане на сайтовете и очакваното време намалява до 4 секунди. 5 години по-късно – през 2009 г. – оптималното време за зареждане на сайт спада до 2 секунди. Никой не обича бавни сайтове, няма съмнение. Добрата новина е, че нарастващата нужда за по-бързи сайтове предизвиква създаването на нови специфични технологии, които ни позволяват да ускорим сайтовете си и да догоним постоянно повишаващите се очаквания на потребителите.

Причините един сайт да зарежда бавно може да са най-различни. В рубриката „Съвети от support-a“ разказахме кои са основните случаи за неоптимално зареждане на сайт и как можем бързо да ги диагностицираме и решим. Приемаме като част от нашата мисия да предложим на нашите клиенти възможности и съвети, чрез които сайтовете им да се зареждат по-бързо. Вярваме, че това е една от стъпките за успешно развитие на онлайн проектите.

С удоволствие днес представяме още един инструмент, чрез който можете да ускорите зареждането на вашите сайтове – Memcached.

Ъпдейт от септември 2017г.:
И с още по-голямо удоволствие ви представяме следващата технология за ускоряване на сайтове, която добавихме наскоро към хостинг услугите ни – Redis. Всички наши клиенти, които ползват хостинг с планове СуперПро, СуперХостинг или услугата Managed VPS, може да активират Redis през cPanel.
Ако сайтът е на WordPress можете автоматично да активирате ускоряването през cPanel -> WordPress Manager -> Ускоряване. Плъгинът W3 Total Cache ще бъде инсталиран автоматично в сайта, а технологията за ускоряване (Memcached или Redis) ще бъде избрана според версията на PHP, която се използва от сайта.

Какво е Memcached?

Memcached е свободен софтуер с отворен код (Open source), който се използва за ускоряване на динамични уеб сайтове. Memcached кешира в паметта данни и обекти от изпълнението на заявки към базите данни, API извиквания или резултати от зареждането на страниците. Първоначално е създаден, за да се повиши производителността на LiveJournal. В наши дни вече се ползва от много сайтове като Wikipedia, Flickr, Twitter, Youtube, WordPress, Digg и др.

Активиране на Memcached за сайта

Активирането на Memcached в хостинг акаунта се извършва през „Memcached Manager by SuperHosting“. Това е специално разработен плъгин от екипа на СуперХостинг.БГ, достъпен в контролния панел cPanel, с който се активира Memcached. Възможността за кеширане е налична от няколко месеца и вече много наши клиенти активираха услугата за своите сайтове.

Важно е да отбележим, че освен в хостинг акаунта, Memcached трябва да бъде активиран и в самия сайт. Най-често ползваните CMS системи поддържат възможност за кеширане чрез Memcached.

Вижте как да активирате Memcached в WordPress и Joomla!.

Memcached се поддържа при Linux хостинг планове СуперПро и СуперХостинг.

Ускорете сайтовете си с Memcached и направете преживяването на посетителите им още по-приятно.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

9 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Вече е време да си имате сайт!

Кога разбирате, че Вашият бизнес се нуждае от сайт?

0
Нямате сайт? Но имате бизнес… И все повече усещате, че имате нужда от сайт. Е, тази статия ще Ви помогне да вземете решение. Прочетете повече!
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.
6 причини за съобщение Internal Server Error 500

6 причини за съобщение Internal Server Error 500 [Аудио]

11
Причините за генерирането на това съобщение може да са най-различни - некоректно изпълняващ се скрипт в сайта, некоректни права на файлове и директории и други