Marketing Connection: Колко дълъг е пътят до собствения бизнес?

Често си мислим, че е трудно да покажем уменията си онлайн и да започнем да печелим от това, което правим. Спират ни редица неща като това, че нямаме технически умения, че все още не сме готови и още.
Когато имаме смелостта обаче, това ни се отплаща! Независимо от сферата, в която се развиваме, ако го правим с отдаденост, нещата се случват. Стига да използваме и подходящите инструменти за тази цел!

Днес на гости ни е вдъхновяващата Александа Ланг – лицето, което основава свой собствен бранд, наречен Marketing Connection.

Следва да Ви запознаем с нейната история и да Ви разкажем защо „маркетингът е връзка между марките и между хората.”

Като допълнение ще Ви издадем още една тайна. Сайтът на Marketing Connection използва платформата на Сайт билдър.
Научете каква е причината в следващите редове.

1. Как бихте представили себе и Вашия бизнес?

Аз съм маркетинг човек – по професия и по призвание. Повече от 25 години работих в корпоративния свят и добре познавам бизнес средите. Сега съм самостоятелен консултант и обучител по всички въпроси, свързани с маркетинга.

marketing-connection-interview

2. Как се появи идеята Ви за бизнес?

С натрупването на опит се натрупва и умора от бързите обороти в бизнеса. Освен това, за мен с възрастта се усили желанието да предам знанията и опита си на тези, които биха имали полза от тях. Особено в областта на маркетинга, където нещата се променят много бързо заради повсеместната комуникация, „класическият“ подход става все по-ценен.

3. Каква е ролята на сайта в развитието на един бизнес?

В днешно време да си без сайт е все едно да си без визитна картичка – само че е виртуална. Това е още една потенциална възможност да представиш своята идея за бизнес и да достигнеш до нови клиенти. Не изглежда сериозно да съветвам други, ако не започна първо от себе си. Затова и направих моя – www.marketingconnection.bg

4. Защо избрахте Сайт билдър за платформа на Вашия сайт? Какво Ви спечели?

Това, което ме спечели, е услугата за съдействие при техническото оформяне на сайта. Знаех какво искам да бъде съдържанието, но не умея (а и не искам) да навлизам в техническата част. За мен това е разход на време и енергия.

Вярвам, че човек трябва да прави това, което го вълнува, и се радвам, че попаднах на наистина професионални и „запалени“ сайтбилдър-и.

5. До каква степен името на сайта влияе върху неговия успех?

Както всяко име и марка, името на сайта влияе много силно, защото предава с една/две думи есенцията на продукта/услугата. Това му отрежда важно място в цялостния процес по изграждане на дигитално присъствие. Името е това, което те отличава и те прави разпознаваем.

6. Какви според Вас са ползите от сайта за Вашия бизнес?

За мен ползите са предимно за „легитимиране“, за да знаят клиентите ми, че съществувам.

За съжаление, в дигиталния свят, ако те няма виртуално, все едно те няма и реално.

Сайтът е начин да изградиш трайни взаимоотношения с клиентите си, да им покажеш, че имаш решение на техните проблеми. Той е много повече от електронна визитка.

7. Какви са начините, с които популяризирате сайта си сред интернет общността?

Към момента не залагам на популяризирането му. Разчитам предимно на клиентите, с които работя. Понякога пиша статии в блога, които биха били полезни на посетителите на сайта. Моята стратегия не е да привличам клиенти чрез сайта. Може би бъркам.

marketing-connection-interview

8. Какви са Вашите препоръки към хората, които имат намерение да позиционират бизнеса си онлайн?

Тенденциите в дигиталния маркетинг се променят непрекъснато и не мога да давам конкретни препоръки. Единственото, което знам от опит е, че сайтът трябва да е много прост, искрен и завладяващ. Но това важи за комуникацията по принцип.


Вдъхновиха ли Ви думите на Александра? Вече нямате търпение да започнете свой собствен бизнес?
Направете го бързо, лесно и удобно с помощта на Сайт билдър!
Той разполага с необходимите инструменти, стига да сте готови с концепцията за Вашия сайт.

Възползвайте се от специалното ни предложение от 65% отстъпка на избран от Вас план и дайте начало на дигиталното си присъствие!

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Зает домейн? Няма страшно!

Зает домейн? 9 тактики за успешна регистрация на име [Аудио]

0
Търсите име и то е заето. Какво правите след това? Отказвате се? Продължавате да търсите? Удряте пауза, за да помислите още?
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).
6 причини за съобщение Internal Server Error 500

6 причини за съобщение Internal Server Error 500 [Аудио]

11
Причините за генерирането на това съобщение може да са най-различни - некоректно изпълняващ се скрипт в сайта, некоректни права на файлове и директории и други