Magento и Elasticsearch – супер бързо търсене в продуктовия каталог

Magento е една от най-известните open source системи за онлайн търговия. Тъй като Magento магазините често са с много големи продуктови каталози, от голямо значение е търсенето на продукти в тях да е много бързо. И благодарение на Elasticsearch, това е възможно.

От версия 2.4 на Magento за търсене в продуктите на онлайн магазина се използва технологията Elasticsearch. В следващите редове ще Ви представим какви са ползите на тази технология за онлайн магазина, както и как можете да я използвате при нас.

Супер бързо търсене с Elasticsearch в каталога с продукти на Magento

Освен бързото зареждане на страниците с продукти, друго много важно изживяване за потребителите е възможността бързо да потърсят и намерят в продуктовия каталог точния за тях продукт. Големите продуктови каталози на Magento със стотици и хиляди продукти са изпитание за технологиите, които досега отговаряха за търсенето в тях. С новата настройка в Magento, да използва по подразбиране Elasticsearch за търсенето в магазина, това вече не е проблем.

Колкото по-бързо и по-точно търсене предлага онлайн магазинът, толкова повече продукти ще могат да открият потребителите в него, което е фактор и за повече доволни и лоялни клиенти.

Какво е Elasticsearch?

Elasticsearch е бърза и гъвкава система за индексиране и търсене (search engine) на всякакъв вид и обем данни. Системата използва сървър (отделен виртуално от магазина Elasticsearch node), на който се случва индексирането, съхранението на данните и търсенето. По този начин работата на онлайн магазина не е засегната от процесите на търсенето. Преиндексирането при промяна в данните на продуктите не се отразява на потребителите и работата им с магазина. 

Тъй като Elasticsearch е изцяло специализирана система за търсене, тя има много допълнителни възможности и опции като например задаване на стоп думи, синоними и други.

Какви са ползите от Elasticsearch за онлайн магазина?

Търсенето с Elasticsearch в Magento, независимо от обема на продуктовия каталог, генерира резултатите почти в реално време.

  • Бързо търсене, почти в реално време, в големи по обем продуктови каталози;
  • Разширено търсене;
  • Поддръжка на много езици;
  • Задаване на стоп думи и синоними;
  • Преиндексирането не се отразява на потребителите и работата им с магазина;
  • Точни резултати;
  • Лесно скалиране (създават се още виртуални сървъри – nodes).

Важно: От версия 2.4 на Magento Elasticsearch е задължителната технология за търсене в онлайн магазина. Досега използваната технология (търсене в MySQL базата на магазина) е изключена. Това означава, че ако искате да инсталирате нов онлайн магазин или да обновите съществуващ до Magento 2.4, е нужно да имате инсталиран Elasticsearch на сървъра.

Но… не се тревожете! Ние вече сме се погрижили за това!

Magento 2.4 и Elasticsearch на Managed VPS при СуперХостинг.БГ

Супер бързата технология за търсене в онлайн магазина Elasticsearch се поддържа при нас на услугата Managed VPS (управляем виртуален сървър). Managed VPS е кралят на хостинг услугите – бърз, сигурен и надежден сървър, с контролен панел и експертна поддръжка, завършено решение за онлайн магазини на Magento.

По подразбиране Elasticsearch не е инсталиран на Managed VPS сървърите. Ако желаете да го използвате за Вашия онлайн магазин при нас, пишете ни и веднага ще го активираме.

Инсталацията на Elasticsearch на Managed VPS се извършва от експертния ни екип. Прилагаме основните настройки за системата, които са препоръчителни за коректната ѝ работа в голям процент от платформите за онлайн магазини.

Важно: Ако магазинът Ви използва споделената хостинг услуга, за да го обновите до версии 2.4x на Magento, ще е нужно да го прехвърлим към услугата Managed VPS. За това също ще се погрижим ние, достатъчно е само да се свържете с нас!

Освен за бързото зареждане на страниците, онлайн магазините е необходимо да се погрижат и за другите аспекти от взаимодействието им с потребителите – бързо откриване на търсения продукт, бърз процес на поръчка, разплащане, доставки и други.

Благодарение на Elasticsearch в онлайн магазина Ви, Вие ще дадете възможност на клиентите Ви да разгледат повече продукти и да купят повече именно от Вас! Бъдете крачка пред конкурентите с Managed VPS и Elasticsearch!

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи най-важното и полезното от света на уеб, касаещо Вашия сайт и дигитално развитие.

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Искам сайт, но не знам откъде да започна

Искам сайт, но не знам откъде да започна [Аудио]

2
Решихме да Ви споделим накратко стъпките, които трябва да извървите, за да изградите своето онлайн присъствие.
Какво е CMS (Content Management System)?

Какво е CMS (система за управление на съдържание)?

0
CMS (система за управление на съдържание) е софтуерен инструмент за лесно и бързо създаване на сайт и след това лесно поддържане на съдържанието в него.
Интернет: 3-те най-популярни мита

Интернет: 3-те най-популярни мита за глобалната мрежа [Аудио]

1
Какво е интернет и какво уеб? Дали интернет е собственост на някого? И дали интернет е еднакъв за всички хора? Вижте трите най-популярни мита за интернет!