От 2011 г. SSL сертификатите – задължителни за външните приложения на Facebook!

В тази публикация, ние от хостинг компания СуперХостинг.БГ се постарахме да обобщим една важна информация за всички web developers, администратори и собственици на сайтове, използващи Facebook приложения или интеграция с Open Graph протокола. От 01 октомври 2011 г. всички външни страници, скриптове и уеб приложения, които се зареждат през Facebook задължително трябва да преминават през SSL протокол. Това допълнително условие беше анонсирано още в началото на 2011 г. Целта на въвеждането му е да се защитят потребителите на Facebook от прихващане на техните личните данни за достъп от недоброжелатели и компрометиране на техните акаунти.

SSL е протокол, който криптира връзката при комуникацията, като по този начин защитава протичащата по мрежата информацията от подслушване, подправяне и т.н. Едно от най-разпространените приложения на SSL протокола е в уеб браузърите, при използването на HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure). Когато потребителят достъпва Интернет страница чрез HTTPS, се осигурява криптирана връзка между уеб сървъра (сайта) и браузъра на потребителя. За осъществяването на сигурна криптирана връзка между клиента (уеб браузър) и сървъра е необходимо на сървъра да бъде инсталиран цифров сертификат, или по-често наричан SSL сертификат.

В СуперХостинг.БГ предлагаме издаване и инсталиране на SSL сертификати на едни от най-доверените и утвърдени издатели – Symantec (VeriSign), GeoTrust и Comodo. Всички предлагани от нас сертификати напълно покриват изискванията и на Facebook.

Сертификатът, намиращ се на най-ниското стъпало на ценовия ни диапазон, е RapidSSL – 24,95 лв. с ДДС за година. Въпреки ниската си цена, този сертификат осигурява надеждно криптиране на връзката, а издаването и инсталирането му става бързо и лесно.

QuickSSL сертификатите се нареждат едно ниво по-високо в потребителското доверие. Освен надеждното 256-битово криптиране на данните, осигуряват и динамичен или статичен печат (stamp), включващ данните за сертификата. Този печат може да бъде поставен на сайта. Така надеждността на сертификата ще може да бъде проверявана от всички ваши посетители.

Сертификатите от серията True BusinessID на GeoTrust, както и всички сертификати на VeriSign осигуряват още една допълнителна степен на доверие на посетителите в даден сайт. За тяхното издаване се прави валидация и на фирмата (организацията), за която се издава сертификата. В самия сертификат е отбелязан не само домейнът, за който е издаден, а и името на самата организация. Посетителите на дадения сайт, който разполага с такъв сертификат, се чувстват уверени и сигурни, че техните данни са защитени, както и че компанията, управляваща въпросния уеб сайт, е проверена от оторизиран сертифициращ орган.

Независимо кой сертификат изберете, веднага след неговата инсталация, вие ще можете да гарантирате сигурността на всички посетители на сайта или на вашите фенове във Facebook. Ще знаете, че въведената от тях персонална информация е цялостно криптирана и защитена! Това важи както за Facebook приложенията, така и за вашия уеб сайт.

С развитието на Интернет, все повече хора намират своето място в Мрежата. Всички ежедневно увеличаваме уменията си за сърфиране, но и за предпазване от онлайн измами. SSL сертификатът освен, че гарантира сигурността на потребителите, увеличава и тяхното доверие във вашия сайт – извежда го на по-предни позиции пред болшинството ненадеждни сайтове.

Сравнете предлаганите от нас SSL сертификати и поръчайте най-подходящия за вас още сега!

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.

Black Friday: WooCommerce магазинът ми продава повече от магазина ти!

0
Задаваме 7 въпроса, през които трябва да преминете, за да имате изряден WooCommerce магазин. Типично в наш стил, не Ви спестяваме и отговорите.
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).