Интервю с Ованес Ованесян за Eventex Seminar 2010

Интервю с Ованес Ованесян за Eventex Seminar 2010

В края на тази седмица ще се проведе единственият семинар в България, насочен основно към организатори на специални събития – Eventex Seminar 2010. Събитието ще се състои на 25-26.11.2010 г. в гр. София, хотел „Експо“. Ние от хостинг компания СуперХостинг.БГ също ще вземем участие в събитието и се надяваме, че то ще бъде ползотворно за всички участници. Решихме малко да разчупим модела на представяне на подобен род събития, като този път най-интересните акценти ще научите под формата на интервю с организатора на семинара Ованес Ованесян.
Ованес е изключително деен и интересен човек, който се занимава с множество уеб проекти, онлайн маркетинг и организиране на събития. Той е организатор на няколко интересни за уеб бранша събития като Уеб Експо, Форум „Кариера в България. Защо не?“, Форум MICE България и Eventex. Ето какво сподели той с нас:

До няколко дни предстои Eventex Seminar 2010. Ще ни разкажеш ли накратко за него?

Еventex Seminar 2010 е единственият семинар в България за организатори на специални събития. На събитието ще се представят и дискутират последните тенденции в ивент индустрията, ще се презентират най-добрите практики в България и света, и ще се предостави възможност на посетителите да създадат ценни контакти с бъдещи клиенти и партньори.

Как се роди идеята за подобно събитие като Eventex и каква е целта му?

Моя колежка, Ирина Пандева от Хотел Експо София, имаше идеята да направим събитие за организаторите на събития в България. Наистина беше смешно, че до 2009 год. нямаше събитие с такава насоченост в България, при положение, че браншът определено има нужда от място, на което да се създават полезни контакти, да се среща и обсъжда последните тенденции и най-добри практики.

Организираш Eventex за трети пореден път. Какво ново може да очакваме тази година?

Като формат няма нищо ново. Има много нови лектори и теми. Вярвам, че това е едно задължително събитие за всички организатори на събития в България. Само контактите, които могат да се изградят са на изключително високо ниво, без да говорим за темите и програмата.

Какви ще са по-интересните акценти от семинарната програма?

На всяко събитие се стремим да предлагаме интересна семинарна програма. Трудно ми е да определя кои теми са най-интересни. Лекцията, която хората чакат най-много сякаш е тази на Асен Асенов (организатор на Sofia Dance Week, Sofia Design Week, Sofia Architecture Week и Mellow Music Festival), който ще говори за финансирането на събития.

Труден ли беше избора на лекторския състав? Ще споделиш ли нещо повече за тях?

Доста беше трудно да се подберат правилните хора. Искахме да намерим хора, които имат богат опит в организирането на събития в България, а не са само теоретици. Аз винаги държа да се набляга на български лектори, защото чужденците в повечето случаи си нямат представа как се правят нещата в България. Вярвам, че всички лектори са изключително интересни.

За кого е предназначено това събитие?

Семинарът е насочен към организатори на семинари, обучения, изложения, ревюта, конкурси, коктейли, партита, концерти, сватби и други; Фирми, предлагащи зали за провеждане на събития: хотели, ресторанти, заведения, изложбени и конгресни центрове; Специалисти в областта на MICE туризма, организиращи български и международни събития; Ивент мениджъри, организиращи вътрешно-фирмени срещи, тренинги, тиймбилдинги, партита и други; Професионалисти в областта на PR, организиращи промоционални и рекламни събития.

В организацията на всяко събитие понякога се срещаме с интересни случки или непредвидени ситуации. Имаше ли някакво предизвикателство или изненада за теб при организацията на Eventex Seminar 2010?

За момента няма нищо непредвидено.
На първия Eventex (тогава се казваше „Форум MICE България”) 2-ма човека, които бяха част от семинарната програмата се отказаха минути преди да започнат техните лекции. Естествено реагирахме светкавично и намерихме решение на тази кризисна ситуация.
Не ме притесняват непредвидените ситуации, защото винаги може да се измисли нещо интересно и иновативно, за да се решат. Все пак предпочитам всичко да върви гладко.

Какво ново да очакваме през 2011 год.? Планираш ли други интересни събития?

Имаме доста сериозни амбиции за 2011 год. Целта ни догодина е Eventex да бъде международно събитие насочено основно към европейския пазар, а не само за България. Ще има и ново и много интересно събитие за уеб бранша в България. Освен това планираме няколко много интересни семинара за дигитален маркетинг. Надявам се силно да реализираме всичките си планове, защото всички са интересни и предизвикателни.

Тазгодишното издание на Eventex няма да се излъчва онлайн, но можете да следите интересни акценти и мнения на живо от събитието на 25-26.11.2010 г. в Twitter с hashtag #eventex .

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments
Блог статия - популяризация на съдържание

Написах статия: 9 идеи за повече посетители на Вашия блог

0
Написахте блог статия. Поздравления! А сега накъде? Вижте нашите предложения за успешна популяризация на блог статии. Повече в СуперБлога!
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.
Какво е CMS (Content Management System)?

Какво е CMS (система за управление на съдържание)?

0
CMS (система за управление на съдържание) е софтуерен инструмент за лесно и бързо създаване на сайт и след това лесно поддържане на съдържанието в него.